Junioren

Jongste Jeugd

Senioren

BARDIENST ROOSTER
september 100 %
oktober 67 %
november 0 %
Gehele planning
VACATURES
Totaal aantal vacatures: 4
Bestuur 
Bar Commisie  Algemeen Lid  Info?
PIMS Commissie  Algemeen Lid  Info?
Scheidsrechter Commissie  Algemeen Lid  Info?
Scheidsrechter Commissie  Algemeen Lid  Info?

Molentoernooi
PIMS
Wist-je-datjes Website
Roomburgapp

d1 (2).jpg MA1.jpg MB4 - Alecto.jpg roomburg alecto.jpg vincent bijgesneden.jpg
Nieuwsoverzicht - ( SENIOREN )
Roomburg H2 – KZ H3: 6-2
 
15-9-2014 | 

Dat wat door mag gaan voor een wedstrijdverslag in deze fase van het jaar heeft eigenlijk altijd hetzelfde probleem: waar te beginnen?! Voor nu is de vraag niet slechts, waar te beginnen? Maar, waar te beginnen als het einde zoek is?


Als niet mis te verstane voorbereiding heeft H2 in grotere en in kleinere samenstelling de hele zomer doorgetraind, maar niet alleen heeft het vorige seizoen geen officieel einde gehad, ook zijn er formeel verschillende momenten aan te wijzen als het nieuwe begin voor Roomburg H2 en ieder moment gaat gepaard met zijn eigen verhaal, welke ik, in uw en mijn eigen belang slechts beperkt zal toelichten.


In één woord laat deze periode zich samenvatten met het woord: shuttles. Iets uitgebreider samengevat was de hoofdrol in de hoogzomerse voorbereiding (lees: de periode voor de oefenwedstrijden) weggelegd voor vooral een schema van spartaanse hardheid (slechts ter indicatie, want meer lopen mag altijd!), shuttles (of had ik deze al genoemd) en een gezonde angst voor wat ons boven het hoofd hing, afgewisseld met zon, strand en de verheven culturen van vreemde oorden. Nadat de stick weer uit het vet was gehaald bleek dat onze selectie veel kwaliteit bevatte. De kwaliteit was zelfs zo omvangrijk dat er moeilijke keuzes gemaakt moesten, maar H2 zat officieel in een voorselectie. Na oefenwedstrijden, trainingen en (mocht het u ontgaan zijn) nog meer shuttles, een militaire stormbaan, maar ook een drankje hier en daar, bleven de volgende 15 man over: Ivo Klap (k), Wouter Mooijen (c), Martijn – tiktaktinus- Jansen, Felix Paardekooper, Koen van Berge Henegouwen, Yannic van Overbeeke, Mees Usman, Geoffrey Dubois, Jesse Weeda, Mello van den Akker, Max van der Linden, Tim Wells (vc), Max Keuzekamp en Bastiaan van Gellecum. Tot slot verdient Roderick Piekaar een eervolle vermelding, omdat hij inmiddels alweer met één been in onze selectie staat en na wat meehuppelen hopelijk na de winter de sprong in het diepe weer mag gaan wagen. Dit zooitje inmiddels weer een beetje geregeld staat dit jaar onder de vakkundige, toegewijde en bijzonder fitte leiding van Matthieu van Antwerpen en Lodewijk Reuser.


Velen van u zal niet ontgaan zijn dat Het Tweede, geheel volgens de visie van hun grote leiders, veel hebben gesprint, bijzonder hebben afgezien en onder leiding van een voormalig lid van het Corps Commandotroepen de Waalsdorpervlakte zijn afgebeukt (wij verwijzen u tzt door naar het alleraardigste go-pro-filmpje). Deze fitheid en strakke voorbereiding leveren echter nog geen punten op, dus vandaag was de dag van de waarheid. Na wat verkennen, wat proberen, het uitchecken van de oppositie en alles wat het gevoel omschrijft van heel graag willen en toch niet scoren, kwam de scoringsmachine opgang. Tussen de elfde en vijftiende minuut was het aan 2 nieuwkomers (Bastiaan en Max (Keus)) en Tim Wells, om het scorebord naar 3-0 te schieten. Vlak voor rust was medenieuwkomer Jesse niet te beroerd om een strafbal op te eisen, welke, nadat de oorspronkelijke doelpoging door een verdediger van de lijn werd gekopt, alsnog door Jesse in het net werd gewerkt.


Zoals eerder aangegeven was aan fitheid geen gebrek, maar na rust kwam het toch allemaal wat minder op gang. Er slopen wat slordigheidjes in, maar met een riante voorsprong van 4-0 was er geen nood aan de man. Uiteindelijk prikte Tim, vlak voor een matige omschakeling van onze kant, welke een doelpunt voor KZ opleverde nog, nog wel weer de bal achter de Haagse doelman, wat een tussenstand opleverde van een slordige 5-1. Tot (hopelijk) grote vreugde van het publiek was het uiteindelijk de keeper in de oranje blauwe legguards die besloot met een sierlijke, uit de oosterse vechtsport afkomstige, stervende zwaan de spanning weer enigszins terug te brengen door op weinig subtiele wijze over een niet al te best ingeaaide corner heen te duiken. Deze sfeermaker werd echter sans gene de grond ingeboord door het hockeyfanatisme van Jesse. Nadat hij aanvankelijk met een backhand vooral zijn directe tegenstander wist te raken (waar hij aanvankelijk op mikte weet niemand) was hij als laatste in deze wedstrijd trefzeker en beslechte de eerste geslaagde pot met een 6-2 einduitslag.


Vanaf heden zal u niet alleen geconfronteerd worden met de harde hand van Matthieu die de rond rennende, retefitte, stralende lichamen van Heren 2 afbeult, maar ook mijn hand, uitgerust met de digitale ganzenveer zal u vanaf nu wekelijks teisteren, met, overwegend kortere verslagen dan deze.


Voor de diehards onder u, en ik kan me niet voorstellen dat deze er na het enerverende hockey en het nog enerverendere verslag niet zijn, zien we u graag volgende week (voor het T-dansen) om 12:45uur op het zonovergoten complex van Spirit. Mocht dit te veel zijn gevraagd dan zien we u op de dansvloer of de week erna op het Centre Court op primetime! Ook kunt u ons tussendoor op komen zoeken tijdens één van de vele shuttles op dinsdag of vrijdag op ons eigen terrein!


Een bijzondere hartelijke en vooral overfitte groet namens Roomburg H2

 
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY MANNEN )
Berk-Rod H1–Roomburg H1: 2–6
 
15-9-2014 | 

Zo’n eerste verslag van de nieuwe competitie. Een maagdelijk wit blaadje op het scherm als een Tabula Rasa. Denken. Waar begin ik? Er is eigenlijk zoveel te schrijven voordat ik toe ben aan de wedstrijd. Ik vermoed dat ’t wel weer zo’n ellenlang verhaal gaat worden dus gaat u er even lekker voor zitten, met een kopje koffie of een wijntje (afhankelijk van ’t tijdstip waarop u dit leest).


 

Zoals u wellicht nog weet eindigden wij vorig jaar verrassend goed. Lang deden wij mee om de hoofdprijs, de play-offs, maar uiteindelijk moesten wij het hoofd buigen in de laatste paar wedstrijden. Eén van de oorzaken hiervan was toch wel de smalle selectie van 13 basisspelers, aangevuld met toppers uit de A1. Een speerpunt voor dit seizoen was dus ook om de selectie te versterken. Tijdens de open trainingen, in mei en juni, traden dan ook zo’n 30 man aan, al dan niet op uitnodiging. Eigen selectie, doorstromers uit de A1 en jongens van andere clubs. Sommigen vielen af, anderen besloten toch elders te gaan hockeyen. Uiteindelijk bleef er een groep van 18 spelers over waarmee wij dit jaar de diverse arena’s zullen betreden. Nu hoor ik u denken: "18 spelers? Je mag toch maar met 16 man naar een wedstrijd?” Ja, dat klopt. Ik leg het u even uit. Er wordt hard en intensief getraind en ons programma is loodzwaar. De herstelmomenten zijn schaars. Daarbij zitten ongelukken in onze sport nu eenmaal in een klein hoekje, zoals Bob weer eens heeft ondervonden. Waar hij vorig jaar zijn duim verbrijzelde bij het ‘suicide’ uitlopen van de SC, ging dat in de laatste oefenwedstrijd weer mis en is diezelfde duim nu wederom gebroken, ondanks het dragen van een ijshockeyhandschoen. De ervaring leerde ons dus dat het een zeldzaamheid is dat alle 18 spelers even wedstrijdfit zijn. Met een selectie van 18 is dat geen probleem omdat er dan genoeg spelers over zijn voor een sterk team. Daarnaast is er een goede samenwerking met Heren 2 waardoor de 2 spelers die "over” zijn, daar toch hun minuten kunnen maken. Al met al een prima basis om dit seizoen te starten.


 

Nu wilt u natuurlijk weten wie onze nieuwe aanvullingen zijn. Als eerste noem ik nog even de oudgedienden. Jens van Akkeren, Dylan de Boer, Peter Brinkman, Bob van Brussel, Flip Kaptein, Pepijn Mattie, Bas van der Mei (K), Wouter den Os, Ewoud Spruijtenburg (C), Jarmo van der Velden. Deze 10 mannen spelen al een aantal jaren in Heren 1. Dan de nieuwelingen. Vorig jaar maakte u al kennis met onze ‘vaste’ Aatjes, Boudewijn van Nieuwenhuize en Sander van Oostrom en met onze ‘inval’ Aatjes, Simon Donker van Heel, Olivier Peul en Rik van Brussel. Mooi hè, dit jaar allemaal bij de selectie en allemaal uit eigen Roomburg kweekvijver. Meer dan de helft van Heren 1 komt gewoon uit onze eigen jeugd en dat is, anno 2014 waar prestatie bij veel clubs voorop staat en ten koste gaat van doorstroming van de jeugd, best iets om heel trots op te zijn. Tot slot presenteer ik u onze echte ‘nieuwe’ aanwinsten. Als eerste Bart Zoutendijk (‘Zout’). Een clubman in hart en nieren, alleen is die clubkleur geel. Want inderdaad, hij komt van Alecto dat vorig jaar gedegradeerd is naar de 2e klasse. Tijdens trainingen en wedstrijden is zijn hart inmiddels oranje gekleurd en wie weet krijgen we ‘m nog wel zover dat ‘ie aan ’t eind van dit jaar alleen nog maar in oranje denkt ;-). Dan Bart Velders. Hij speelde in de A1 van LOHC maar besloot dit jaar de overstap naar Roomburg te maken. Een uiterst verstandige beslissing me dunkt, want wat heb je te zoeken bij zo’n club die aan grootheidswaanzin leidt en zichzelf "Leiden” noemt terwijl de club toch echt in ’t dorp Oegstgeest is gelegen. En als laatste David Schade. Geen onbekende want hij speelde tot de B1 bij Roomburg waarna hij de overstap maakte naar het landelijk spelend HGC A1. En nu na 2 jaar terug op ’t honk en dat vinden wij fijn. Als allerlaatste noem ik nog Jelle Bentveld. Vorig jaar trainde hij al met ons mee, toen nog spelend in de JB1. Inmiddels is hij keeper van JA1 maar behoort hij toch ook enigszins tot de selectie van Heren 1. Zijn prioriteit ligt bij de A1, maar voor de rest draait hij volwaardig mee bij trainingen en bij alle activiteiten die Heren 1 komend seizoen buiten het hockey nog organiseert, waarover later meer. Nog een kort woordje over de technische staf. Jeroen Mahadew (trainer/coach) en Wouter Bernsen (trainer) bleven aan, evenals Erwin van Prehn (video, u weet wel, die man die altijd overal in weer en wind op torens staat te filmen) en ondergetekende. Vincent de Geus (oud Heren 1 speler) is toegevoegd als trainer en als fysio, daarin samenwerkend met Michiel Eggen (ook oud Heren 1 speler).


 

Met deze staf en 18 mannen begonnen wij eind juli aan de officiële voorbereiding. Die was behoorlijk pittig want naast de reguliere trainingen speelden wij vanaf 10 augustus maar liefst 8 oefenwedstrijden. Sommige daarvan gingen heel goed, sommige verliepen wat minder goed, maar alles stond in dienst van het proces en per wedstrijd werden er weer nieuwe stappen gemaakt. Afgelopen zondag startte dan eindelijk de competitie en zou alles op z’n plek moeten vallen met de aftrap, uit tegen Berkel & Rodenrijs. Nou, dat is best aardig gelukt, waarmee ik dan eindelijk toe ben aan het feitelijke wedstrijdverslag. Bent u er nog? Ik had u gewaarschuwd….

 

Goed, Berkel & Rodenrijs dus. Gepromoveerd naar de 1e klasse en dus een nieuwkomer voor ons. Gezien de hoge verwachtingen van zowel onszelf als van onze supporters was het best prettig om met een uit-wedstrijd te beginnen. Zo’n eerste competitiewedstrijd brengt toch een dosis spanning met zich mee, zeker omdat de laatste oefenwedstrijd thuis nu niet bepaald een hoogtepunt te noemen was. Het is dan fijn om niet meteen ten overstaan van 400 man eigen publiek te hoeven spelen. Wat kan ik u vertellen over B&R? Heel weinig verder behalve dan dat het complex midden tussen de vinexwijken ligt, dat het er altijd waait en omringd is door voetbalvelden. Met hun entree in de 1e klasse heeft het team gemakshalve maar meteen hun hele technische staf er uit gezet, dus tot nader order regelen de spelers alles zelf. Wat meteen tot de hilarische situatie leidde dat wij met een surplus aan niet-spelende spelers (Peul en Bob geblesseerd), manager, coach en videoman het team terzijde stonden, terwijl zij het met elkaar en één ad-interim clublid moesten doen. Je zal maar uit nota bene twee dorpen komen (Berkel én Rodenrijs tenslotte) en er toch helemaal alleen voor staan. (Flauw natuurlijk, het wegzenden van de technische begeleiding zal ongetwijfeld een goede reden hebben gehad en leuk is het niet om dat bij aanvang van de competitie te moeten doen. Hopelijk voor B&R wordt er snel een oplossing gevonden.)


 

Gestoken in de nieuwe trainingspakken (evenals overigens Dames 1, Heren 2, Dames 2 en J/M A1, met dank aan Erik Stenfert Kroes – sponsorcommissie, Intersport en uiteraard onze hoofdsponsor, de RABO bank) begonnen wij de warming up. Er heerste spanning, het team was wat nerveus, maar dat is logisch en gezond. Mijn klokje startte op 14.51. Op 14.53 stond het al 1 – 0 voor ons. Uuuuh, seriously? Een schoonheid van een doelpunt van Jarmo, vanaf de achterlijn (echt waar, dat kán eigenlijk helemaal niet) bracht ons op voorsprong, vooraf gegaan door al twee eerdere kansjes. Dat was nog eens een voortvarende start. De eerste 10 minuten waren wij oppermachtig en creëerden kans na kans. Het had eigenlijk al ‘veel’ tegen ‘nul’ moeten staan, maar het verdedigende B&R en vooral hun goede keeper (dat moet gezegd) voorkwamen dat. Op de bank constateerden wij dat we echt goed aan het hockeyen waren. Blijkbaar jinxten wij daarmee ons eigen spel, want prompt wist B&R gelijk te komen doordat wij te laat schakelden toen zij de bal veroverden waardoor wij achterin in ondertal stonden. B&R kreeg daardoor meer vertrouwen terwijl de schok bij ons zichtbaar was. Een recept wat niet direct garant staat voor goed hockey. Een tiental penibele minuten verder namen wij het initiatief gelukkig weer over en na een mooie actie van Mattie naar Jarmo kwamen wij via een lobje uit een rebound toch weer op voorsprong. Nu was het zaak de eerste helft rustig uit te hockeyen, wat nog voorwaar niet meeviel omdat B&R van plan was het ‘aansluit trucje’ te herhalen en dus een aantal maal kon testen of Bas wel scherp was. Nou, dat was ‘ie en dus gingen wij met die stand van 2 - 1 rusten.


 

Een spreuk luidt: ‘slechts kalmte kan u redden’ en dat was dan ook het devies waarmee de mannen uit de kleedkamer kwamen. Er was ook geen reden tot paniekerig hockey, want uiteindelijk waren we op alle fronten gewoon beter. Scoren leek gewoon een kwestie van tijd. En zo ging het. B&R streden de eerste 10 minuten nog voor wat ze waard waren en bestookten onze verdediging. Maar voornoemde spreuk had z’n bezwerende werking gedaan en nadat wij deze pogingen goed gepareerd hadden, werd het tijd om op te bouwen. Een prachtige aanval via Jar en Zout, die nog even 3 man uitspeelde in de cirkel, bracht de bal bij Mattie en de 3 – 1 was een feit. B&R knakte. Hun eerdere aanvalsdrift eiste zijn tol. Nog geen 2 minuten later kaatsten Dylan en Sander de bal dwars door de verdediging van B&R heen en wist Zout de eindpass achter hun keeper te deponeren. 4 – 1. Dat ging best lekker zo. B&R zat er doorheen en wist zich niet echt raad meer hoewel zij toch wel bleven proberen, maar ’t waren niet meer dan wat plaagstootjes. Een merkwaardige arbitraire beslissing bracht hen een SC. Geen nood: gewoon weg ermee. In hun ultieme poging om… ja wat eigenlijk bij een 4 – 1 achterstand….toch nog te scoren, stond heel B&R op onze helft. Wij hockeyden er rustig uit en Jarmo kwam in balbezit. Hij keek en zag een lege helft voor zich met alleen Zout op de kop van de cirkel van B&R. Het was echt zielig. Echt serieus zielig voor de keeper van B&R. Het leek alsof twee haaien op hun prooi afzwommen en je wist al van te voren dat het niet goed zou aflopen voor die prooi. Jar liep op, dreigde te slaan, passte heel kalm Zout aan en het was 5 – 1. Mooi, maar nog was het niet genoeg. David passte Ewoud in, E. is ook een heel goede tennisser met veel balgevoel, dus in de scrimmage die voor het doel van B&R ontstond, trok hij aan ’t langste eind en tenniste de bal via onderkant lat het goal in. 6 – 1 mag er best zijn. Toch wist B&R nog een troostgoal te maken, een snel genomen vrije slag de cirkel in werd doorgetikt en de teller stopte op 6 – 2.


 

Een resultaat dat staat als een huis en ons voor nu op de nummer 1 positie zet. Nu is, zoals iemand in de whatsappgroep opmerkte, de weg naar Parijs nog heul lang en dat is natuurlijk ook zo. Maar toch, het is een lekkere opsteker om mee te beginnen. En hiermee ben ik bijna aan het einde gekomen van dit wel heel lange eerste verslag. Ik beloof u dat dit niet zo blijft. Ik kan heus ook wel meer to-the-point schrijven. Soms. Als ’t meezit….


 

Ook dit jaar hebben wij weer een spannende toto-poule met mooie prijzen dankzij Van Berge Henegouwen en de kenners onder ons, zijnde Mees Usman, Rinus Vincentie en Wivien Kuijpers, staan na deze eerste wedstrijd daarin op kop. Hulde en van harte.

 

Volgende week spelen wij thuis en wel tegen De Reigers. Wij hopen u allen massaal langs de lijn te zien om ons tijdens ons eerste thuisoptreden te steunen. Na afloop is er TD dus alle reden om er bij te zijn.


 

Tot volgende week,


 

MG, 15/9/14

 
Start competitie Heren 1
 
13-9-2014 | 
Morgen, 14 september, om 14.45 uur, start voor Heren 1 na een lange en intensieve voorbereiding, eindelijk de competitie. Wij reizen af naar het pittoreske Berkel&Rodenrijs om aldaar de degens te kruisen met deze nieuwkomer in de eerste klas. Mijn pen is alvast geslepen voor het schrijfwerk en de whatsappgroep met de supporters-op-afstand wordt weer aangemaakt. Fijn als u komt kijken, ook fijn als u ons in gedachten succes wenst!
 
Nieuwsoverzicht - ( SENIOREN )
Scheidsrechterskaart halen
 
13-9-2014 | 
Haal nu je scheidsrechterskaart, opgeven kan tot 14 september bij fluitcursus@roomburg.nl. Examendata zijn dinsdag 30 september en donderdag 9 oktober.

 
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY VROUWEN )
Scoop D1 - Roomburg D1
 
12-9-2014 | 
Zondag as is het zover en begint Dames 1 na een lange en zeer intensieve voorbereiding aan de competitie. We hebben een jong en super enthousiast team met veel instroom van speelsters uit de eigen jeugd en een aantal iets oudere speelsters die vorig jaar ook al Dames 1 speelden.
Dit jaar zal Dames 1 ook veelvuldig op de club te vinden zijn. Iedereen geeft training en / of coacht, van Funkey tot MA2. Hulde dames, dat is in het verleden wel eens anders geweest. Verder zullen wij bij thuiswedstrijden een heel miniteam ontvangen en de zaterdag ervoor zullen 2 dames gast coachen bij het betreffende team. 
En dan nu ons eigen hockey: na degradatie vorig jaar is het dit jaar onze ambitie weer terug te keren naar de tweede klasse waar wij ook zeker horen. Dat hebben we vorige week wel bewezen daar met gemak te winnen van Ommoord, vorig jaar 3e geëindigd in de tweede klasse.
Onze eerste wedstrijd is tegen Scoop, een studentenclub uit Delft. Zeker niet te onderschatten, want die Delftenaren zijn niet vies van technische hoogstandjes. Je weet het dus nooit, maar wij zijn er klaar voor.
Publiek is van harte welkom!
 
Nieuwsoverzicht - ( JONGSTE JEUGD )
contributie 2013 - 2014
 
12-9-2014 | 
Beste leden,

De afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest met de afhandeling van de contributies van afgelopen seizoen. Er zijn heel wat leden bij wie (een deel van) de contributie openstaat, o.a. door storneringen. 

Komende week zal actie ondernomen worden en wie dan nog steeds niet aan de financiële verplichtingen heeft voldaan, zal met naam en toenaam op de site gepubliceerd worden en is niet meer speelgerechtigd tot de contributie betaald is. Bij uitblijven van betaling zullen wij een incassobureau inschakelen en worden de bijkomende  kosten op de betreffende personen verhaald. 

Een klein aantal notoire wanbetalers zullen komend weekend al een speelverbod opgelegd krijgen. Zij zullen daar per mail over geïnformeerd worden.

Voor het goed innen van contributies is het uitermate belangrijk dat alle gegevens kloppen. Daarom wil ik alle leden dringend verzoeken hun e-mailadres en bankrekeningnummer te controleren en wijzigingen asap door te geven aan de ledenadministratie.

Lieneke van Ginkel
ledenadministratie@roomburg.nl 

 
Nieuwsoverzicht - ( SENIOREN )
contributie 2013 - 2014
 
12-9-2014 | 
Beste leden,

De afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest met de afhandeling van de contributies van afgelopen seizoen. Er zijn heel wat leden bij wie (een deel van) de contributie openstaat, o.a. door storneringen. 

Komende week zal actie ondernomen worden en wie dan nog steeds niet aan de financiële verplichtingen heeft voldaan, zal met naam en toenaam op de site gepubliceerd worden en is niet meer speelgerechtigd tot de contributie betaald is. Bij uitblijven van betaling zullen wij een incassobureau inschakelen en worden de bijkomende  kosten op de betreffende personen verhaald. 

Een klein aantal notoire wanbetalers zullen komend weekend al een speelverbod opgelegd krijgen. Zij zullen daar per mail over geïnformeerd worden.

Voor het goed innen van contributies is het uitermate belangrijk dat alle gegevens kloppen. Daarom wil ik alle leden dringend verzoeken hun e-mailadres en bankrekeningnummer te controleren en wijzigingen asap door te geven aan de ledenadministratie.

Lieneke van Ginkel
ledenadministratie@roomburg.nl 
 
 
Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
contributie 2013 - 2014
 
12-9-2014 | 
Beste leden,

De afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest met de afhandeling van de contributies van afgelopen seizoen. Er zijn heel wat leden bij wie (een deel van) de contributie openstaat, o.a. door storneringen. 

Komende week zal actie ondernomen worden en wie dan nog steeds niet aan de financiële verplichtingen heeft voldaan, zal met naam en toenaam op de site gepubliceerd worden en is niet meer speelgerechtigd tot de contributie betaald is. Bij uitblijven van betaling zullen wij een incassobureau inschakelen en worden de bijkomende  kosten op de betreffende personen verhaald. 

Een klein aantal notoire wanbetalers zullen komend weekend al een speelverbod opgelegd krijgen. Zij zullen daar per mail over geïnformeerd worden.

Voor het goed innen van contributies is het uitermate belangrijk dat alle gegevens kloppen. Daarom wil ik alle leden dringend verzoeken hun e-mailadres en bankrekeningnummer te controleren en wijzigingen asap door te geven aan de ledenadministratie.

Lieneke van Ginkel
ledenadministratie@roomburg.nl 
 
 
Nieuwsoverzicht - ( JONGSTE JEUGD )
Bitjes afhalen 20/9 09.30-10.30
 
8-9-2014 | 

voor diegenen die een bitje besteld hebben: het kan worden afgehaald in het clubhuis op zaterdagochtend 20 september tussen 09.30 en 10.30.

 
Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
Bitjes afhalen 20/9 09.30-10.30
 
8-9-2014 | 

voor diegenen die een bitje besteld hebben: het kan worden afgehaald in het clubhuis op zaterdagochtend 20 september tussen 09.30 en 10.30.

 
Keeperstraining
 
7-9-2014 | 
Het schema voor de keeperstraining staat online!! Kijk dus snel bij de keeperscorner om te zien wanneer je bent ingedeeld!

 
Nieuwsoverzicht - ( VAN HET BESTUUR )
Mededeling voorval HGC
 
5-9-2014 | 

Aan de leden, ouders en begeleiders van juniorenteams


Uit de media, hedenochtend nog een artikel in het Leids dagblad,  hebben jullie het afschuwelijke bericht kunnen vernemen dat  een trainer-coach van HGC filmopnames heeft gemaakt in één van hun meisjeskleedkamers in de periode 2006-2010. De KNHB heeft ons hierover gisteren bij brief geïnformeerd (zie bijlage)


Tot op dit moment (5 september) beschikt het bestuur niet over informatie dat meisjesteams van onze club ook slachtoffer zijn geworden van deze verwerpelijke handelingen. 


De speelschema's voor de genoemde periode zijn ons niet meer bekend: deze worden na het seizoen verwijderd uit ons digitale bestand. Wij kunnen dus (nu) niet aangeven welke teams in die periode allemaal op HGC hebben gespeeld. Het politieonderzoek naar de filmbeelden loopt nog.


Om de communicatie en informatie naar jullie zo goed mogelijk te laten verlopen heeft het bestuur de volgende maatregelen genomen:

*indien nodig kunnen leden, ouders of begeleiders contact opnemen met onze vertrouwenspersoon, Alette Walstra (vertrouwenspersoon@roomburg.nl)

* in verband met de afwezigheid van de voorzitter vanaf 6 september in het buitenland is Job Paulus, onze secretaris, het eerste aanspreek- en communicatiepunt (secretariaat@roomburg.nl)


Zodra wij over meer voor onze club relevante informatie beschikken zal dit  primair via de website worden gecommuniceerd. In overleg met KNHB en andere direct betrokkenen zullen wij op basis van de informatie een (besloten) informatiebijeenkomst organiseren. De KNHB heeft al zijn medewerking toegezegd. Blijf dus de berichtgeving op onze website volgen.


Het bestuur hecht eraan jullie te berichten dat een veilig sportklimaat voor de leden van onze club een prioriteit is en dat ook blijft. Deze week is, in overleg met de juniorencommissie, de aanzet gegeven tot de start van het programma "Sportiviteit & Respect" die wij mede op verzoek van het gemeentelijk sportbedrijf bij Roomburg als pilot voor de Leidse sportverenigingen vorm gaan geven. Jullie worden daarover de komende weken nader geïnformeerd.


Tot slot, het behoeft geen betoog dat het bestuur de geconstateerde handelingen verwerpelijk acht. De impact van dit soort zaken op onze clubcultuur is groot. Zo heb je een prachtig WK waar iedereen, juist over de cultuur,  de loftrompet over steekt,en dan opeens een dergelijk bericht. Wij roepen jullie allen op vanuit je eigen situatie de nadruk te blijven leggen op de goede kanten van onze sportcultuur. Wij zijn  ervan overtuigd dat leden en bestuur  samen dit soort incidenten ook kunnen verwerken en niet het plezier in onze sport erdoor laten vergallen.


namens het bestuur,

Roelof Hol

voorzitter


Voor de App: De bijlage is ook te lezen via de link: 
http://www.roomburg.nl/files/nieuws/Brief%20BB_verenigingen_ordemaatregel%2004-09-2014.pdf
 


Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
PERSBERICHT BESTUUR LHC ROOMBURG
 
5-9-2014 | 

Aan de leden, ouders en begeleiders van juniorenteams


Uit de media, hedenochtend nog een artikel in het Leids dagblad,  hebben jullie het afschuwelijke bericht kunnen vernemen dat  een trainer-coach van HGC filmopnames heeft gemaakt in één van hun meisjeskleedkamers in de periode 2006-2010. De KNHB heeft ons hierover gisteren bij brief geïnformeerd (zie bijlage)


Tot op dit moment (5 september) beschikt het bestuur niet over informatie dat meisjesteams van onze club ook slachtoffer zijn geworden van deze verwerpelijke handelingen. 


De speelschema's voor de genoemde periode zijn ons niet meer bekend: deze worden na het seizoen verwijderd uit ons digitale bestand. Wij kunnen dus (nu) niet aangeven welke teams in die periode allemaal op HGC hebben gespeeld. Het politieonderzoek naar de filmbeelden loopt nog.


Om de communicatie en informatie naar jullie zo goed mogelijk te laten verlopen heeft het bestuur de volgende maatregelen genomen:

*indien nodig kunnen leden, ouders of begeleiders contact opnemen met onze vertrouwenspersoon, Alette Walstra (vertrouwenspersoon@roomburg.nl)

* in verband met de afwezigheid van de voorzitter vanaf 6 september in het buitenland is Job Paulus, onze secretaris, het eerste aanspreek- en communicatiepunt (secretariaat@roomburg.nl)


Zodra wij over meer voor onze club relevante informatie beschikken zal dit  primair via de website worden gecommuniceerd. In overleg met KNHB en andere direct betrokkenen zullen wij op basis van de informatie een (besloten) informatiebijeenkomst organiseren. De KNHB heeft al zijn medewerking toegezegd. Blijf dus de berichtgeving op onze website volgen.


Het bestuur hecht eraan jullie te berichten dat een veilig sportklimaat voor de leden van onze club een prioriteit is en dat ook blijft. Deze week is, in overleg met de juniorencommissie, de aanzet gegeven tot de start van het programma "Sportiviteit & Respect" die wij mede op verzoek van het gemeentelijk sportbedrijf bij Roomburg als pilot voor de Leidse sportverenigingen vorm gaan geven. Jullie worden daarover de komende weken nader geïnformeerd.


Tot slot, het behoeft geen betoog dat het bestuur de geconstateerde handelingen verwerpelijk acht. De impact van dit soort zaken op onze clubcultuur is groot. Zo heb je een prachtig WK waar iedereen, juist over de cultuur,  de loftrompet over steekt,en dan opeens een dergelijk bericht. Wij roepen jullie allen op vanuit je eigen situatie de nadruk te blijven leggen op de goede kanten van onze sportcultuur. Wij zijn  ervan overtuigd dat leden en bestuur  samen dit soort incidenten ook kunnen verwerken en niet het plezier in onze sport erdoor laten vergallen.


namens het bestuur,

Roelof Hol

voorzitter


Voor de App: De bijlage is ook te lezen via de link: 
http://www.roomburg.nl/files/nieuws/Brief%20BB_verenigingen_ordemaatregel%2004-09-2014.pdf
 


Nieuwsoverzicht - ( VAN HET BESTUUR )
ALV 24 september
 
1-9-2014 | 
Woensdag 24 september zal de jaarlijkse ALV starten. U ontvangt vandaag per email een uitnodiging voor de ALV. De agenda en de stukken zijn als bijlage bij de uitnodiging bijgevoegd.
 


Oude Roomburg pas vervalt
 
29-8-2014 | 

Met ingang van vandaag (vrijdag 29 augustus) hebben wij 2 nieuwe kassa's in gebruik genomen. Resultaat hiervan is dat per heden alle bestaande Roomburg passen niet meer te gebruiken zijn.

 

In overleg met de voorzitters van de individuele commissie worden nieuwe passen beschikbaar gesteld. Dit wordt zo spoedig mogelijk geregeld.

 

Voor vragen kan je contact opnemen via penningmeester@roomburg.nl.

 

Met vriendelijke groet,

De penningmeester Roomburg

 
Roomburg zonder contanten... en een nieuwe bar
 
26-8-2014 | 

Roomburg gaat over op een nieuw betaalsysteem: cashless. Deze zomer is de bar vernieuwd. Er zijn straks twee kassa’s waar je met PIN of met een cashless betaalsleutel kunt betalen.


Veel hockeyers hebben al een cashless betaalsticker van het WK-hockey. Deze zijn straks natuurlijk ook te gebruiken op onze club. Daarnaast kunnen kunnen alle leden en vrijwilligers vanaf 29 augustus een gratis sticker of sleutelhanger afhalen bij de bar. Niet-leden kunnen een betaalsleutel kopen.


Van 30 augustus tot en met 14 september is er in het weekend een apart ‘afhaalpunt’ in het clubhuis, om het uitdelen zo makkelijk mogelijk te laten verlopen.


Wat is Cashless Betalen?

Cashless Betalen is, simpel gezegd, betalen zonder contant geld. Je betaalt niet met contant geld of pin, maar met een speciale betaalsleutel: een virtuele portemonnee in de vorm van een sticker of sleutelhanger. Cashless betalen is veilig, gemakkelijk en snel voor jou én voor Roomburg! 

 

Waarom kiest Roomburg voor cashless?

• Betalingen gaan sneller dan met pin of cash tegen dezelfde kosten
• Minder geld in kassa, minder inbraakgevoelig
• Minder risico van kasverschillen en snel inzicht in de omzet
• Minder kosten voor wisselgeld
• Minder storten, minder risico voor de storter etc.


Wat zijn de voordelen voor de leden van Roomburg?

• Veilig, snel en makkelijk
• Geen cash/portemonnee mee naar de club
• Snel inzicht in je uitgaven
• Saldo checken via sms of mobiele app’s
• Werkt bij elk type telefoon, ongeacht provider of huisbank, en elke bankrekening
• Automatisch opladen via bankrekening met iDEAL voor voldoende saldo
• Via app’s geld opladen
• Makkelijk teampot, vriend of kind van geld voorzien via de app's
• Veilig voor kinderen; ouders geven virtueel budget mee


Weten hoe het werkt?

 
Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
Trainingsschema
 
14-8-2014 | 
wij zijn bezig het trainingsschema in te vullen. Jullie kunnen het al (deels) zien op de website, MAAR LET OP: het is verre van definitief. Er zullen ZEKER VERANDERINGEN PLAATSVINDEN.

Wij moeten zo'n 120 trainers op 70 teams indelen. Een groot deel van de trainers zit nog op de middelbare school of studeert. Afhankelijk van hun rooster, dat pas na 1 september bekend wordt, kunnen wij de trainers indelen en daarmee ook de teams.

Omdat de trainingen al op 1 september beginnen zal het de eerste weken van iedereen enige flexibiliteit vragen om op het juiste tijdstip op de juiste training te zijn. In de loop van september zal het trainingsschema definitievere vormen aannemen. 

de Technische Commissie
 
Nieuwsoverzicht - ( VAN HET BESTUUR )
De Roomburg app
 
6-6-2014 | 

Het heeft even geduurd, maar met hulp van onze sponsor


Van der Zeeuw & Jongmans Schilderwerken


is er nu de Roomburg app. Onze eigen app met alle informatie van de club en je eigen team!Een greep uit de fantastische mogelijkheden: 

- Digitaal wedstrijdformulier
- Maak mooie foto’s en deel ze met je team
- Snel een mailtje sturen aan je hele team
- Altijd de actuele informatie over de training en de wedstrijd, inclusief routebeschrijving
- De clubagenda bij je
- Pushberichten bij belangrijk nieuws
- De bierpot makkelijk beheerd
- MyOrder, direct vanuit de app (waar geaccepteerd)

 

Download de app meteen voor iOS en Android (Windows Phone helaas nog niet) en log in voor alle mogelijkheden. Klik op de link of zoek in de App Store of Play Store even op ‘Roomburg’.

Als je je wachtwoord kwijt bent kan je dat via de site opvragen. Rechtsboven staat in een blauw vak login. Daar kan je met je lidnummer en emailadres een nieuw wachtwoord aanvragen. Je wachtwoord wordt vandaag nogmaals verstuurd. 

Het Bestuur

 
Sportclubs kunnen niet zonder sponsors. En Roomburg heeft veel te bieden.

Ook sponsor worden?