Junioren

Jongste Jeugd

Senioren

BARDIENST ROOSTER
maart 98 %
april 79 %
mei 59 %
Gehele planning
VACATURES
Totaal aantal vacatures: 4
Bestuur 
Bar Commisie  Algemeen Lid  Info?
Scheidsrechter Commissie  Algemeen Lid  Info?
Scheidsrechter Commissie  Algemeen Lid  Info?
Sponsor Commissie  Algemeen Lid  Info?
...
d1 (2).jpg JA1 - 5.png MB4 - Alecto.jpg roomburg alecto.jpg vincent bijgesneden.jpg
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY VROUWEN )
Derby D1 – Roomburg D1: 4-6
 
30-3-2015 | 

Zelden is een wedstrijd zo spannend geweest als deze pot tegen Derby. Met de bus van Alexander gingen wij in de stromende regen op pad richting Derby. De thuiswedstrijd waren wij niet verder gekomen dan een gelijkspel, maar dat kwam met name door het feestgedruis tijdens Leidens Ontzet. We waren er dan ook ontzettend op gebrand om deze keer wel punten te halen. Gezien de positie van onze concurrenten, Rijswijk en Westland, is alleen winnen goed genoeg!

Vandaag konden Fien, Tam, Cees en Marie niet meedoen maar gelukkig hadden we prima invallers, nl Renske, Elise, Juul en ook Maaike uit D2 die door Hans naar Derby gebracht werd (waarvoor heel veel dank!).

Het hoofdveld was niet meer bespeelbaar vanwege de extreme regen, maar gelukkig konden we op veld 3 terecht. Wij hadden de afslag en al was de afspraak dat we meteen vol gas zouden geven, dat mislukte en zo kreeg Derby al heel snel diverse doelkansen, waarbij hun diepe spits, die zo ongeveer bij Daya op schoot klom, na een paar minuten wist te scoren. 1-0. Dat was niet de bedoeling en gelukkig, na een eerste doelpoging van Lies die op de keeper ketste, kregen wij na een volle hak in de cirkel een strafpush. Jans benutte deze kans en zo stond het 1-1. Daarna werd ons spel erg rommelig. De verdediging stapte te vaak in, de bal werd niet goed aangenomen, de press liep niet goed. Zo lukte het Derby om in korte tijd op 3-1 voorsprong te komen. Gelukkig lieten wij niet het koppie hangen en al was het hockey niet altijd even mooi en efficiënt, we bleven knokken en kregen 3 strafcorners mee. Helaas lukte het niet om die te verzilveren, mede omdat Derby alles goed dichtzette en een goede keeper had. De scheidsrechter floot af voor rust met nog ruim 4 minuten te spelen; hij had namelijk het inspelen van de mini’s ook meegerekend en hoewel het niet bepaald feestelijk was om in de striemende regen te moeten hockeyen, we hadden de tijd hard nodig gezien onze achterstand. Onze coach was niet akkoord en gelukkig kregen we de 4 minuten erbij.

Na de rust namen wij het heft in handen en hebben wij kans op kans gecreëerd. Dat resulteerde uiteindelijk in een mooi doelpunt van Noor, die de bal erin wist te tippen na een mooie actie van Mach en Lieke. 3-2. Langs de lijn kregen wij weer hoop die echter volledig vervloog toen Derby uit het niets de 4-2 maakte. Terwijl wij voortdurend balbezit hadden en rond en in hun cirkel speelden, kon Derby met een enkele doorbraak op een riante voorsprong komen. Daarna werd het een volledig gekkenhuis. Binnen 6 minuten werd het uiteindelijk 4-6 voor Roomburg. Vraag me niet hoe dat kan, maar waar de eerste 60 minuten het maar niet lukte om te scoren, ging nu alles erin. Het derde doelpunt ontstond uit een mooie voorzet van Lies die Noor opnieuw heel mooi erin kon krijgen. 3-4. Het vierde doelpunt maakte Lies, na een briljante solo-actie, 4-4. Doelpunt nummer vijf scoorde Lieke. 4-5. Het laatste doelpunt kwam voort uit een strafcorner en wie de bal allemaal heeft aangeraakt was niet duidelijk maar uiteindelijk kwam het doelpunt op naam van Machteld te staan. Toen het eindsignaal klonk, was de opluchting heel groot. Zoals Michiel het in de nabespreking zei: we hebben de overwinning voor de poorten van de hel weggesleept. Niet goed voor de zenuwen, maar wel heel belangrijk voor onze positie in de poule.

Hoewel het zeker niet onze beste wedstrijd was, is het bewonderenswaardig hoe onze speelsters zich hebben herpakt en na een bijna zekere overwinning van Derby niets meer uit handen hebben gegeven maar de laatste 10 minuten alles op alles hebben gezet om de uitslag in ons voordeel te veranderen. Daarbij hebben de invallers een glansrijke rol gespeeld en mede dankzij hun inzet hebben we kunnen winnen. Veel dank daarvoor en ook veel dank aan onze trouwe toeschouwers.

Nu even een weekendje rust en dan mogen wij op naar Asvion.

Fijne paasdagen en tot over 2 weken!

Namens staf en speelsters van D1,

 

LvG

 
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY MANNEN )
Zoetermeer H1 - Roomburg H1: 1 – 3
 
30-3-2015 | 

‘t Was wel een beetje een misselijk grapje van Moeder Natuur om, uitgerekend op de dag dat de zomertijd inging, ons met een gruwelijke herfstdag om de oren te slaan. Maar aangezien ik mij had voorgenomen om verder niet al te veel woorden vuil te maken aan de weersomstandigheden, zal ik dat dan ook niet doen verder. ’t Enige pikante detail van al die regen was dat het waterveld van Zoetermeer dermate verzadigd was, dat de bal trager rolde. Iets wat voor ons semi-veld zandhazen niet perse een nadeel was.

 

Er stond heel wat op het spel deze wedstrijd; tenslotte zouden wij bij winst op plek 3 kunnen komen, op doelsaldo, vermits De Reigers verloren (en die deden dat vol overtuiging; met maar liefst 9 – 1 kregen zij klop van Hudito). Daarnaast staan wedstrijden bij en tegen Zoetermeer op zichzelf al garant voor een tijdelijke aanmerking als oorlogsgebied, dus reden te over voor in de lucht hangend spektakel en sensatie. Zo’n wedstrijd waarin de mannen zich van de knapen onderscheiden (daar is ‘ie hoor, Bas, Sander & Bou); zo’n wedstrijd waarbij het met name aankomt op mentale veerkracht en team effort, want hockeyend doen wij niet zoveel voor elkaar onder.

 

Zoetermeer maakte de intenties direct duidelijk en begon de wedstrijd sterk met veel druk. Onze verdediging stond subliem en werkte hun aanvallen voortreffelijk weg. Wij moesten het hebben van razendsnelle counters omdat wij nog niet echt de kans kregen om rustig op te bouwen. Een eerste kansje ontstond dan ook uit zo’n counter, met Zout geheel vrij op kop, maar helaas hanteerde de scheidsrechter de fluit iets te snel na een overtreding van Zoetermeer i.p.v. ons het voordeel toe te kennen. Die kans gaf ons de overhand en toen was het onze beurt om hen vast te zetten op eigen helft. Dat leidde tot een aantal SCs voor ons, die door hun keeper gestopt werden. Zoetermeer kon in die fase niet echt opbouwen en loerde ook op snelle counters, maar werd in die poging afgestopt door de verdediging. Wederom kantelde de wedstrijd en zette Zoetermeer ons weer vast oftewel, zoals dat zo mooi heet, de wedstrijd golfde op en neer en hoewel wij prima speelden was het toch de vraag wie het tij ’t meest mee zou hebben om de score te kunnen openen. Wij pakten ‘onze’ golf op het juiste moment via een interceptie van Jarmo. Hij speelde de bal naar Bob, die ‘m de cirkel in ramde waarop Dylan ‘m door tipte. Protesten en gejank van Zoetermeer mocht niet baten (geen idee wat hun probleem was), ’t doelpunt telde gewoon. 4 minuten later was het weer Jarmo die via een snelle counter de bal op Zout voorzette: 0 – 2. Een fijne voorsprong die echter in zo’n wedstrijd nog niet geruststelt. Zoetermeer zette aan en creëerde een aantal grote kansen via een direct schot (weggewerkt door Bas) en 2 SCs op rij die niet tot een doelpunt leidden. De frustratie bij Zoetermeer nam toe en het devies voor ons werd "uit de duels blijven”. Die frustratie bracht hen vervolgens een gele kaart. Niet dat deze waarschuwing echt hielp want het spel werd ruwer en grover. Het was zaak dat wij vooral bleven hockeyen en niet mee gingen in deze verruwing. Toch werd het spel wat rommeliger en wist Zoetermeer een grote kans te creëren uit een counter die door Bas werd gestopt en door Rik koelbloedig werd weg gewerkt. Na een laatste SC voor ons die er niet in ging, werd het rust.

 

Dat Zoetermeer zich in de tweede helft niet als makke lammeren naar de slachtbank zou laten voeren, was voor iedereen duidelijk. Uiteraard zouden zij op alle mogelijke manieren proberen de aansluiting te forceren en dat lukte bijna doordat zij al snel een SC mee kregen die naast ging en nog een doelpoging deden die door Bas werd gekeerd. Na deze eerste heikele minuten, waarin wij flink onder druk stonden, hernamen wij ons eigen spel en middels een super snelle counter via Dylan, gaf Jarmo een werkelijk schitterende voorzet op Zout. Helaas zat daar nét nog een Zoetermeerse verdediger tussen. Hoewel Zoetermeer wel goed bleef hockeyen, ging dat steeds meer gepaard met fysiek geweld, waardoor zij hun tweede gele kaart mochten incasseren. Wij kwamen niet meer toe aan ons goede hockey van de eerste helft, daar zorgde Zoetermeer voor, maar verdedigend hadden wij het prima voor elkaar. Een onverwachte uitbraak bracht de bal bij Jarmo die diep in het veld stond. Nadat de scheidsrechter blijkbaar een overtreding had gezien, meende de keeper van Zoetermeer dat Jar wel erg in de weg stond en duwde hem om. Maar blijkbaar mocht dat gewoon. Want geen strafbal en geen kaart. Whatevah! Zoetermeer bleef aandringen en na een klein foutje van ons kregen zij een SC die onhoudbaar was. 1 – 2 en de shit was aan. Onze focus was even weg, Zoetermeer trok alle registers open en presteerde het om zowel Bou als Jens (beiden de beheersing in eigen persoon) boos te krijgen. Dat is best wel knap! Toch creëerden wij ook nog steeds kansen. Na een slecht aangenomen scoop door Zoetermeer was Dylan weg, maar dit keer miste hij doel. Jar kon en wilde uithalen in de cirkel en werd wederom onderuit gehaald. Uitslaan? Tuurlijk, waarom niet. Met nog 5 minuten op de klok veroverde Bou de bal, speelde Jarmo aan die met een prachtige voorzet Zout bereikte: 1 – 3. En dat was dat. De mannen mochten met 3 punten terug naar Leiden, de knapen bleven mopperend en ruziezoekend achter in Zoetermeer. Veel dank aan het handjevol mensen dat het weer trotseerde en ons met deze winst zag opstomen naar de 3e plek.

 

Met deze uitslag staat in de toto nog steeds Lunette van der Mei met 13 punten aan kop, Flip Kaptein heeft echter inmiddels dezelfde hoeveelheid punten maar staat tweede op doelsaldo. Daarachter een hele reeks mensen met 12 punten. Gefeliciteerd.

 

Komende week trainen wij niet, maar spelen op woensdagavond een oefenwedstrijd op Myra, dat vorig jaar naar de OVK promoveerde. Het Paasweekend geeft ons voor ’t eerst dit seizoen een weekendje vrij; dat is ook wel verdiend. Over twee weken treden wij thuis aan tegen Pollux. Wij hopen u dan langs de lijn te zien!

 

Wij wensen u een fijn Paasweekend en graag tot over twee weken!

 

MG, 30 maart 2015

 
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY VROUWEN )
Roomburg MA1 - Rotterdam MA2: 8-2
 
30-3-2015 | 

Dit was een wedstrijd die we wederom zeker moesten winnen en aangezien Rotterdam lager staat dan wij leek dit ook een goede kans om ons doelsaldo een beetje op te krikken.

Hoewel het weer niet meezat, kou en regen, gingen wij met zin het veld op en na een korte voorbereiding op het veld begon de wedstrijd.

Aan de eerste paar minuten zal ik niet veel woorden vuil maken. We startten chaotisch en het veelgenoemde ritme zat nog niet in ons spel. Rotterdam wist dan ook al in de tweede minuut te scoren, wat de stand 0-1 maakte. Na tien minuten ging de knop bij ons om en waren wij degenen met het meeste balbezit. Lotte maakte na een pass van Brecht het eerste doelpunt van onze kant, 1-1.

In de vijftiende minuut kregen wij een strafcorner, die, hoewel die misschien niet vlekkeloos verliep, toch voor de 2-1 van Jayne zorgde. Een aantal keer stond Rotterdam ineens in onze cirkel, maar Noemi liet zich van haar beste kant zien en hield de bal uit het doel. Vijf minuten voor de rust maakte Lotte met een mooie slag op het doel de 3-1. Zo konden wij met een gerust gevoel de rust ingaan.

 

Ruststand 3-1

Daan had een mooi verhaal om ons klaar te stomen voor de tweede helft: ‘Stel je een savanne voor met één kleine ree, waarvan je weet dat die binnen een minuut wordt opgegeten door tijgers. Jullie zijn die tijgers!’. Na de toevoeging van Martijn ‘Eet smakelijk’ gingen wij het veld weer op.

 

Al in de eerste minuut van de tweede helft kreeg Elise na een loopactie ‘uit het boekje’ de bal van Anne-Fleur en sloeg ze de bal in het goal, 4-1. Lang de tijd om hiervan te genieten kregen wij niet, want drie minuten later maakte Rotterdam haar tweede doelpunt, 4-2. Ondanks deze kleine tegenslag hadden wij nog steeds het meeste balbezit en creëerden wij de meeste kansen. In de veertiende minuut benutte Els haar kans en maakte de 5-2. Als een soort domino-effect viel net als in het begin van deze helft het volgende doelpunt al na drie minuten, maar nu van onze kant. Kyara maakte namelijk het zesde doelpunt uit een strafcorner. Tien minuten lang bleef het daarna rustig wat betreft doelpunten en ook ons spel bleef constant. Kiki liet Brecht in de 27e minuut scoren door een mooie bal voor te geven, waardoor wij alweer 7 doelpunten hadden. Het kon bijna niet anders dan dat er ook nu weer na drie minuten een doelpunt zou vallen en dat gebeurde dan ook. Lotte maakte haar derde doelpunt van de wedstrijd en dit keer uit een strafcorner, 8-2.

Met drie punten op zak kijken wij uit naar volgende week. Veel dank aan de invallers Lola, Chaja en Kiki!

Tot over 2 weken, we hopen dat jullie dan met ons mee gaan naar het verre Rapid!

 
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY MANNEN )
Roomburg – Hurley 2-4
 
29-3-2015 | 


De tweede return wedstrijd stond weer op het programma! En wat voor een.
De afgelopen weken zijn onze wedstrijden met ups en downs gegaan maar ik kan u vertellen dat ons team zeker thuis hoort in de Super A.

Dit weekend zijn er verrassend punten gepakt door onze buurman Forescate.
Er werd maar liefst 3-3 gespeeld tegen Laren en deze wedstrijd eindigde dus in remise. Het eerste puntje is dus binnen voor Forescate en het is dan ook de bedoeling om ze daar te houden over twee weken!


Afgelopen zaterdag mochten wij Hurley op ons eigen veld ontvangen. Heel erg blij met dat veld waren ze niet want al voordat ze waren omgekleed stonden op het veld om te ‘controleren’ of hun dure sticks of schoenen wel optimaal konden presteren op ons heerlijke Rabo hoofdveld.


Hurley dus; een team dat met 15 punten de tweede plek bezet houdt en dat af en toe met mooie overwinningen deden, maar ook met dompers moet bekopen. Na Hurley uit hadden we nog wat recht te zetten want waar wij erg goed speelden gingen wij al met 5-1 de rust in en groeide die achterstand na de rust uit naar 6-1. Wij hadden thuis dus veel recht te zetten en zoals eerder vermeld had ik daar veel zin en vertrouwen in.

De wedstrijd:


Aan de stand te zien kunt u dat er 6 doelpunten zijn gescoord en ik wil vooraf zeggen dat wij wel de mooiste 2 hebben gemaakt. De eerste helft creëerden we weinig kansen terwijl Hurley vaak de cirkel penetreerde. Tegen de verhoudingen in waren wij dodelijk effectief wanneer het aankwam op het afmaken van onze kansen (gelukkig) in de eerste helft. Wij kwamen dan ook 5 minuten voor tijd op een 1-0 voorsprong nadat Roderick Peul, onze invaller, met de bal de cirkel in en draaide naar zijn backhand en schoot hem zo binnenkant paal, althans dat dacht iedereen. Het was Floris-Jan Hendrik VII die goed stond op te letten want de bal ging via de paal weer het doel uit. Gelukkig stond onze ouwe lobbes goed op te letten en tikte hij de bal binnen. 1-0 was de stand en dit had dan ook de ruststand moeten zijn.
Na dom balverlies strafte Hurley ons en scoorde de 1-1 doordat wij een man vrij lieten staan in de cirkel.


Enfin, 1-1 de rust in is ook geen schande tegen deze tegenstander en is al zeker veel beter vergleken met de vorige keer. Helaas, te vroeg gejuicht, vlak voor de rust prikte Hurley er nog een in en gingen wij met 1-2 de rust in.


Het was vrij duidelijk dat deze twee doelpunten voorkomen hadden moeten worden maar veel belangrijker was dat er zeker wat te halen viel want Hurley verkeerde ook niet in al te beste staat. Na een glaasje ranja gedronken te hebben gingen we weer het veld op en hoopten op een betere tweede helft.


In deze tweede helft waren er volop kansen aan beide kanten maar was de verdediging vaak scherp en konden doelpunten voorkomen worden.
Na ca. een kwartier kwam dan toch de 1-3 uit een rebound van een strafcorner.
Maximaal Overdevest stond buiten het doel en kreeg de bal ongelukkig tegen zijn stick en ging zo het doel in. Na protest waar niets uit kwam werd de goal goedgekeurd en stond het 1-3. U denkt nu vast: ‘Weer die Max Overdevest? Maar hij sleept toch normaal de ballen er in bij de tegenstander?’ Dit klopt wederom weer helemaal maar Max is ook mijn trouwe lijnstopper en staat dus ook in de verdedigende strafcorner beste lezer.


Hierna gingen wij op zoek naar aansluiting maar met heel veel pech lukte dat niet.
Wij mochten een aantal keer aanleggen voor de corner maar de ene keer stuitten we op de helm van de keeper en de andere keer weer op de lijnstopper. Hurley scoorde haar volgende strafcorner wel en bracht de stand op 1-4.


Ik heb u aan het begin van dit verslag 2 schitterende doelpunten beloofd en dan zal ik nu, naarmate dit verslag eindigt, verslag doen van de slotminuten van de wedstrijd. De naam is onbekend, maar er kwam een pass op Joep, die de cirkel binnenliep. De keeper kwam uit en Joep schoot al duikend de bal met zijn backhand de lange hoek in. Het publiek veranderde in een joelende menigte en het heeft vast ook door uw hoofd geschoten: ‘ Het zal toch niet?!’
Inderdaad, het zou ook niet want twee minuten later klonk het fluitsignaal en verloren we de wedstrijd met 2-4. Geen goed resultaat maar we hebben hard gevochten ook al haalde niet iedereen een voldoende.


We hebben genoten van de lunch en zijn blij dat deze telkens weer gefaciliteerd wordt onder leiding van Leo Snaar of Frank Vermeend.

Volgende week is het helaas paasweekend en word er niet gespeeld. Wij gaan hard trainen want over twee weken staat de kraker op het programma: Roomburg thuis tegen Forescate. Zoals eerder vermeld staat Forescate met 6 punten onder ons.
Het is dan ook onze plicht om over twee weken uit te groeien naar 9 punten voorsprong en voorgoed afstand van ze te nemen. Wij zien u dan graag langs de lijn staan net zoals afgelopen zaterdag want zonder de fans zou Roomburg JA1 geen team zijn.


Verder wil ik u graag een zelfbedacht gezegde meegeven: ‘Waar de zon niet schijnt speelt geen team van Roomburg’. Dit geldt natuurlijk niet voor onze thuiswedstrijden.


Roomburg JA1

 
Nieuwsoverzicht - ( ALGEMEEN )
.LISA Roomburg App en LISA Team
 
27-3-2015 | 
LISA is het bedrijf, dat de software verzorgt waarop veel bij onze club draait:
- De ledenadministratie;
- De website;
- De Roomburg App;
- Narrowcasting (de schermen in de hal);
- LISA-Team, de pesoonlijke omgeving via de website (klik rechtsboven op het blauwe vlak LOGIN);
- Nog veel meer;

LISA ontwikkelt deze software regelmatig en update de functionaliteit.
Soms zijn er updates die wij u niet willen onthouden. Hiervoor hebben we de nu de .LISA nieuwsberichten bedacht. In deze nieuwsberichten zullen wij een zo nu de relevante updates berichten.

Uw webredactie
 
Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
Training Jongste Jeugd rond de Paasdagen
 
27-3-2015 | 
Beste kinderen en ouders van de Jongste Jeugd,

De komende periode ziet er voor de Jongste Jeugd iets anders uit, dit komt zowel door de Paasdagen als door andere evenementen op Roomburg (wedstrijden tegen Engelse teams). Sommige trainingen zullen voor de volledige Jongste Jeugd vervallen, sommige trainingen slechts voor een deel. Hieronder volgt een overzicht van de trainingen die VERVALLEN:

- Vrijdag 3 april (Goede Vrijdag): training vervalt voor ALLE Jongste Jeugd
- Woensdag 15 april: training vervalt voor de E-Jeugd (F traint dus wel)

Ik hoop iedereen hier tijdig en voldoende mee geïnformeerd te hebben!

Hartelijke groet,

Ivo Klap
Technisch Coördinator Jongste Jeugd
 
Nieuwsoverzicht - ( ALGEMEEN )
Zomertijd
 
27-3-2015 | 
As. zaterdag, in de nacht van 28 op 29 maart, gaat de zomertijd in. D.w.z. dat de klok om 2.00 uur één uur vooruit gaat. Niet vergeten je wekker er op aan te passen!
 
Nieuwsoverzicht - ( JONGSTE JEUGD )
Training Jongste Jeugd rond de Paasdagen
 
27-3-2015 | 
Beste kinderen en ouders van de Jongste Jeugd,

De komende periode ziet er voor de Jongste Jeugd iets anders uit, dit komt zowel door de Paasdagen als door andere evenementen op Roomburg (wedstrijden tegen Engelse teams). Sommige trainingen zullen voor de volledige Jongste Jeugd vervallen, sommige trainingen slechts voor een deel. Hieronder volgt een overzicht van de trainingen die VERVALLEN:

- Vrijdag 3 april (Goede Vrijdag): training vervalt voor ALLE Jongste Jeugd
- Woensdag 15 april: training vervalt voor de E-Jeugd (F traint dus wel)

Ik hoop iedereen hier tijdig en voldoende mee geïnformeerd te hebben!

Hartelijke groet,

Ivo Klap
Technisch Coördinator Jongste Jeugd
 
Cursus HT2 op Roomburg
 
26-3-2015 | 
Op korte termijn wordt door de KNHB in samenwerking met Roomburg de HT2 ​georganiseerd. Deze trainerscursus leidt op tot gediplomeerd jeugdhockeytrainer en bestaat uit 10 bijeenkomsten en nog een aantal workshops. Daarnaast is het de bedoeling dat je een portfolio aanlegt en een paar keer een training laat beoordelen. De precieze data zijn nog niet bekend. Wel is bekend dat de bijeenkomsten om de 2 weken op maandagavond zullen zijn, deels nog voor de zomervakantie, deels erna. 
Roomburg betaalt de cursus; we verwachten wel van je dat je na deelname aan de cursus nog minimaal 2 jaar training geeft.
Als je belangstelling hebt, neem dan contact op met ledenadministratie@roomburg.nl

Namens de technische commissie Roomburg.​
 
Nieuwsoverzicht - ( SENIOREN )
Cursus HT2 op Roomburg
 
26-3-2015 | 
Op korte termijn wordt door de KNHB in samenwerking met Roomburg de HT2 ​georganiseerd. Deze trainerscursus leidt op tot gediplomeerd jeugdhockeytrainer en bestaat uit 10 bijeenkomsten en nog een aantal workshops. Daarnaast is het de bedoeling dat je een portfolio aanlegt en een paar keer een training laat beoordelen. De precieze data zijn nog niet bekend. Wel is bekend dat de bijeenkomsten om de 2 weken op maandagavond zullen zijn, deels nog voor de zomervakantie, deels erna. 
Roomburg betaalt de cursus; we verwachten wel van je dat je na deelname aan de cursus nog minimaal 2 jaar training geeft.
Als je belangstelling hebt, neem dan contact op met ledenadministratie@roomburg.nl

Namens de technische commissie Roomburg.​
 
Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
Cursus HT2 op Roomburg
 
26-3-2015 | 
Op korte termijn wordt door de KNHB in samenwerking met Roomburg de HT2 ​georganiseerd. Deze trainerscursus leidt op tot gediplomeerd jeugdhockeytrainer en bestaat uit 10 bijeenkomsten en nog een aantal workshops. Daarnaast is het de bedoeling dat je een portfolio aanlegt en een paar keer een training laat beoordelen. De precieze data zijn nog niet bekend. Wel is bekend dat de bijeenkomsten om de 2 weken op maandagavond zullen zijn, deels nog voor de zomervakantie, deels erna. 
Roomburg betaalt de cursus; we verwachten wel van je dat je na deelname aan de cursus nog minimaal 2 jaar training geeft.
Als je belangstelling hebt, neem dan contact op met ledenadministratie@roomburg.nl

Namens de technische commissie Roomburg.​
 
Nieuwsoverzicht - ( ALGEMEEN )
Cursus HT2 op Roomburg
 
26-3-2015 | 
Op korte termijn wordt door de KNHB in samenwerking met Roomburg de HT2 ​georganiseerd. Deze trainerscursus leidt op tot gediplomeerd jeugdhockeytrainer en bestaat uit 10 bijeenkomsten en nog een aantal workshops. Daarnaast is het de bedoeling dat je een portfolio aanlegt en een paar keer een training laat beoordelen. De precieze data zijn nog niet bekend. Wel is bekend dat de bijeenkomsten om de 2 weken op maandagavond zullen zijn, deels nog voor de zomervakantie, deels erna. 
Roomburg betaalt de cursus; we verwachten wel van je dat je na deelname aan de cursus nog minimaal 2 jaar training geeft.
Als je belangstelling hebt, neem dan contact op met ledenadministratie@roomburg.nl

Namens de technische commissie Roomburg.​
 
Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
molentoernooi
 
25-3-2015 | 

Molentoernooi

Leidse Hockey club Roomburg

 

 

Zaterdag 13 juni 2015 9.30 – 17 uur

D- elftallen

 

 

Beste wedstrijdsecretarissen en coaches van D-elftallen,

 

Op zaterdag 13 juni vindt het jaarlijkse Molentoernooi van LHC Roomburg plaats. Het toernooi is een gezellig, recreatief toernooi voor D-juniorenteams, die spelen in de subtop / eerste klasse of tweede / derde klasse. Jongens- en meisjesteams kunnen meedoen. Er wordt gespeeld in vier poules van vijf teams. Het toernooi wordt om 17 uur afgesloten met een prijsuitreiking, waarbij elke speler een prijs krijgt.

 

Er wordt gehockeyd op één waterveld en twee kunstgrasvelden. Maar er is meer te doen: tussen de wedstrijden door zijn er diverse leuke en spannende activiteiten! Verder wordt er gezorgd voor een lekkere lunch.

 

Het inschrijfgeld bedraagt €150,- per team van maximaal 15 spelers en een scheidsrechter.

 

Inschrijven kan uitsluitend via bijgevoegd inschrijfformulier, te sturen naar molentoernooiroomburg@gmail.com

 

Inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijfgeld.

 

We hopen jullie te zien op 13 juni!

 

Molentoernooi commissie Roomburg

 
Nieuwsoverzicht - ( JONGSTE JEUGD )
Aankondiging 16e Lustrum
 
23-3-2015 | 

Als voorzitter van de archiefcommissie weet je dat één van de voorgangers van Roomburg, de MHC Zuidwijck opgericht is op 25 juli 1935.

 

Laat dat nou dit jaar tachtig jaar geleden zijn. T A C H T I G J A A R ! 

 

Alle redenen om deze verjaardag fijn te vieren met de gehele vereniging, alle leden,  oud-leden,  sponsororen en overige belanghebbenden.

 

De Lustrumcommissie 2015 bestaat uit Jeroen Blüm, Michiel ’t Hart, Rikke Sogtoen en Rinus Vincentie. Ze  zal jullie verder op de hoogte houden van de geplande lustrumactiviteiten en festiviteiten met voor ieder wat wils.

 

Graag nodig ik jullie van harte uit om hieraan mee te doen.  Contact opnemen kan via lustrum@roomburg.nl

 

De aftrap van het Lustrum is met Pasen (maandag 6 april), een dag voor funkey, benjamins en jongste jeugd, en tevens bekendmaking van thema, logo en verdere invulling van het programma.

 

Roomburg is een open, bruisende en actieve vereniging met hockey-gezelligheid hoog in het vaandel,  hockey prestaties in constante opgaande lijn en bestuurlijk altijd vernieuwend.

 

Al met al de basis om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.

 

Als voorzitter maak ik een 2e lustrum jaar weer mee (vorige was in 2010) en ik heb er veel zin in.

 

Lustrumcommissie en leden, veel succes en veel plezier met de activiteiten.

 

 

Roelof Hol, voorzitter

 
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY VROUWEN )
Roomburg D1 - Evergreen D1: 7-0
 
23-3-2015 | 

Op deze gure lentedag ontvingen wij Evergreen. Vorige keer hebben we 5-1 gewonnen, maar het team had een nieuwe coach en geen enkele tegenstander mag onderschat worden. Omdat we nog steeds kampen met blessureleed, deden vandaag Anouk en Inez uit D2 mee en Renske en Elise uit MA1. Onze supportersschare bestond dit keer uit de dames van ME2 die een prachtig spandoek gemaakt hadden.

De eerste helft begonnen we niet sterk. Het spel was rommelig, niet snel genoeg en we gingen teveel zelf lopen en acties maken met de bal. Wij hadden de afslag en zetten meteen de aanval in. Na een aantal doelkansen die niet verzilverd werden, lukte het na een minuut of tien eindelijk te scoren. Jans pakte de pal op, legde hem panklaar voor Eline die 1-0 maakte. Na een strafcorner mee die naast ging, wist Evergreen door te dringen tot in onze cirkel. Ze kregen van ons alle ruimte maar gelukkig ging de bal naast. Het spel ging wat over en weer, af en toe kregen wij nog een kans, maar we misten de overtuiging om te scoren. Af en toe creëerde ook Evergreen gevaarlijke situaties in de cirkel, maar ook bij hen lukte het niet om te scoren. Op een gegeven moment pakte Anne D de bal op, speelde zij hem op aangeven van Machteld naar de andere kant van het veld en kon Machteld de 2-0 maken. Met deze uitslag gingen wij de rust in.

In de tweede helft ging het zonnetje schijnen en zag ook het hockey er wat beter uit. We wisten meteen na de afslag van Evergreen de bal op te eisen en forceerden een tweede strafcorner na shoot in hun cirkel. Die resulteerde in een derde strafcorner. De bal ging via Machteld naar Lieke maar die sloeg helaas naast. Evergreen counterde snel maar gelukkig hebben wij Anne N achterin staan. Zij pakte de bal op, gaf een prachtige pass aan Lies en Lieke maakte hem af. 3-0. Nu hadden wij de smaak te pakken en ging het snel. Na een doorbraak van Evergreen speelde Lies een mooie interceptie de bal naar Jans. 4-0. Het vijfde doelpunt ontstond nadat Renske de bal uitsloeg naar Jans. Jans speelde af naar Noor. 5-0. Jans kreeg het totaal op haar heupen de laatste 10 minuten en benutte een mooie voorzet van Renske. 6-0. In de laatste minuten werd het nog 7-0 uit een mooie combinatie tussen Mach, Noor en Eline. Zo eindigde deze wedstrijd in een 7-0 overwinning. Lekker voor ons doelsaldo en opnieuw weer belangrijke punten. Helaas heeft Rijswijk gewonnen van Westland, die nu gelijk staan. Het verschil tussen ons en onze concurrenten is 5 punten. Dat is niet gering maar we hebben genoeg wedstrijden om dit nog in te halen. Volgende week staat Derby op het programma. De eerste wedstrijd hebben we gelijk gespeeld maar dat was na Leidens Ontzet.... Volgende week zullen we er alles op alles zetten om met 3 punten thuis te komen. Invallers veel dank, jullie hebben het geweldig gedaan. ME2, dank voor het mooie spandoek en het aanmoedigen en ook onze trouwe supporters weer veel dank voor hun steun.

Namens staf en speelsters van D1,

LvG

 
Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
Aankondiging 16e Lustrum
 
23-3-2015 | 

Als voorzitter van de archiefcommissie weet je dat één van de voorgangers van Roomburg, de MHC Zuidwijck opgericht is op 25 juli 1935.

 

Laat dat nou dit jaar tachtig jaar geleden zijn. T A C H T I G J A A R ! 

 

Alle redenen om deze verjaardag fijn te vieren met de gehele vereniging, alle leden,  oud-leden,  sponsororen en overige belanghebbenden.

 

De Lustrumcommissie 2015 bestaat uit Jeroen Blüm, Michiel ’t Hart, Rikke Sogtoen en Rinus Vincentie. Ze  zal jullie verder op de hoogte houden van de geplande lustrumactiviteiten en festiviteiten met voor ieder wat wils.

 

Graag nodig ik jullie van harte uit om hieraan mee te doen.  Contact opnemen kan via lustrum@roomburg.nl

 

De aftrap van het Lustrum is met Pasen (maandag 6 april), een dag voor funkey, benjamins en jongste jeugd, en tevens bekendmaking van thema, logo en verdere invulling van het programma.

 

Roomburg is een open, bruisende en actieve vereniging met hockey-gezelligheid hoog in het vaandel,  hockey prestaties in constante opgaande lijn en bestuurlijk altijd vernieuwend.

 

Al met al de basis om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.

 

Als voorzitter maak ik een 2e lustrum jaar weer mee (vorige was in 2010) en ik heb er veel zin in.

 

Lustrumcommissie en leden, veel succes en veel plezier met de activiteiten.

 

 

Roelof Hol, voorzitter

 
Nieuwsoverzicht - ( SENIOREN )
Aankondiging 16e Lustrum
 
23-3-2015 | 

Als voorzitter van de archiefcommissie weet je dat één van de voorgangers van Roomburg, de MHC Zuidwijck opgericht is op 25 juli 1935.

 

Laat dat nou dit jaar tachtig jaar geleden zijn. T A C H T I G J A A R ! 

 

Alle redenen om deze verjaardag fijn te vieren met de gehele vereniging, alle leden,  oud-leden,  sponsororen en overige belanghebbenden.

 

De Lustrumcommissie 2015 bestaat uit Jeroen Blüm, Michiel ’t Hart, Rikke Sogtoen en Rinus Vincentie. Ze  zal jullie verder op de hoogte houden van de geplande lustrumactiviteiten en festiviteiten met voor ieder wat wils.

 

Graag nodig ik jullie van harte uit om hieraan mee te doen.  Contact opnemen kan via lustrum@roomburg.nl

 

De aftrap van het Lustrum is met Pasen (maandag 6 april), een dag voor funkey, benjamins en jongste jeugd, en tevens bekendmaking van thema, logo en verdere invulling van het programma.

 

Roomburg is een open, bruisende en actieve vereniging met hockey-gezelligheid hoog in het vaandel,  hockey prestaties in constante opgaande lijn en bestuurlijk altijd vernieuwend.

 

Al met al de basis om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.

 

Als voorzitter maak ik een 2e lustrum jaar weer mee (vorige was in 2010) en ik heb er veel zin in.

 

Lustrumcommissie en leden, veel succes en veel plezier met de activiteiten.

 

 

Roelof Hol, voorzitter

 
Nieuwsoverzicht - ( VAN HET BESTUUR )
Aankondiging 16e Lustrum
 
23-3-2015 | 

Als voorzitter van de archiefcommissie weet je dat één van de voorgangers van Roomburg, de MHC Zuidwijck opgericht is op 25 juli 1935.

 

Laat dat nou dit jaar tachtig jaar geleden zijn. T A C H T I G J A A R ! 

 

Alle redenen om deze verjaardag fijn te vieren met de gehele vereniging, alle leden,  oud-leden,  sponsororen en overige belanghebbenden.

 

De Lustrumcommissie 2015 bestaat uit Jeroen Blüm, Michiel ’t Hart, Rikke Sogtoen en Rinus Vincentie. Ze  zal jullie verder op de hoogte houden van de geplande lustrumactiviteiten en festiviteiten met voor ieder wat wils.

 

Graag nodig ik jullie van harte uit om hieraan mee te doen.  Contact opnemen kan via lustrum@roomburg.nl

 

De aftrap van het Lustrum is met Pasen (maandag 6 april), een dag voor funkey, benjamins en jongste jeugd, en tevens bekendmaking van thema, logo en verdere invulling van het programma.

 

Roomburg is een open, bruisende en actieve vereniging met hockey-gezelligheid hoog in het vaandel,  hockey prestaties in constante opgaande lijn en bestuurlijk altijd vernieuwend.

 

Al met al de basis om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.

 

Als voorzitter maak ik een 2e lustrum jaar weer mee (vorige was in 2010) en ik heb er veel zin in.

 

Lustrumcommissie en leden, veel succes en veel plezier met de activiteiten.

 

 

Roelof Hol, voorzitter

 
Nieuwsoverzicht - ( JONGSTE JEUGD )
Aftrap 16de lustrum, Benjamins, Funkeys en jongste Jeugd OPGELET!
 
23-3-2015 | 

Roomburg – 6 april (2de paasdag)

 

Allen, 

 

Na de aankondiging door onze voorzitter van het lustrumjaar van Roomburg is de lustrumcommissie zeer verheugd de aftrap te organiseren op tweede paasdag (6 april) aanstaande.

 

Waar anders te beginnen dan met de jongste aanwas van de vereniging, de Funkey (voor het eerst dit jaar!), Benjamins en de rest van de Jongste Jeugd.  Op tweede paasdag verwelkomen we alle jonge leden, hun ouders en andere geïnteresseerden voor een dag vol leuke activiteiten:

 

Vanaf 11:00 uur is er voor de allerkleinsten (Funkey en Benjamins) een speelplein met allemaal activiteiten zoals spelletjes, springkussens en knutselen.  Uiteraard is er ook een lekker hapje en drankje en zijn er mooie prijzen te winnen! Aansluitend spelen de Benjamins een mini-toernooi.

 

Tussen 13:30 en 14:30 is iedereen welkom voor een koffie en cupcake, want dit is het moment waarop het 16de lustrumthema bekend wordt. Ook is er een eerste gelegenheid om de lustrum "outfit” te bewonderen en te bestellen.

 

Om 14:15 begint voor de E en F teams (2de jaars) een paastoernooi, met gemixte teams en veel verrassende wendingen.  Dit toernooi duurt tot 16:30 en eindigt met prijsuitreikingen op een hopelijk zonnig terras. Inschrijven kan via de mail (lustrum@roomburg.nl) tot en met vrijdag 3 april en ook zaterdag (28maart) bij de wedstrijdtafel.

 

Zowel voor het spelletjesplein als voor het toernooi vragen we een kleine bijdrage van EUR 5 per kind.

 

In de komende weken zullen we iedereen op de hoogte houden met meer details, we verheugen ons op jullie komst!

 

de 16delustrum commissie,

Jeroen Blüm, Michiel ’t Hart, Rikke Sogtoen en Rinus Vincentie

 
Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
Aftrap 16de lustrum, Benjamins, Funkeys en jongste Jeugd OPGELET!
 
23-3-2015 | 

Aftrap 16de lustrum Roomburg – 6 april (2de paasdag)

 

Allen, 

 

Na de aankondiging door onze voorzitter van het lustrumjaar van Roomburg is de lustrumcommissie zeer verheugd de aftrap te organiseren op tweede paasdag (6 april) aanstaande.

 

Waar anders te beginnen dan met de jongste aanwas van de vereniging, de Funkey (voor het eerst dit jaar!), Benjamins en de rest van de Jongste Jeugd.  Op tweede paasdag verwelkomen we alle jonge leden, hun ouders en andere geïnteresseerden voor een dag vol leuke activiteiten:

 

Vanaf 11:00 uur is er voor de allerkleinsten (Funkey en Benjamins) een speelplein met allemaal activiteiten zoals spelletjes, springkussens en knutselen.  Uiteraard is er ook een lekker hapje en drankje en zijn er mooie prijzen te winnen! Aansluitend spelen de Benjamins een mini-toernooi.

 

Tussen 13:30 en 14:30 is iedereen welkom voor een koffie en cupcake, want dit is het moment waarop het 16de lustrumthema bekend wordt. Ook is er een eerste gelegenheid om de lustrum "outfit” te bewonderen en te bestellen.

 

Om 14:15 begint voor de E en F teams (2de jaars) een paastoernooi, met gemixte teams en veel verrassende wendingen.  Dit toernooi duurt tot 16:30 en eindigt met prijsuitreikingen op een hopelijk zonnig terras. Inschrijven kan via de mail (lustrum@roomburg.nl) tot en met vrijdag 3 april en ook zaterdag (28maart) bij de wedstrijdtafel.

 

Zowel voor het spelletjesplein als voor het toernooi vragen we een kleine bijdrage van EUR 5 per kind.

 

In de komende weken zullen we iedereen op de hoogte houden met meer details, we verheugen ons op jullie komst!

 

de 16delustrum commissie,

Jeroen Blüm, Michiel ’t Hart, Rikke Sogtoen en Rinus Vincentie

 
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY MANNEN )
Roomburg H1 - Spirit H1: 8-1
 
23-3-2015 | 

Op de flyer van gisteren schreef ik ietwat voorbarig: "wij zijn graag heer en meester op ons eigen veld”. Ik kon toen natuurlijk niet bevroeden dat wij deze woorden met zo’n overtuigende monsterscore zouden onderstrepen. Want 8 voor en 1 tegen mag je gerust een monsterscore noemen in de eerste klasse. In mijn 10 jaren als manager kan ik mij niet herinneren in een reguliere competitiewedstrijd ooit zo’n uitslag te hebben mogen meemaken. De doelpuntenmaakmachine staat aan en hoe. Daar waar wij vorige week er al 6 inlegden maar wij het hockeyend in mindere mate lieten zien, was daarvan gisteren geen sprake. Én heel veel doelpunten én mooi hockey, wat wil je nog meer! Hopelijk heeft u net zo genoten als ik. Ook dames 1 wist met maar liefst 7 – 0 te winnen, dus de eerste teams hebben Roomburg qua doelpunten dit weekend goed op de kaart gezet.

 

Nadat onze mini’s Gijs en Cap de afslag hadden genomen met mooi combinatiespel (de snoeiharde klap van Cap ging nét naast, maar een kniesoor die daar op let….) startten wij direct met een interceptie van Bob en een snelle overname richting het goal van Spirit. In deze beginfase deed Spirit nog goed mee en wisten zij een aanval op te zetten die prima verdedigd werd. Onze overname leidde de eerste mogelijkheid in, maar die ging net naast. Het tempo lag van meet af aan hoog en Spirit leek wat moeite te hebben met het tempo waardoor zij veel balverlies leden, met name door foute passing. De 1 – 0 viel na 8 minuten toen Bob de bal hard de cirkel in pompte en uit de aldaar ontstane paniekerige kluts, uiteindelijk Dylan ‘m met de backhand er in flatste. Balverlies van ons leidde tot een counter van Spirit dat een grote kans wist te creëren, maar die door wederom hun onzorgvuldige passing tot niets leidde. Dylan was lekker bezig, dolde het hele middenveld van Spirit en gaf een prachtige voorzet op Ewoud, die onderuit geschoffeld werd. Een strafbal was het resultaat en de keeper was kansloos tegen Jarmo: 2 – 0. Nog steeds liet Spirit zich niet helemaal onbetuigd want een aanval van hen leidde tot verwarring in onze cirkel, maar na een soort scrimmage wist Bas de bal weg te werken, dus gevaar weer geweken. Niet veel later was het wederom Dylan die de aanval opzette en wist Bou een SC te versieren Jarmo foutloos namf: 3 – 0. Weer eens een counter van Spirit liep met een sisser af, maar toch verslapte bij ons ietwat de concentratie met een paar niet benutte kansen van ons tot gevolg. Wij herpakten onszelf en alweer Dylan leidde de 4 – 0 in die op een speler van Spirit eindigde waaruit de navolgende SC door Bob werd in gesleept. Wat een fijne ruststand met een goede eerste helft waarin wij gedisciplineerd, gecontroleerd en met veel energie speelden.

 

De 2e helft was werkelijk nog geen minuut oud toen de 5 – 0 er al in lag. Het ging ongeveer zo: balbezit van ons in zeer hoog tempo, heel even balverlies van ons maar direct weer terug veroverd, Bob passt de cirkel in en Zout slaat ‘m snoeihard hoog in ’t doel. Goedemiddag, wat een opening! Toch werd deze opening nog overtroffen door het volgende doelpunt (na 3 minuten). Zout en Dyl namen even samen de regie over en flitsten al combinerend dwars door alles en iedereen heen waarop de magistrale voorzet van Zout door Dylan werd verzilverd. Helaas helaas staat dit niet op video, want de gemeente heeft, in al z’n onvolprezen wijsheid, het hek verhoogd (dat was nodig voor de overvliegende ballen richting tennisbaan) maar wel zodanig dat de videotoren op dit moment niet bruikbaar is. Het is lastig filmen door het gaas heen…….. Bij Spirit was inmiddels de moed tot ver onder de schoenen gezakt en dat leidde tot enige frustraties. Toch moet gezegd worden dat ze tot dat moment nog wel pogingen deden om te blijven hockeyen, maar ja, als dan ook nog kansen voor open goal door hen gemist worden, is het redelijk over en sluiten. En hadden ze de bal dan weer ‘s veroverd, dan dook Bob op die sneller dan ’t geluid ‘m afpakte en weg was. Tot op dat moment was er wel een aantal groene kaarten getrokken, maar nog geen geel. Wij kregen de eerste wegens ‘hengelen’ en zakten dus wat in. Maar ook Spirit ontkwam er niet aan, hun begrijpelijke frustraties vertaalden zich in zowel fysieke als verbale verruwing en binnen korte tijd incasseerden zij er twee en een SC tegen. Dat werd een soort ping pong spel waarbij hun keeper goede zaken deed en inzet na inzet van maar liefst 3 SCs op rij wist te keren. In plaats van SC #4 besloot de arbitrage (die verder goed floot overigens) tot een bully. Na nog een SC voor ons die ook gestopt werd, Mattie die in de hoek de kunst van het ‘balletje heen en weer halen’ nog even demonstreerde, Bart V. die een wereldpass gaf, hun keeper die het daaruit voortvloeiende schot wist te keren, werd het toch 7 – 0 na inleveren van de bal. De aanval werd knap uitgespeeld en Dylan schoot raak (hattrick!). Tien tien tien galmde het publiek inmiddels. Nou, dat lukte niet, maar ook de 8 – 0 kwam nog op het scorebord door een aanval via Ewoud die Zout aan speelde. De voorzet werd door Bart V. hard richting doel geflatst, gekeerd door de keeper waarop Zout de rebound alsnog over de lijn kreeg. In de laatste minuten werd het wat chaotisch en uit een SC voor Spirit kregen zij nog een SB toegekend waarmee zij hun eer nog enigszins wisten te redden. Nog twee momenten voor ons hadden de 10 kunnen bewerkstelligen; Wout stond vrij in de cirkel, legde zijn stick in zijn nek en had me daar toch een schot in gedachten…… de bal met goal en al richting tennisbaan. Waarbij maar weer is aangetoond dat hockeyen een redelijk intuïtieve sport is, want als je te veel tijd krijgt om na te denken gaat het mis… Met nog een laatste SC voor ons kwam er een einde aan de lijdensweg van Spirit en konden wij ons in opperbeste stemming nog wat koesteren aan de laatste zonnestralen.

 

In de toto staat Lunette van der Mei met 13 punten eenzaam aan kop; gevolgd door Han Brinkman en Hans van Brussel op plek 2 en 3. Het blijft maar spannend wie uiteindelijk met onze mooie prijzen aan de haal gaat. We zullen het zien.

 

In onze poule gebeuren de gekste dingen verder. Hudito staat soeverein bovenaan en won dik van de nummer laatst. Zwart Wit verliest van Pollux, Zoetermeer verliest van Kieviten. De Reigers wonnen nipt van Derby. Dus hoewel de ranglijst niet veel veranderd is, kruipen de nummers 4, 5 (wij) en 6 steeds dichter tegen de top 3 aan. Volgende week spelen wij uit tegen Zoetermeer met een achterstand van slechts 3 punten. U begrijpt het al: dat wordt ronduit oorlog! Wij hopen dan ook dat velen van u de moeite zullen nemen om richting Zoetermeer te komen; wij kunnen uw steun daar meer dan goed gebruiken.

 

Tot volgende week,

 

MG, 23 maart 2015

 

 

 
Nieuwsoverzicht - ( VETERANEN )
Aankondiging 16e Lustrum
 
23-3-2015 | 

Als voorzitter van de archiefcommissie weet je dat één van de voorgangers van Roomburg, de MHC Zuidwijck opgericht is op 25 juli 1935.

 

Laat dat nou dit jaar tachtig jaar geleden zijn. T A C H T I G J A A R ! 

 

Alle redenen om deze verjaardag fijn te vieren met de gehele vereniging, alle leden,  oud-leden,  sponsororen en overige belanghebbenden.

 

De Lustrumcommissie 2015 bestaat uit Jeroen Blüm, Michiel ’t Hart, Rikke Sogtoen en Rinus Vincentie. Ze  zal jullie verder op de hoogte houden van de geplande lustrumactiviteiten en festiviteiten met voor ieder wat wils.

 

Graag nodig ik jullie van harte uit om hieraan mee te doen.  Contact opnemen kan via lustrum@roomburg.nl

 

De aftrap van het Lustrum is met Pasen (maandag 6 april), een dag voor funkey, benjamins en jongste jeugd, en tevens bekendmaking van thema, logo en verdere invulling van het programma.

 

Roomburg is een open, bruisende en actieve vereniging met hockey-gezelligheid hoog in het vaandel,  hockey prestaties in constante opgaande lijn en bestuurlijk altijd vernieuwend.

 

Al met al de basis om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.

 

Als voorzitter maak ik een 2e lustrum jaar weer mee (vorige was in 2010) en ik heb er veel zin in.

 

Lustrumcommissie en leden, veel succes en veel plezier met de activiteiten.

 

 

Roelof Hol, voorzitter

 
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY VROUWEN )
Westland MA1 - Roomburg MA1: 0-1
 
22-3-2015 | 
Na de welverdiend gewonnen wedstrijd tegen Barendrecht vorige week speelden we dit weekend uit tegen Westland en ook deze wedstrijd waren we vastbesloten om te winnen. Toch hadden we moeite om de bal in het net van de tegenstander te krijgen wat ook wel te zien is aan de uitslag. We speelden op een mooi waterveld wat een van de oorzaken was dat er niet meer doelpunten zijn gevallen. Aannames en passes gingen net iets minder soepel dan normaal, maar gelukkig waren wij niet de enige die moeite hadden met het veld. Tijdens de eerste helft hebben we een paar mooie aanvallen gehad maar desondanks gingen we toch met 0-0 de rust in. Vlak na de rust in de 2e helft viel het doelpunt. Na een snelle uitname werd de bal op An gespeeld die een paar verdedigers uitspeelde en vervolgens de bal hoog in het net flatste. Dat was dus het eerste en het laatste doelpunt in deze wedstrijd. De wedstrijd bleef spannend tot in de laatste minuut, want ook Westland had nog een paar aanvallen en wist nog één of twee strafcorners te veroorzaken. In de laatste minuut werd de bal achterin onderschept en leek het er nog even op dat er een mooie aanval aan zat te komen, maar tijdens de aanval klonk het fluitsignaal en was de wedstrijd afgelopen. Het was dan wel geen dikke overwinning maar we hebben toch weer drie punten weten binnen te halen. Ook de invallers Lola en Chaja heel erg bedankt dat jullie er waren, we hadden jullie zeker nodig.
 
Nieuwsoverzicht - ( ALGEMEEN )
Bitjes Happen 29 mei
 
21-3-2015 | 
De KNHB heeft bitjes verplicht vanaf 1 juli 2015.
Hockeybitjes op maat happen bij Roomburg
Vrijdag 29 mei
17.00-20.30  uur in clubhuis
Meld je nu aan via: http://shop.gebit.nl/
U ontvangt een bevestiging met verdere informatie.
Lees hier meer: (download naar bijgevoegde flyer, in de bijlage van de mail)

 
Uit spelen op SPIJKENISSE
 
13-3-2015 | 

H.V. Spijkenisse isgestart met de renovatie van haarclubhuis om dit in lijn te brengen met de eisen die anno 2015 aan een dergelijk gebouw gesteld worden.

De werkzaamheden zullen worden verdeeld in een aantal fasen. De eerste fase is de realisatie vaneen aanbouw. Deze start vanaf 13 maart en duurt circa 4 tot 5 weken. Voor de veiligheid zijn hekken geplaatst en zal van binnenuit nog geen doorgang worden gemaakt tot dat alles gereed is.
Fase 2 start eind maart en duurt tot eind mei. Gedurende deze fase zal de gehele ruimte van het clubhuis onderhanden worden genomen (NB: kleedkamers, douches en toiletten zijn reeds eerder gerenoveerd en zijn gedurendevoornoemde werkzaamheden gewoonbeschikbaar). Hierbijis rekening gehouden met wedstrijden, activiteiten en vakanties waardoor bezoekende en thuisspelende teams zo min mogelijk hinder zullen ondervinden echter is een zekere mate van overlast en ongemak nooit helemaal uit te sluiten.

 
Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
Young Umpire Challenge, Zondag 14 juni
 
8-3-2015 | 

 

Zondag 14 juni 2015 is het weer zover: de Young Umpire Challenge van de KNHB! Dit jaar viert de KNHB het 2e lustrum en gaan ze er dus weer een leuke dag van maken.

De Young Umpire Challenge is een gave dag voor jonge, enthousiaste clubscheidsrechters van 14 tot en met 18 jaar. Gedurende de dag ontmoet je andere enthousiaste clubscheidsrechters en doe je gezamenlijk verschillende activiteiten die in het teken staan van teambuilding, positionering, weerbaarheid en spelregelkennis. Top bondsscheidsrechters uit de Hoofd- en Overgangsklasse zijn deze dag aanwezig om jullie hierin te begeleiden. Zij zullen je alle tips en tricks van het fluiten leren!

Voor wie? Enthousiaste scheidsrechters van 14 t/m 18 jaar

Wanneer? Zondag 14 juni 2015

Waar? HC Gooische

Hoe laat? 9.30 - 15.00 (exacte tijd hoor je bij aanmelding)

Via de volgende link kom je bij het aanmeldformulier: https://docs.google.com/forms/d/19Bfwfm92eCejjhKeFdz6MSRGuykRMlP8rNRS9URTqoM/viewform?usp=send_form

Twijfel je of het iets voor je is? Neem dan even contact op met Koen of Jeannet.


Jeannet Koomans, voorzitter scheidsrechterscommissie Roomburg, scheidsrechters@roomburg.nl

Koen de Jong, Leercoach CS+ Roomburg, CSplusRoomburg@dejoko.nl 


Nieuwsoverzicht - ( ALGEMEEN )
Opzeggen lidmaatschap
 
21-2-2015 | 

We hopen natuurlijk niet dat je opzegt, maar als je dat toch doet om welke reden dan ook, houd je dan goed aan de uiterlijke opzegtermijn. Wij willen ook graag weten waarom je opzegt, wij kunnen er vaak wat van leren.

 

Elk jaar worden op 1 mei voor de junioren en op 1 juni voor de senioren of spelers die de overstap maken naar de senioren alle lidmaatschappen stilzwijgend en automatisch verlengd. Als je dat niet wilt, dien je dat vóór de aangegeven datum (dus resp. 1 mei en 1 juni) schriftelijk aan de ledenadministratie (postbus 11077, 2301 EB Leiden) of per mail (ledenadministratie@roomburg.nl) te melden. Als je dat niet doet, ben je automatisch opnieuw lid en contributie voor het daaropvolgende seizoen verschuldigd.

 

Alleen leden die eindexamen doen voor de middelbare school en wachten op de uitslag van loting of decentrale plaatsing voor een studie, kunnen zonder kosten na 1 mei opzeggen. Geef dit wel voor 1 mei door aan de ledenadministratie. Zodra de uitslag van de examens/loting/plaatsing bekend is kan het lid alsnog opzeggen. Dit moet binnen 10 dagen na de uitslag aan de ledenadministratie gemeld worden.

 

Op andere momenten opzeggen of van lidmaatschapsvorm veranderen is niet mogelijk. Ook (langdurige) blessures, zwangerschappen, stages, verhuizingen en dergelijke zijn geen grond voor tussentijds opzeggen en/of restitutie van contributiegeld.

 

 
Nieuwsoverzicht - ( VAN HET BESTUUR )
Concept notulen ALV 24-09-2014
 
1-10-2014 | 

Beste Leden,

In de bijlage de concept notulen van de ALV van 24-09-2014.

Deze notulen zijn nog niet vastgesteld door de ALV. Derhalve kunnen er geen rechten aan worden ontleend.

Met vriendelijke groet,

Job Paulus

 


Sportclubs kunnen niet zonder sponsors. En Roomburg heeft veel te bieden.

Ook sponsor worden?