Junioren

Jongste Jeugd

Senioren

BARDIENST ROOSTER
oktober 69 %
november 1 %
december 0 %
Gehele planning
VACATURES
Totaal aantal vacatures: 4
Bestuur 
Bar Commisie  Algemeen Lid  Info?
Scheidsrechter Commissie  Algemeen Lid  Info?
Scheidsrechter Commissie  Algemeen Lid  Info?
Sponsor Commissie  Algemeen Lid  Info?
d1 (2).jpg JA1 - 5.png MB4 - Alecto.jpg roomburg alecto.jpg vincent bijgesneden.jpg
Nieuwsoverzicht - ( ALGEMEEN )
Fietsen in het fietsenrek
 
1-10-2015 | 

Fout geplaatste fietsen gaan op slot. 's avonds om 20.00 uur gaan ze weer van het slot af!hier kan niemand langs deze fietsen zullen zeker weg- en op slot gezet worden
De entree van Roomburg staat op zaterdag vol met fietsen en bakfietsen. Hierdoor kan men vaak niet meer bij de fietsenstalling komen, en belangrijker, hulpdiensten zoals ambulances willen het terrein niet opkomen.


Daarom vragen wij iedereen hun fietsen in de fietsenrekken te zetten. De ruimte aan het begin van de fietsenstalling is maar klein, zet je fiets dus in het rek zodat anderen er nog langs kunnen. Het is een kleine moeite waardoor het voor iedereen makkelijker is om op de club te komen.


Bakfietsen en brommers moeten bij de Lorentzschool geplaatst worden.Bedankt voor jullie medewerking.


Juniorencommissie Roomburg. 
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY VROUWEN )
Scoop D1 - Roomburg D1: 1-3
 
28-9-2015 | 

Na 2 overwinningen op zak, gingen wij vol goede moed naar Delft. Het was een redelijk beladen wedstrijd omdat wij daar vorig jaar, meteen al het eerste weekend van de competitie, onderuit zijn gegaan. Dit jaar waren wij echter beter voorbereid op hun manier van hockeyen en zoals u aan de uitslag kunt zien, hebben wij inmiddels ook het derde competitieweekend tot een succes gemaakt.

We begonnen iets later dan gepland en hadden de afslag. Scoop is een team dat door heel hard werken het een tegenstander knap lastig kan maken. Wij lieten ons in het begin dan ook wat teveel meeslepen door hun speelwijze en de organisatie, met name achterin, was nog wat rommelig. Scoop zette alles dicht en het was voor ons uitermate relevant rustig te blijven rondspelen en loeren op een opening. Na een kwartier gespeeld te hebben, waarbij er niet veel gebeurde, kregen wij een strafcorner uit een mooie pass van Lies via Brecht naar Noor. Helaas ging die op de paal. Het is dan altijd oppassen geblazen dat de tegenstander niet van de verwarring gebruik maakt en inderdaad kon Scoop tot in onze cirkel komen maar Roomburg sloot de gelederen en nadat Lies via een mooie interceptie de bal weer opeiste, kregen wij een tweede strafcorner wegens hakken. Dit keer ging alles volgens het boekje: Jans gaf hem loepzuiver aan, Lies speelde de bal op het doel en Fien kon deze strafcorner bekronen met een doelpunt. 0-1. Na nog wat mooie aanvallen kreeg Scoop uit het niets de ruimte en kon via een vrij lullig balletje scoren. 1-1. Met deze uitslag gingen wij de rust in.

Nu kun je langs de lijn natuurlijk makkelijk zeggen hoe belangrijk het is het hoofd koel te houden en er vertrouwen in te hebben dat de doelpunten vanzelf komen, als team moet je het op het veld maar wel kunnen! En onze dames hebben gisteren laten zien hoe ver ze zijn. Na een eerste aanval van Scoop en een mooie redding van Daya, hebben we geen kansen meer weggegeven en hadden wij de touwtjes in handen. De verdediging stond als een huis, het middenveld wist telkens de aansluiting met de voorhoede te vinden. Na een prachtige combinatie tussen Lies en Chaja hadden wij eigenlijk een strafbal moeten krijgen, maar het werd een strafcorner. Lies speelde op Fien die hem op de keeper sloeg. Uit de rebound probeerde Lieke te scoren maar helaas, naast. Even leek er wat paniek te ontstaan omdat het niet lukte te scoren en werden er teveel ballen naar voren gepompt met alle risico’s van dien, maar gelukkig duurde deze fase niet lang. Al snel pakten wij de draad weer op en dat resulteerde in een tweede doelpunt. Mies speelde de bal terug op Renske die hem doorspeelde naar Marjo. Marjo wist hem er prachtig in te krijgen. De 1-2 gaf de dames vleugels en al vrij snel kregen wij via een mooie actie van Marjo en Chaja opnieuw een strafcorner, direct gevolgd door een nieuwe strafcorner na een foutje van Scoop. Deze strafcorner wisten wij te benutten via een pass van Chaja op Noor. Noor tipte de bal er foutloos in. 1-3. We moesten nog 10 minuten spelen en er kan altijd nog van alles gebeuren in zo’n eindfase. Gelukkig hielden wij onze rust en konden wij de wedstrijd rustig uitspelen. De derde overwinning op rij en dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Hulde dames, heel goed gedaan!

Volgende week hebben we Saxenburg op bezoek. Daarvoor hebben we natuurlijk eerst nog hutspot eten, Taptoe lopen en Leidens ontzet vieren. Natuurlijk gaan we ook weer gastcoachen bij de jongste jeugd. Dit keer zijn dat Renske en Brecht en zij zullen ME4 ongetwijfeld tot hoge prestaties weten te brengen. ME4 zal zondag het team van de week zijn!

We hopen weer op veel publiek!

Namens staf en speelsters van Dames 1,

LvG

 
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY MANNEN )
Roomburg H1-Leusden H1: 3-1
 
28-9-2015 | 

Aangezien uw verslaggever geveld is door een zware verkoudheid, zal dit een ongebruikelijk kort verslag worden.


Een prachtige nazomerdag was getuige van onze tweede thuiswedstrijd die wij met winst wisten af te sluiten. "Roomburg thuis nog niet verslagen” zoals het LD schreef. Niet alleen een nazomerdag maar ook een grote hoeveelheid publiek zag hoe wij af rekenden met Leusden, ook al ging dit niet helemaal zonder slag of stoot. Fijn dat u er weer allemaal was.


Onze mini’s Ole en Gijs begonnen in elk geval wel heel voortvarend aan de wedstrijd en wisten de keeper van Leusden leep te omspelen. Stiekem beschouw ik dat toch als een psychologisch dreuntje voor de tegenpartij.... Eigenlijk geheel tegen onze verwachting in bleek Leusden een oorlogsplan te hebben wat vooral inhield dat ze direct met veel druk de richting van ons goal op wilden spelen. Als ik eerlijk ben, kwamen wij er in de eerste 5 minuten niet zo heel erg aan te pas, maar moesten er alles aan doen om niet als snel tegen een achterstand aan te lopen. Dat mislukte, want nog voordat wij een fatsoenlijke aanval hadden kunnen opzetten lag de 0 – 1 er in. Na balverlies door het felle aanvallen van Leusden, schoot de bal door en hing er nog een spits van Leusden rondom onze cirkel. Ondanks de snelle tackleback van de verdediging, was het te laat en wist deze spits Bas kansloos te laten. Dit was niet direct ons droomscenario, maar wij herstelden ons snel en na een aantal goede aanvallen die net niet tot doelpunten leiden, was het na 10 minuten dan toch raak; een goede aanval die bij Flip begon eindigde in een soort scrimmage voor het Leusdense goal waarbij Do uiteindelijk de bal toch achter de keeper wist te krijgen. Hoewel wij ons niveau nooit helemaal haalden werd het toch 2 – 1 via een SC variant en op slag van rust ook nog 3 – 1, wederom uit een SC. Ook Leusden wist nog een aantal kansen , te creëren, maar zonder verder resultaat.


De tweede helft liet zich kenmerken door prima hockey van onze kant, een Leusden dat geregeld zuchtte onder onze druk en veel overtredingen nodig had, maar uiteindelijk niet meer bezweek onder die druk. Wij hadden onszelf moeten belonen door de mooie en flitsende aanvallen af te ronden met doelpunten, sterker nog, wij hadden een aantal opgelegde kansen best wel moeten verzilveren. Maar soms zit ’t mee en soms zit ’t tegen. Hoewel Leusden nog wel wat bleef proberen, zijn wij die tweede helft geen moment meer in gevaar geweest.


In de toto staat nog steeds Kiki Innemee aan kop, gevolgd door 6 mensen met eveneens 4 punten. Overigens nog een woordje voor diegenen die in de achterhoede van de toto bungelen: u voorspelde waarschijnlijk heel radicaal positief en dat waarderen wij natuurlijk zeer (zo goed Jeannet?).


Met deze uitslag en de andere vrij verrassende uitslagen in onze poule, zijn wij inmiddels opgerukt naar het linkerrijtje op 2 punten achter de nummers 1 en 2. Volgende week, 4 oktober, reizen wij af naar de Reigers in Hoofddorp. Een dag waarop de meeste Leidenaren uitbrakken van Leidens Ontzet, maar zo niet uw Heren 1. Wel zijn wij op vrijdag 2 oktober, samen met Dames 1 en 180 jeugdige talentjes, te bewonderen in de taptoe. U komt toch ook? Al was het maar om de werkelijk spectaculaire kar te bewonderen die door de evenementencommissie is gemaakt!


Tot volgende week,


MG/28-9-15

 
Nieuwsoverzicht - ( ALGEMEEN )
Verkeershinder 3 en 4 oktober
 
25-9-2015 | 
In verband met de viering van Leidens Ontzet dient men in het weekend van 3 en 4 oktober rekening te houden met verkeershinder. De binnenstad is zo goed als afgesloten. In verband met de optocht is op 3 oktober de hockeyclub alléén bereikbaar via de Kanaalweg en Van Vollenhovekade. Houd rekening met een langere reistijd!
 
Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
Noodoproep voor 'blauwe jassen'
 
25-9-2015 | 
We hebben per direct volwassen vrijwilligers nodig om onze 'blauwe jassen' aan te vullen. 


Als 'blauwe jas' ondersteun je onze C- en B-junioren bij het fluiten van de E6- en E8-tallen op zaterdagochtend. De junioren doen het fluitwerk. Als volwassene zorg je ervoor dat ze meer vetrouwen krijgen door tips te geven over positie, hard fluiten en duidelijk signalen aangeven. De spelregels kennen de junioren in principe zelf. Daarnaast ben je intermediair tussen de coaches/ouders en de junioren.


HELP ONS om de pool aan te vullen en daarmee de fluitkwaliteit op Roomburg te verhogen. Je wordt ingedeeld naar eigen wens en frequentie. 


Zaterdag 26 sept zijn zowel Monique als ik op Roomburg aanwezig tussen 8.30 en 11.00 uur. We zijn uiteraard herkenbaar aan onze blauwe jas. 
Spreek ons aan als je meer informatie wilt, of meldt je aan via scheidsrechters@roomburg.nl 


Jeannet Koomans, Voorzitter scheidsrechterscommissie Roomburg

Monique van Loon, Coördinator 'Blauwe Jassen' 
 
Scheidsrechterscursus Junioren in oktober
 
23-9-2015 | 
Op 7, 12 en 14 oktober organiseert de scheidsrechterscommissie de CS-cursus voor junioren. Ben je A- of B- junior en heb je nog geen mail hierover ontvangen, stuur dan zelf zo spoedig mogelijk een mail naar fluitcursus@roomburg.nl, zodat je de online training tijdig kunt volgen. 


Heb je wel een mail ontvangen, en nog niet je voorkeursavond opgegeven, doe dat dan zo snel mogelijk! Als we geen voorkeursavond van je ontvangen, wordt je ingedeeld door ons en verwachten we dat je op de ingedeelde avond komt. 


Alle A- en B- junioren zijn verplicht deze cursus te volgen. We hebben rekening gehouden met de toetsweken en romereizen van de omliggende scholen. Kun je toch niet, laat ons dat dan, met vermelding van reden, zo spoedig mogelijk weten. In jouw plaats kan een senior meedoen, maar die moet dan wel de tijd krijgen om thuis te  studeren.


We wensen jullie veel succes met studeren en het examen!


René Koffeman, opleidingscoördinator
Jeannet Koomans, voorzitter

 
Sportclubs kunnen niet zonder sponsors. En Roomburg heeft veel te bieden.

Ook sponsor worden?