Junioren

Jongste Jeugd

Senioren

BARDIENST ROOSTER
mei 59 %
juni 100 %
juli 0 %
Gehele planning
VACATURES
Totaal aantal vacatures: 5
Bestuur 
Bar Commisie  Algemeen Lid  Info?
Dames Elftal Commissie  Voorzitter  Info?
Scheidsrechter Commissie  Algemeen Lid  Info?
Scheidsrechter Commissie  Algemeen Lid  Info?
Sponsor Commissie  Algemeen Lid  Info?
d1 (2).jpg JA1 - 5.png MB4 - Alecto.jpg roomburg alecto.jpg vincent bijgesneden.jpg
Nieuwsoverzicht - ( FEEST )
Dit weekend PIMS! HORROR!
 
23-5-2015 | 
 
Nieuwsoverzicht - ( ALGEMEEN )
Geslaagd!
 
20-5-2015 | 
Gisteren heeft Matthieu van Antwerpen, trainer/coach Heren 2, ook zijn praktijkexamen HT3 met goed gevolg afgelegd en is dan ook geslaagd!
Namens het Bestuur: van harte gefeliciteerd! 
 
Bovelander en Bovelander kamp op LHC Roomburgen
 
19-5-2015 | 

 


Over 8 weken starten we al!

De Bovelander hockeykampen op de LHC Roomburg

Programma zomer 2015
Wanneer Wat Voor wie Aanmelden
13 t/m 15 juli Minihockeykamp 7 t/m 10 jaar Klik danhier
13 t/m 15 juli Tophockeydagen 10 t/m 13 jaar Klik danhier

Het Bovelander minihockeykamp (7 t/m 10 jaar)
Het Bovelander Minihockeykamp is een 3-daags hockeykamp waarbij je lekker thuis slaapt! Het kamp is voor sportieve kids van 7 t/m 10 jaar. Iedere dag begint om 9.00 uur en eindigt om 17.30 uur: een super hockeyprogramma met te gekke trainingen, een gastclinic van een international en natuurlijk superleuke hockeykampspelen.

Wil je dit hockeykamp niet missen? Klik danhierom in te schrijven!

 

Bovelander tophockeydagen (10 t/m 13 jaar)
De Bovelander Tophockeydagen duren 3 dagen en je slaapt lekker thuis. Het kamp is voor de echte hockeyliefhebber van 10 t/m 13 jaar. Per dag zijn er 3 trainingen met een speciaal thema. Scoren, passen, verdedigen: alles komt voorbij. Je krijgt training van een toptrainer geassisteerd door ervaren Bovelander trainers. Er komt natuurlijk ook een international langs die je alles kan vertellen én laten zien om een topper te worden. Het programma start elke ochtend om 09:00 uur en om 17:30 uur zijn we klaar.

Wil jij, net zoals je vrienden, dit absoluut niet missen? Geef je danhierop!

 

 
Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
Bitjes verplicht; extra hapdag
 
19-5-2015 | 
De KNHB heeft bitjes verplicht vanaf 1 juli 2015.
Hockeybitjes op maat happen bij Roomburg
Vrijdag 29 mei
17.00-20.30  uur in clubhuis
Meld je nu aan via: http://shop.gebit.nl/
U ontvangt een bevestiging met verdere informatie.
Lees hier meer: (download naar bijgevoegde flyer, in de bijlage van de mail)
 


Nieuwsoverzicht - ( ALGEMEEN )
Bitjes verplicht; extra hapdag
 
19-5-2015 | 
De KNHB heeft bitjes verplicht vanaf 1 juli 2015.
Hockeybitjes op maat happen bij Roomburg
Vrijdag 29 mei
17.00-20.30  uur in clubhuis
Meld je nu aan via: http://shop.gebit.nl/
U ontvangt een bevestiging met verdere informatie.
Lees hier meer: (download naar bijgevoegde flyer, in de bijlage van de mail)
 


Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY MANNEN )
Roomburg- Klein Zwitserland : 2-3
 
19-5-2015 | 

Roomburg- Klein Zwitserland : 2-3


Het seizoen zit er weer op! En wat een rit(ten) hebben we samen gemaakt, letterlijk en figuurlijk.


Want ik durf wel te stellen dat we een topseizoen hebben gedraaid, met hier en daar wat uitschieters, maar vooral met heel mooi hockey wat aangeeft dat we zeker nog niet klaar zijn op dit niveau en we volgend jaar weer zullen strijden voor een plek in de Super A / IDC.


Voordat ik begin aan mijn verslag zal ik u mededelen dat dit een langer stuk wordt dan normaal.
De rede hiervan is dat dit onze laatste wedstrijd in het seizoen 2014-2015 was met de Jongens A1 en ik graag nog wat mensen in het zonnetje wil zetten en wil bedanken voor dit o zo mooie seizoen.


U denkt nu vast : "Laatste wedstrijd? Maar volgende week is er toch ook nog een competitiewedstrijd?”
Gelijk heeft u, maar zoals in mijn vorige verslag uitgelegd stond speelden wij de wedstrijd van aankomende zaterdag ivm met de aankomende play-offs, die volgend weekend gespeeld worden.


Wij hebben in het begin van het seizoen een streefgetal aantal punten (15-20) vastgesteld wat we moesten kunnen behalen.We zaten er vlakbij, er werden in totaal namelijk 14 punten op het scoreformulier gezet, wat betekent dat we ons doel immer hebben nagestreefd.
Bovendien gaven we allen aan te willen eindigen op een reële plek, namelijk ergens in de middenmoot, met aansluiting naar boven.


En zo geschiedde het, op de zaterdagen sprokkelden wij de nodige puntjes bij elkaar wat ons tot de 6e plek bracht en wonnen of speelden gelijk tegen teams waarvan we twee jaar geleden alleen nog maar hadden durven dromen.


Michiel Stap
Hoe je het wendt of keert, zonder onze grote oefenmeester zouden we het bovenstaande resultaat nooit hebben behaald, zo simpel is het.
Al het gehele seizoen heeft hij gezorgd voor discipline, strijdlust, fysieke & lichamelijke groei wat plek 6 in de Super A als gevolg had.


Michiel zet zich in voor ons, waarvoor we hem erg dankbaar zijn.Of het nou zijn inzicht is, zijn mooie quote’s waarmee hij ons hart telkens weer weet te verwarmen en een glimlach op ons gezicht tovert, de shuttles halverwege de training of de rijtjes met een exotisch tintje die we voorheen nog nooit gedaan hadden, het levert ons heel veel op en ik durf dan ook wel te stellen dat we zonder het bovengenoemde ‘de bok’ waren geweest.
Michiel is een persoon waarover je een boek kan schrijven, waarschijnlijk driekwart over de voortreffende quote’s die hij af en toe zijn strot uit converseert, maar ook over hoe hij Roomburg JA1 2014/2015 naar de Super A leidde.


Michiel kan dit uiteraard niet alleen, ook Bob van Brussel en Mees Usman hebben bijgedragen aan de glorie van dit team.Bij deze wil ik ook hen bedanken.


Ik heb u al lang genoeg in spanning gehouden, en de hoofdreden van het schrijven van een verslag is dat ik mijn digitale papierverspilling ook een beetje verspil tijdens het schrijven van een verslag.


Afgelopen zaterdag stond KZ thuis op het programma.
KZ is al het gehele seizoen een underdog, dat de nodige punten weet te behalen en zo op een respectievelijke stond wanneer ze afreisden naar het laaggelegen Leiden.

3 Punten voor KZ en verlies van de nummer 2 Hurley zou een ticket naar de play-offs betekenen, en wie wilt dat nou niet.
Voor ons zouden 3 punten beteken dat we definitief afstand namen van Zwolle, en een nauwe aansluiting met de nummer 5 zouden hebben.
Bij de heenwedstrijd speelden wij een gelijkwaardige pot waar ook een gelijkwaardige stand uit kwam: 1-1.
Deze wedstrijd zou dus als het ware een ‘Clash of the titans’ moeten worden.

Donderdag haalde Joep zijn derde gele kaart van het seizoen waardoor hij onvrijwillig toe moest kijken achter het hek samen met Micha Laurey, die eveneens zijn derde gele kaart van het seizoen in de lucht gestoken zag worden.


Desalniettemin konden we toch met 11 spelers op het veld starten.

De wedstrijd:


De fervent hockeyfan zal zijn ogen uit hebben gekeken in de eerste helft.De wedstrijd startte en KZ begon vrijwel direct met het bestoken van onze cirkel en had hier en daar een paar levensgrote kansen.
Toch was het LHC Roomburg dat de score openden.
Sebastiaan Kees speelde Roderick Wagenmakers, de strafballenkiller van afgelopen donderdag, in die met de bal behendig om de keeper heen liep en het net een seconde later vibreerde.
KZ kon en mocht dit tegendoelpunt niet incasseren en ging door met een Zwitsers offensief.
Doordat wij te weinig druk gaven in de as kon de bal vanaf het middenveld de cirkel in gespeeld worden.
Diezelfde bal werd behendig doorgetipt langs Jelle, waardoor de stand weer gelijk werd getrokken.
Het is vaak gebeurd dat we met een 1-1 stand de rust in gaan maar helaas, KZ maakte al snel een einde aan dit waanidee.Nadat een speler in de diepte aangespeeld kon worden legde hij hem breed en schoot en letterlijk kleine Zwitser hem met een backhand op doel, waar ik, Jelle Bentveld, me op verkeek en de bal heel lullig net de lijn passeerde voordat iemand hem met zijn stick weg timmerde.


Ook enige discussie hielp niet, de scheids was onberispelijk en was zeker van zijn zaak.

We zouden na de rust door de zure appel heen moeten bijten want er viel zeker nog wat te halen op de HC, en door meer rendement ( strafcorners, strafballen, doelpunten etc) zou er een positievere stand op het scorebord verschijnen.

De tweede helft waren beide teams gewaagd aan elkaar met kansen en viel het dieptespel van KZ op.
Nadat KZ met een paar corners niet tot scoren kwam was het onze beurt om in de cirkel van de tegenstanders wat aan de frequentie van de cirkelpenetraties te doen.
Het was Tom Buur die de bal de cirkel in sloeg waarna Floris Jan Hendrik Berend Constatijn Frederick VII de 2-2 op zijn naam kon zetten door hem in te tippen.

Ook was er een aanvallende rol voor Paik, normaal trouw in zijn verdedigende stellingen, die opeens met de bal in de cirkel stond maar helaas werd teruggefloten door de scheidsrechter.Even later zou dezelfde scheids Tombúr een doelpunt ontnemen nadat er volgens hem shadow was gemaakt.


KZ scoorde daarentegen wel een doelpunt wanneer er aangelegd mocht worden voor de zoveelste strafcorner.
In het doel werd besloten om de 2*2 variant uit te lopen, een manier om variaties van de tegenstander te blokkeren.

Helaas bleek deze manier ineffectief want de bal kon binnen getikt worden door een stick van KZ.
De stand was nu 2-3 en met nog een kwartier te spelen konden we deze stand nog recht trekken en er in theorie nog met de winst vandoor gaan.Helaas gaf KZ weinig weg en kregen we pas in de laatste minuut onze eerste strafcorner en werd er afgefloten.


Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen: de corner loopt de laatste tijd goed en ook donderdag werd er gescoord na affluiten van de scheids.
Nooit zouden van tevoren geweten kunnen hebben dat de eerste bal gestopt werd, de rebound op de paal werd geschoten en het derde schot door de scheidsrechter werd gezien als shadow en we op en 2-3 stand bleven steken.
Achteraf bleek KZ net wat handiger te zijn in de afronding en waren ze gevaarlijker in de cirkel.

Voor alles is een laatste keer, zo ook voor Ro, Paik en Huub.Dit trio gaat het juniorennest verlaten en verkassen naar de seniorencompetitie en dit was daarmee hun laatste wedstrijd in de junioren leeftijdscategorie.
Ook Sebastiaan Kees gaat zijn geluk ergens anders zoeken, namelijk op Alecto, de club waar hij vorig seizoen van is over gevlogen.

Verdere transferinformatie heb ik nog niet voor u, maar u wordt in de toekomst zeker weten op de hoogte gehouden hiervan.


De laatste wedstrijd van de uw JA1 is het alleen nog niet, op 29 mei mogen wij het op nemen tegen ons tweede, wat een spektakel belooft te worden!

 


Terwijl u een traantje wegpinkt, wil ik u hartelijk bedanken voor het lezen van mijn verslagen, ik heb u hopelijk een beetje mogen vermaken.

 

 
Nieuwsoverzicht - ( ALGEMEEN )
"TOEGIFT" fundraising project voor MS Research door oud-leden
 
18-5-2015 | 
Dag leden, 

Als oud-lid en voormalig speler van heren 1, 2, 3 en Veteranen A ben ik zo vrij om jullie aandacht te vragen voor een project dat feitelijk zijn oorsprong in de hockeyclub Roomburg vindt.

30 jaar geleden organiseerden Rob Hillebrand en Jon van Gennep (beiden ook oud-leden) een lustrummusical voor Roomburg, 5 jaar later speelden we de Leidse schouwburg plat en nu...doen we het samen met de vierde man, oud-Roomburger Peet Hoffmans, nog 1 keer en met een heel goed doel.

Het programma TOEGIFT brengt 4 mannen met een heel leven achter en nog een heel leven voor zich weer samen om daar genadeloos en ontroerend over te zingen, in de rug gesteund door een fantastische band. Muziek en tekst zijn van eigen hand. De opbrengst is voor de stichting MS Research, die al jaren de strijd aanbindt met de ziekte die ook in onze omgeving heeft toegeslagen.

We spelen op 13 en 14 juni in de buurt en hopen daar heel veel Roomburgers te ontmoeten en te verrassen.

Check de website toegift.info en reserveer een plek in Leiderdorp. Wie weet tot dan!

Jon van Gennep
Rob Hillebrand
Peet Hoffmans
Frank Montanus,

allemaal nog uitstekend bij stem en snaar!
 
Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
Géén jeugdtraining vrijdag 22 mei as.
 
18-5-2015 | 
Beste juniorenspelers en -trainers,

In verband met het jaarlijkse PIMS toernooi is er as. vrijdag 22 mei ná 18.30 uur geen mogelijkheid meer tot trainen!


 
Nieuwsoverzicht - ( JONGSTE JEUGD )
Bovelander en Bovelander kamp op LHC Roomburg
 
18-5-2015 | 


Over 8 weken starten we al!

De Bovelander hockeykampen op de LHC Roomburg

Programma zomer 2015
Wanneer Wat Voor wie Aanmelden
13 t/m 15 juli Minihockeykamp 7 t/m 10 jaar Klik dan hier
13 t/m 15 juli Tophockeydagen 10 t/m 13 jaar Klik dan hier

Het Bovelander minihockeykamp (7 t/m 10 jaar)
Het Bovelander Minihockeykamp is een 3-daags hockeykamp waarbij je lekker thuis slaapt! Het kamp is voor sportieve kids van 7 t/m 10 jaar. Iedere dag begint om 9.00 uur en eindigt om 17.30 uur: een super hockeyprogramma met te gekke trainingen, een gastclinic van een international en natuurlijk superleuke hockeykampspelen.

Wil je dit hockeykamp niet missen? Klik dan hier om in te schrijven!


Bovelander tophockeydagen (10 t/m 13 jaar)
De Bovelander Tophockeydagen duren 3 dagen en je slaapt lekker thuis. Het kamp is voor de echte hockeyliefhebber van 10 t/m 13 jaar. Per dag zijn er 3 trainingen met een speciaal thema. Scoren, passen, verdedigen: alles komt voorbij. Je krijgt training van een toptrainer geassisteerd door ervaren Bovelander trainers. Er komt natuurlijk ook een international langs die je alles kan vertellen én laten zien om een topper te worden. Het programma start elke ochtend om 09:00 uur en om 17:30 uur zijn we klaar.

Wil jij, net zoals je vrienden, dit absoluut niet missen? Geef je dan hierop!

 
Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
Bovelander en Bovelander kamp op LHC Roomburg
 
18-5-2015 | 

 


Over 8 weken starten we al!

De Bovelander hockeykampen op de LHC Roomburg

Programma zomer 2015
Wanneer Wat Voor wie Aanmelden
13 t/m 15 juli Minihockeykamp 7 t/m 10 jaar Klik danhier
13 t/m 15 juli Tophockeydagen 10 t/m 13 jaar Klik danhier

Het Bovelander minihockeykamp (7 t/m 10 jaar)
Het Bovelander Minihockeykamp is een 3-daags hockeykamp waarbij je lekker thuis slaapt! Het kamp is voor sportieve kids van 7 t/m 10 jaar. Iedere dag begint om 9.00 uur en eindigt om 17.30 uur: een super hockeyprogramma met te gekke trainingen, een gastclinic van een international en natuurlijk superleuke hockeykampspelen.

Wil je dit hockeykamp niet missen? Klik danhierom in te schrijven!

 

Bovelander tophockeydagen (10 t/m 13 jaar)
De Bovelander Tophockeydagen duren 3 dagen en je slaapt lekker thuis. Het kamp is voor de echte hockeyliefhebber van 10 t/m 13 jaar. Per dag zijn er 3 trainingen met een speciaal thema. Scoren, passen, verdedigen: alles komt voorbij. Je krijgt training van een toptrainer geassisteerd door ervaren Bovelander trainers. Er komt natuurlijk ook een international langs die je alles kan vertellen én laten zien om een topper te worden. Het programma start elke ochtend om 09:00 uur en om 17:30 uur zijn we klaar.

Wil jij, net zoals je vrienden, dit absoluut niet missen? Geef je danhierop!

 

 
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY VROUWEN )
Barendrecht D1 – Roomburg D1: 3-1
 
17-5-2015 | 
Aan de busrit lag het niet: Alexander heeft ons veilig, en wel ondanks marathon, in Barendrecht gebracht. Aan het weer lag het zeker ook niet: met een zonnetje en een fris windje was het het perfecte hockeyweer. Aan de invallers (Renske, Juul en Chaja) lag het ook niet: die hebben ondanks dat Stap per ongeluk de stick van Juul door midden sloeg, prima gespeeld. Aan onze trouwe supporters lag het ook niet: gewapend met foto’s en mascotte (onze lieve Tossa) stonden zij ons langs de lijn aan te moedigen.
Waar lag het dan wel aan? Het antwoord op deze vraag is tevens de sleutel tot betere prestaties. Want hoe kan het dat wij elke dinsdag en vrijdag zo hard staan te trainen, in principe technisch en tactisch beter zijn dan de meeste tegenstanders, vele malen fitter zijn dan de meeste tegenstanders maar toch al een paar keer onvoldoende hebben gepresteerd en daardoor zeer kostbare punten hebben laten liggen.
Feit is dat we vandaag met 3-1 van Barendrecht hebben verloren en daardoor de aansluiting met de nummer 1 en 2 definitief kwijt zijn. We begonnen met de afslag maar na een zeer rommelig begin met veel foutjes en balverlies, kon Barendrecht met een onwaarschijnlijk lobje Daya passeren en 1-0 scoren.  Niet lang daarna kregen wij na een mooie actie van Renske op Jans een strafcorner mee.  Hoewel die in eerste instantie mislukte, kreeg Jans een briljante kans maar jammer genoeg stond er nog een lijnstop die de bal zeer knap wist tegen te houden. Daarop ging het spel over en weer, waarbij zowel Barendrecht als wij verschillende kansen kregen. Ons spel zag er bij vlagen goed uit, de press stond goed, er werd geregeld mooi rondgespeeld en snel getikt, maar toch lukte het ons niet een doelpunt te maken. Dat kwam mede omdat er te weinig energie in het spel zat, maar ook omdat er op cruciale momenten niet werd afgespeeld en teveel het duel werd opgezocht.  De boodschap in de rust was het hoofd koel houden en in een hoger tempo de bal rondspelen. Aanvankelijk leek dat ook te lukken want al vrij snel kregen wij een strafcorner mee na een mooie actie van Mach, Chaja en Noor. Via een afschuif naar Lies kon Noor de bal er prachtig intippen. 1-1.  Daarna leek er een soort matheid in het spel te komen waar Barendrecht, dat bijzonder fel speelde, gebruik van wist te maken. Na een mooie aanval van Fien en Lieke wist een speelster van Barendrecht alleen door te breken en wel heel makkelijk tot in onze cirkel door te dringen waar ze het tweede doelpunt maakte. 2-1. Met nog 20 minuten te spelen, leek het geen onmogelijke opgave de wedstrijd alsnog naar onze hand te zetten, maar helaas, de uitslag laat zien dat het iets anders  verliep. Barendrecht begon na het tweede doelpunt met veel flair te spelen en wist op een gegeven moment 4 strafcorners achter elkaar te creëren. Gelukkig stond onze verdediging goed en wist Daya de bal uit het doel te houden. Vlak voor het einde kon Barendrecht nog een keer met succes doorbreken  en gaf het scorebord 3-1 aan. Ondanks een paar mooie aanvallen van Chaja en Anne D en een strafcorner voor ons in de laatste minuut konden wij niets meer veranderen aan deze score en moesten wij tandenknarsend het veld verlaten.  Jammer dames en heel erg zuur voor jullie. Hopelijk vinden jullie de motivatie om nog een paar weken  keihard te trainen en kunnen we de laatste wedstrijden tegen de koplopers Roomburg laten zien wat wij waard zijn! 
Nu eerst lekker PIMS en daarna gaan we er weer volle bak tegenaan. Op 31 mei krijgen we Rijswijk op bezoek; op 7 juni gaan wij naar Westland. Publiek natuurlijk weer meer dan van harte welkom!
Namens staf en speelsters van D1,

LvG

 
Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
Selecties en matching Roomburg
 
17-5-2015 | 

 

Selecties en Matching jeugdteams Roomburg

Ieder jaar is er voor de zomer die spannende periode voor spelers (en bij de jongere elftallen ook voor hun ouders) waarin ze horen of, en zo ja in welk selectieteam ze terechtkomen. Bij Roomburg zijn binnen de A, B, C, D lijn het 1een 2eelftal de selectieteams; een speler kan gevraagd worden voor selectietrainingen en zich voor een team plaatsen. De F en E jeugd kentRoomburg geen selectie maar matching; daarbij vormt een prettige en evenwichtige teamsamenstelling het uitgangspunt.

Matching

Op basis van gegevens van coaches, trainers en onafhankelijke beoordelaars die kijken naar inzet, inzicht, technisch en atletisch vermogen, motivatie en wie past bij wie, worden bij Roomburg de F en E teams samengesteld. Bij de allerjongste jeugd wordt vooral gekeken naar plezier in het spel en met elkaar, bij de 2dejaars E wordt in toenemende mate gekeken naar de hockey-technische elementen en inzet.

Het 1eteam van de jongste jeugd (F en eerste jaars E lijn) hoeft daarbij niet beter te zijn dan het 3eteam. De KNHB houdt voor de jongste jeugd ook geen standen bij omdat"Het spelplezier van groter belang wordt geacht dan het competitie-element(KNHB, standenmotor)”. Tijdens het seizoen worden de teams qua klasse door de KNHB een aantal keer opnieuw ingedeeld zodat het team tegen gelijkwaardige tegenstanders speelt. Bij de oudere E jeugd wordt meer gekeken naar mogelijkheden van de spelers en zal een 1eteam gemiddeld sterker zijn dan een 3e. Maar dat wil niet zeggen dat een individuele speler uit het 1eteam altijd beter is dan een individuele speler uit het 2eof 3e.

Selecties

Zodra de spelers naar de D-lijn gaan wordt er geselecteerd.

Op basis van scanformulieren en korte speler beoordelingenvan de coaches en trainers van alle D teams (dus uitdrukkelijk niet alleen de selectieteams) en het inzicht van de lijncommissarissen worden de spelers uitgenodigd voor de selectietrainingen. Tijdens de 2 selectietrainingen worden de spelers beoordeeld op hun hockey-technische vaardigheden, atletisch vermogen en spelinzicht. Het beoordelen gebeurt door senioren en oudere junioren die bij Roomburg hockeyen en die geen banden hebben met de spelers.

Op basis van de uitkomsten van de selectietrainingen en de input van de trainers, coaches en lijncommissarissen worden voor de D-lijn direct de 1eteams samengesteld door de TC (technische commissie).

Voor de A, B en C-lijn geldt dat, ook op basis van de uitkomsten van de selectietrainingen en de input van de trainers, coaches en lijncommissarissen, de voorlopige 1eteams worden samengesteld. Deze teams bestaan dan nog uit ca. 18 spelers. De trainer-coach gaat vervolgens met dit team trainen en oefenwedstrijden spelen en stelt daarna in overleg met de Juniorencommissie het uiteindelijke team samen van ca. 14 spelers. De andere spelers gaan dan naar het 2eteam of opleidingsteam.

Andere zaken bij selecties en matching

Teams bij elkaar houden

Zeker bij de jongste jeugd (F en E) is er vaak het verzoek van de ouders en de spelers om bij vriendjes en vriendinnetjes te blijven. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de spelers. Dat is helaas niet altijd mogelijk, een 1ejaars E team bestaat uit ca. 8 en een 2ejaars E team uit 11 spelers. De stap naar grotere team kan uitsluitend door teams samen te voegen. Bovendien kijken we tijdens de matching ook goed naar wie in het ene of andere team past.

Ook bij de junioren ontvangen we deze verzoeken vaak. Voor de selectieteams is het niet mogelijk om in te delen op basis van verzoeken. Die teams worden primair samengesteld op basis van hockeycapaciteit. Voor de wedstrijdteams proberen wij wel zoveel mogelijk deze verzoeken in te willigen.

Open selecties en matching

Het kan gebeuren dat in de loop van het seizoen een jongste jeugd speler niet op zijn plaats blijkt te zijn in een team. Bijvoorbeeld vanwege sociale redenen bij de jongere teams, of hockey technische verschillen bij de oudere teams. Dan is het mogelijk dat, in overleg met de coaches en trainers, de lijncommissarissen, de ouders en de speler, we spelers van team laten wisselen.

Ook bij de junioren kan de trainer-coach gedurende het jaar merken dat een speler niet tot zijn recht komt en dat een andere speler beter in het team kan passen. De trainer-coach kan dan aan de Technische Commissie junioren (TC) voorstellen om spelers van team te wisselen. De Juniorencommissie besluit dan op voorspraak van de TC of, wanneer en hoe de wisseling plaatsvindt.

"Vervroegd doorschuiven”

Roomburg hanteert voor de teamindeling de leeftijdsgrenzen van de KNHB. Langer in een lijn blijven mag niet, tenzij het district dispensatie geeft. Dit gebeurt slechts zeer incidenteel.

Eerder naar een volgende lijn mag van de KNHB. Alleen wanneer het in het belang van de speler is zullen wij de speler vervroegd doorschuiven. Dat kan een sociaal belang zijn, speler zit al op de middelbare school, terwijl zijn teamgenoten nog allemaal op de basisschool zitten. Voorwaarde is wel dat er ruimte in de hogere lijn is. Ook kan het gebeuren dat een speler onvoldoende kan leren in zijn "eigen” lijn. Dan kunnen we besluiten de speler door te schuiven.

Inloopspreekuur

De selecties en de matching gaan vaak gepaard met vragen en opmerkingen, soms direct, maar helaas vaak langs de lijn. Voor kinderen (en voor hun ouders) is het soms niet duidelijk waarom zij (of hun kind) wel of niet in het 1eof 2eteam zitten. Wij houden daarom altijd een inloopspreekuur waar spelers (en hun ouders) toelichting kunnen vragen over de plaatsing. Als je vragen hebt, kom dan naar dat spreekuur, of meld je bij juniorencommissie, de technische commissie of de lijncommissarissen (telefoonnummers en mailadressen staan op de site) dan kunnen we vragen, problemen en opmerkingen bespreken.

Bart van der Meer

Voorzitter Junioren Commissie Roomburg

De selectieplanning:

De data van de selectietrainingen vinden jullie in de agenda op de site. 

Jullie worden om 18.30 uur verwacht bij de selecties

 

 


 

 
Nieuwsoverzicht - ( JONGSTE JEUGD )
Selecties en matching Roomburg
 
17-5-2015 | 

 

Selecties en Matching jeugdteams Roomburg

Ieder jaar is er voor de zomer die spannende periode voor spelers (en bij de jongere elftallen ook voor hun ouders) waarin ze horen of, en zo ja in welk selectieteam ze terechtkomen. Bij Roomburg zijn binnen de A, B, C, D lijn het 1een 2eelftal de selectieteams; een speler kan gevraagd worden voor selectietrainingen en zich voor een team plaatsen. De F en E jeugd kentRoomburg geen selectie maar matching; daarbij vormt een prettige en evenwichtige teamsamenstelling het uitgangspunt.

Matching

Op basis van gegevens van coaches, trainers en onafhankelijke beoordelaars die kijken naar inzet, inzicht, technisch en atletisch vermogen, motivatie en wie past bij wie, worden bij Roomburg de F en E teams samengesteld. Bij de allerjongste jeugd wordt vooral gekeken naar plezier in het spel en met elkaar, bij de 2dejaars E wordt in toenemende mate gekeken naar de hockey-technische elementen en inzet.

Het 1eteam van de jongste jeugd (F en eerste jaars E lijn) hoeft daarbij niet beter te zijn dan het 3eteam. De KNHB houdt voor de jongste jeugd ook geen standen bij omdat"Het spelplezier van groter belang wordt geacht dan het competitie-element(KNHB, standenmotor)”. Tijdens het seizoen worden de teams qua klasse door de KNHB een aantal keer opnieuw ingedeeld zodat het team tegen gelijkwaardige tegenstanders speelt. Bij de oudere E jeugd wordt meer gekeken naar mogelijkheden van de spelers en zal een 1eteam gemiddeld sterker zijn dan een 3e. Maar dat wil niet zeggen dat een individuele speler uit het 1eteam altijd beter is dan een individuele speler uit het 2eof 3e.

Selecties

Zodra de spelers naar de D-lijn gaan wordt er geselecteerd. 

Op basis van scanformulieren en korte speler beoordelingenvan de coaches en trainers van alle D teams (dus uitdrukkelijk niet alleen de selectieteams) en het inzicht van de lijncommissarissen worden de spelers uitgenodigd voor de selectietrainingen. Tijdens de 2 selectietrainingen worden de spelers beoordeeld op hun hockey-technische vaardigheden, atletisch vermogen en spelinzicht. Het beoordelen gebeurt door senioren en oudere junioren die bij Roomburg hockeyen en die geen banden hebben met de spelers.

Op basis van de uitkomsten van de selectietrainingen en de input van de trainers, coaches en lijncommissarissen worden voor de D-lijn direct de 1eteams samengesteld door de TC (technische commissie).

Voor de A, B en C-lijn geldt dat, ook op basis van de uitkomsten van de selectietrainingen en de input van de trainers, coaches en lijncommissarissen, de voorlopige 1eteams worden samengesteld. Deze teams bestaan dan nog uit ca. 18 spelers. De trainer-coach gaat vervolgens met dit team trainen en oefenwedstrijden spelen en stelt daarna in overleg met de Juniorencommissie het uiteindelijke team samen van ca. 14 spelers. De andere spelers gaan dan naar het 2eteam of opleidingsteam.

 

Andere zaken bij selecties en matching

Teams bij elkaar houden

Zeker bij de jongste jeugd (F en E) is er vaak het verzoek van de ouders en de spelers om bij vriendjes en vriendinnetjes te blijven. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de spelers. Dat is helaas niet altijd mogelijk, een 1ejaars E team bestaat uit ca. 8 en een 2ejaars E team uit 11 spelers. De stap naar grotere team kan uitsluitend door teams samen te voegen. Bovendien kijken we tijdens de matching ook goed naar wie in het ene of andere team past.

Ook bij de junioren ontvangen we deze verzoeken vaak. Voor de selectieteams is het niet mogelijk om in te delen op basis van verzoeken. Die teams worden primair samengesteld op basis van hockeycapaciteit. Voor de wedstrijdteams proberen wij wel zoveel mogelijk deze verzoeken in te willigen.

Open selecties en matching

Het kan gebeuren dat in de loop van het seizoen een jongste jeugd speler niet op zijn plaats blijkt te zijn in een team. Bijvoorbeeld vanwege sociale redenen bij de jongere teams, of hockey technische verschillen bij de oudere teams. Dan is het mogelijk dat, in overleg met de coaches en trainers, de lijncommissarissen, de ouders en de speler, we spelers van team laten wisselen.

Ook bij de junioren kan de trainer-coach gedurende het jaar merken dat een speler niet tot zijn recht komt en dat een andere speler beter in het team kan passen. De trainer-coach kan dan aan de Technische Commissie junioren (TC) voorstellen om spelers van team te wisselen. De Juniorencommissie besluit dan op voorspraak van de TC of, wanneer en hoe de wisseling plaatsvindt.

"Vervroegd doorschuiven”

Roomburg hanteert voor de teamindeling de leeftijdsgrenzen van de KNHB. Langer in een lijn blijven mag niet, tenzij het district dispensatie geeft. Dit gebeurt slechts zeer incidenteel.

Eerder naar een volgende lijn mag van de KNHB. Alleen wanneer het in het belang van de speler is zullen wij de speler vervroegd doorschuiven. Dat kan een sociaal belang zijn, speler zit al op de middelbare school, terwijl zijn teamgenoten nog allemaal op de basisschool zitten. Voorwaarde is wel dat er ruimte in de hogere lijn is. Ook kan het gebeuren dat een speler onvoldoende kan leren in zijn "eigen” lijn. Dan kunnen we besluiten de speler door te schuiven.

Inloopspreekuur

De selecties en de matching gaan vaak gepaard met vragen en opmerkingen, soms direct, maar helaas vaak langs de lijn. Voor kinderen (en voor hun ouders) is het soms niet duidelijk waarom zij (of hun kind) wel of niet in het 1eof 2eteam zitten. Wij houden daarom altijd een inloopspreekuur waar spelers (en hun ouders) toelichting kunnen vragen over de plaatsing. Als je vragen hebt, kom dan naar dat spreekuur, of meld je bij juniorencommissie, de technische commissie of de lijncommissarissen (telefoonnummers en mailadressen staan op de site) dan kunnen we vragen, problemen en opmerkingen bespreken.

Bart van der Meer

Voorzitter Junioren Commissie Roomburg

De selectieplanning:

Jullie vinden de data van de selecties in de agenda op de site.

Jullie worden om 18.30 uur verwacht bij de selecties

 

 


 

 
Nieuwsoverzicht - ( APP )
JD3 kampioen!
 
17-5-2015 | 
Na het behalen van het zaalkampioenschap is JD3 gisteren ook overtuigend op het veld kampioen geworden. Zonder puntenverlies en een positief doelsaldo van meer dan 80 doelpunten, kon het gisteren bijna niet mis gaan. Wederom begonnen we gisteren niet sterk aan de wedstrijd; teveel lopen met de bal, traag in de omschakeling en slecht positiespel. Maar zoals elke wedstrijd kwam na een kwartier het spel een beetje op gang. De eerste mooie aanval werd direct verzilverd in een mooi doelpunt en daarna gingen de mannen los. De doelpunten waren bijna niet meer bij te houden de rest van de wedstrijd; de ene na de andere mooie aanval en met een paar mooie, strakke strafcorners was de eindstand uiteindelijk 12-0! JD3 heeft dit jaar hard gewerkt en veel vooruitgang geboekt als team en dus verdiend de dubbel gehaald dit jaar, een fantastische prestatie! Marion Driessen
 
Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
MB1 kampioen na overwinning op nr 2 HCRB
 
17-5-2015 | 
en ook de MB1 hebben het kampioenschap binnengehaald na een overwinning uit op Reeuwijk Bodegraven de nummer 2 van de competitie. Alle spelers, trainers, coaches, manager gefeliciteerd met jullie overwinning.

de Junioren commissie
 
JB2 kampioen na overwinning op nr 2 Forescate
 
17-5-2015 | 
Ook JB2 is met nog één wedstrijd kampioen geworden door een mooie overwinning op de nummer 2 Forescate. Jongens, coaches, trainers, manager en ouders gefeliciteerd met dit kampioenschap.

De juniorencommissie
 
Nieuwsoverzicht - ( VAN HET BESTUUR )
Vrijwilligersbedankborrel 30 mei
 
15-5-2015 | 
Beste vrijwilligers,

Vandaag is er een uitnodigingsmail uitgegaan naar álle vrijwilligers en trainer/coaches jeugd die Roomburg rijk is. 

Mocht iemand nou het gevoel hebben dat hij of zij is overgeslagen óf dat de mail niet is aangekomen: stuur dan even een mail naar secretariaat@roomburg.nl, dan komt het alsnog in orde. 

Graag tot de 30ste! 
 
Nieuwsoverzicht - ( SENIOREN )
Open trainingen H2
 
14-5-2015 | 

Op dinsdag 16 juni en donderdag 18 juni organiseert Roomburg Heren 2 open trainingen, om 1930 uur op veld 1. 

Volgend seizoen willen we als H2 weer een stap omhoog zetten. Met een jong en gemotiveerd team zullen we de strijd aangaan richting de bovenste plekken in de reserve eerste klasse met promotie als ambitie. Hiervoor kunnen we altijd versterkingen gebruiken. Lijkt het je leuk om in een serieus, jong en gemotiveerd team te spelen, met volwaardige begeleiding, of wil je eens kijken of je over het gewenste niveau beschikt, kom dan gezellig vrijblijvend meetrainen op de open trainingen. 

Aanmelden kan via roomburgheren2@gmail.com

 
Nieuwsoverzicht - ( ALGEMEEN )
Open trainingen Heren 1
 
13-5-2015 | 
Voor het seizoen 2015-2016 is inmiddels de technische staf van Roomburg Heren 1 rond.Jeroen Mahadew blijft aan als trainer/coach, bijgestaan door Vincent de Geus (ass. trainer/coach en fysio), Edwin van Prehn (video analyse) en Marvin van Ginkel (manager).

Na twee succesvolle seizoenen waarin er grote stappen zijn gemaakt, zal de doelstelling voor volgend seizoen nog verder worden aangescherpt. Onder leiding van Jeroen Mahadew zal gewerkt worden aan een team dat mee gaat doen om de prijzen. Wie interesse heeft om kennis te komen maken met dit jonge, talentvolle en ambitieuze team kan mee komen doen aan onze open trainingen. Deze zullen plaatsvinden op: 
donderdag 21 mei, aanvang 20.30 uur; donderdag 28 mei, aanvang 20.30 uur; dinsdag 2 juni, aanvang 20.00 uur. Alles bij LHC Roomburg, Van Vollenhovekade te Leiden. 

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar de manager: marvinvanginkel@hotmail.com of door gewoon langs te komen!
 
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY MANNEN )
Open trainingen Heren 1
 
13-5-2015 | 
Voor het seizoen 2015-2016 is inmiddels de technische staf van Roomburg Heren 1 rond. Jeroen Mahadew blijft aan als trainer/coach, bijgestaan door Vincent de Geus (ass. trainer/coach en fysio), Edwin van Prehn (video analyse) en Marvin van Ginkel (manager).

Na twee succesvolle seizoenen waarin er grote stappen zijn gemaakt, zal de doelstelling voor volgend seizoen nog verder worden aangescherpt. Onder leiding van Jeroen Mahadew zal gewerkt worden aan een team dat mee gaat doen om de prijzen. Wie interesse heeft om kennis te komen maken met dit jonge, talentvolle en ambitieuze team kan mee komen doen aan onze open trainingen. Deze zullen plaatsvinden op: 
donderdag 21 mei, aanvang 20.30 uur; donderdag 28 mei, aanvang 20.30 uur; dinsdag 2 juni, aanvang 20.00 uur. Alles bij LHC Roomburg, Van Vollenhovekade te Leiden. 

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar de manager: marvinvanginkel@hotmail.com of door gewoon langs te komen!
 
Nieuwsoverzicht - ( ALGEMEEN )
Inschrijving Familietoernooi gesloten
 
19-4-2015 | 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roomburg Familietoernooi 2015

Inschrijving is gesloten

Op zondag 14 juni wordt al weer voor de zesde keer het Roomburg Familietoernooi georganiseerd. De vorige vijf edities zijn de boeken in gegaan als hele leuke hockeydagen en we gaan ons best doen om er ook dit jaar een hele leuke dag van te maken.

Op een hopelijk mooie zomerdag gaan we lekker hockeyen. We doen dit met teams die bestaan uit mannen en vrouwen, jongens en meisjes, beginners en gevorderden en cracks en kneuzen.

We beginnen rond 11.30 uur en sluiten de dag af rond 18.30. In de tussenliggende periode wordt er uiteraard volop gehockeyd, maar er is ook tijd voor andere activiteiten, een spectaculair springkussen, een lekkere lunch, een kinderdisco en een afsluitende borrel.

Hockeyen doen we in een aantal poules waarbij teams met veel spelers uit de F, E en D jeugd worden gescheiden van teams met veel spelers uit de C jeugd en hoger. In beide categorieën zijn mooie prijzen te winnen.

Er zijn vriendenteams, een straatteam, een schoolteam, een team met oude team-en klasgenoten en een paar familieteams van ongeveer 15 spelers.

De inschrijving is inmiddels gesloten: we hebben het maximum van 16 teams bereikt en nog 3 teams op de reservelijst gezet. Als je niet bij de gelukkigen bent kun je altijd nog komen kijken en aanmoedigen.

Wij hebben er weer heel veel zin in en hebben het draaiboek al klaar liggen.
Maak er op 14 juni een mooie en sportieve dag van.

Wij regelen de rest. Tot 14 juni !

Inge, Marianne en Erwin

 
Nieuwsoverzicht - ( VAN HET BESTUUR )
Bestuursbesluiten april '15
 
13-4-2015 | 
* Zomersluiting clubhuis
Het is nog even weg, maar voor ieders agenda: 
het complex blijft toegankelijk maar het clubhuis zal gesloten zijn van 6 juli 2015 t/m 16 augustus 2015. Gedurende die periode traint een ieder op eigen verantwoordelijkheid. Er zal nog een goede oplossing worden gevonden voor de toegang tot  blessure ijs en EHBO. 

* Verklaring Omtrent Gedrag
Het Bestuur van Roomburg implementeert de richtlijn van de KNHB en vereist van betaald en facturerende werknemers een Verklaring omtrent Gedrag (VOB).Deze personen zullen hiertoe nog benaderd worden. 

* Doelgroepenonderzoek
De KNHB doet een onderzoek naar de reden waarom veel hockeyers tussen de 18 en ongeveer 30 stoppen met hockey. Dit vanwege één van de strategische uitgangspunten richting 2020: een leven lang hockey(en). Hiertoe heeft het Bestuur de KNHB toestemming gegeven om oud-leden te benaderen. 
 
 
Nieuwsoverzicht - ( JONGSTE JEUGD )
Bitjes Happen 29 mei
 
21-3-2015 | 
De KNHB heeft bitjes verplicht vanaf 1 juli 2015.
Hockeybitjes op maat happen bij Roomburg
Vrijdag 29 mei
17.00-20.30  uur in clubhuis
Meld je nu aan via: http://shop.gebit.nl/
U ontvangt een bevestiging met verdere informatie.
Lees hier meer: (download naar bijgevoegde flyer, in de bijlage van de mail)

 


Sportclubs kunnen niet zonder sponsors. En Roomburg heeft veel te bieden.

Ook sponsor worden?