Junioren

Jongste Jeugd

Senioren

BARDIENST ROOSTER
september 100 %
oktober 67 %
november 0 %
Gehele planning
VACATURES
Totaal aantal vacatures: 5
Bestuur 
Bar Commisie  Algemeen Lid  Info?
PIMS Commissie  Algemeen Lid  Info?
Scheidsrechter Commissie  Algemeen Lid  Info?
Scheidsrechter Commissie  Algemeen Lid  Info?
Sponsor Commissie  Algemeen Lid  Info?

Molentoernooi
PIMS
Wist-je-datjes Website
Roomburgapp

d1 (2).jpg MA1.jpg MB4 - Alecto.jpg roomburg alecto.jpg vincent bijgesneden.jpg
Nieuwsoverzicht - ( SCHEIDSRECHTERSCOMMISSIE )
Examen kandidaten: SUCCES vanavond!
 
30-9-2014 | 
Vanavond 30 september zijn de eerste twee rondes van het seizoen voor de scheidsrechtersexamens. Om 19.00 en 20.15 verwachten wij zo'n 40 kandidaten. We wensen hen veel succes!

Scheidsrechterscomissie Roomburg
 
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY MANNEN )
ZwartWit H1-Roomburg H1:4-2
 
29-9-2014 | 

Niet alleen Brabantse nachten zijn lang, ook Brabantse hockeywedstrijden kunnen heel lang duren als ’t niet loopt zoals je wilt. Verder bleken Brabantse meters veel korter voor wat betreft de 5-meter afstand regel dan in de rest van Nederland. Hebben wij iets gemist? Rekenen ze in Brabant met ‘feet’? Daarover later meer. Best zuur als je 2 x ruim een uur in de auto zit. Ondanks het prachtige nazomerweer, het mooie complex van Zwart Wit en het fijne veld (heerlijk spelen, zo’n semi-veld zonder zand!) moesten wij toch met nul punten huiswaarts keren. Nu was dit niet bepaald een wedstrijd waarbij wij op voorhand van de winst uit waren gegaan. Zwart Wit is gedegradeerd uit de OVK en redelijk in tact gebleven en wij hadden het vermoeden dat het wel eens een zware wedstrijd kon worden. Dat werd het ook, maar niet zozeer vanwege de overmacht van ZW, uiteindelijk bleken zij wel een goed team maar zeker niet onverslaanbaar, maar helaas kampten wij met wat blessures en een aantal half-zieke spelers en dat kan je nu weer net niet gebruiken tegen zo’n team.


 

Het werd al snel duidelijk dat ZW als een geoliede machine draait en dat ze gewend zijn, vanuit de OVK, om in hoog tempo te spelen. De ingestudeerde patronen liepen vlekkeloos en wij moesten even schakelen. Zij creëerden dan ook de eerste kansen en wij stonden behoorlijk onder druk. Toch pakten wij het goed op en pareerden hun aanvallen met mooie counters die tot grote kansen leidden, maar die wij helaas niet wisten te verzilveren. Toch kwamen wij na een kwartier op voorsprong doordat Jens een SC heel leep intikte. Niet veel later kreeg ook ZW een SC die onhoudbaar bleek en de stand was weer gelijk. Even terugkomend op die Brabantse meters. De regel is dat de tegenpartij bij een vrije slag op 5 meter afstand moet staan, zodat de balbezittende partij de ruimte heeft om de vrije slag te nemen. Blijkbaar is dat in Brabant anders. ZW mocht voortdurend op, pak ‘m beet, 3 meter staan zonder daarvoor bestraft te worden. Dat was hinderlijk en maakte het moeilijker om doeltreffend de vrije slag te nemen. De irritatie daarover leidde tot wat geduw en getrek en resulteerde in een 2e groene kaart voor ons, waardoor wij met 10 man stonden. ZW wist geen gebruik van dit overtal te maken, maar kwam uiteindelijk toch op een 2-1 voorsprong door een lange klap door de as, die in de cirkel verlengd werd. Het werd rust bij deze stand en hoewel ZW wel iets meer het initiatief had in de wedstrijd, leek het bepaald niet onmogelijk om deze achterstand om te buigen.


 

Wij begonnen dan ook voortvarend aan de tweede helft met direct druk op het ZW doel. De hele wedstrijd oogde wat rommelig omdat beide partijen op jacht gingen naar doelpunten. ZW vuurde als eerste een schot af op Bas wat geen doelpunt werd, maar wel een SC voor ZW opleverde. Hoewel het beter ging met de5 meter afstandsregel in de 2ehelft, golden er blijkbaar ook ‘Brabantse’ regels t.a.v. het nemen van de SC. Het is gebruikelijk dat een scheidsrechter even checkt of beide teams klaar staan, voordat de bal wordt ‘vrij’ gegeven. Terwijl onze verdediging nog de uitloopstrategie aan het bepalen was, en dus nog niet klaar stond, werd de bal door ZW al aangegeven en op het goal geslagen. De bal werd wel gestopt maar onreglementair (ja dûh, onze lijnstopper stond gewoon nog niet op de goede plek) en dus een strafbal. Ondanks verwoede pogingen de scheidsrechters te doen inzien dat dit toch echt niet zo kon, bleef de beste man bij zijn beslissing en scoorde ZW de 3 – 1. Hoewel dat nog steeds niet een onoverbrugbare achterstand is, begon het zich nu te wreken dat niet het hele team optimaal fit was. Ook mentaal kregen wij hierdoor een behoorlijke domper te verwerken en al snel stond het ook 4 -1. De collectieve strijdlust was weg, we kwamen niet goed meer door de verdediging van ZW heen wiens spel ook wat temporiseerde; ze vonden het wel best zo. Uit nog een laatste mooie aanval die door Sander werd opgezet, kregen wij zowaar ook nog een SB mee en was de eindstand 4-2. Nog een woord van dank aan de supporters die ook helemaal naar het Brabantse waren afgereisd!


 

Hoewel het geen schande is te verliezen van dit team, bleven wij toch achter met het gevoel dat er meer in had gezeten. Maar goed, op sommige factoren, zoals grieperige verschijnselen, heb je nu eenmaal geen invloed. In de toto poule hebben wij weer 4 koplopers: Celsa Waisvisz, Hugo Langenberg, Kees van Dipten en Jon van Brussel. Van harte.


 

Volgende week spelen wij weer thuis en wel tegen De Kieviten, maar niet nadat wij as. donderdag, samen met Dames 1 en iets van 200+ jongste jeugdspelers, de vermaarde taptoe lopen. Wij hopen dat u ons as. zondag net zo hard zult toejuichen als ongetwijfeld tijdens de taptoe.


 

Ik wens u een fijn Leidens Ontzet en tot volgende week!


 

MG, 29/9/14

 
Nieuwsoverzicht - ( SENIOREN )
Roomburg H2 – HUDITO H3:2-1
 
29-9-2014 | 

Al halverwege de week (of in nieuwe tijdseenheid ergens tussen de eerste en tweede sessie shuttles) kopte de NOS met het spectaculaire nieuws dat dit het laatste weekend zou worden met mooi weer. Er was meer spectaculair nieuws, we weten wie de beul van IS is, maar we laten het toch niet weten, Nederland heeft weer een ambassadeur in Suriname en voor het eerst sinds jaren zijn er doden gevallen bij en vulkaanuitbarsting in Japan. Nu vraagt u zich af wat deze gebeurtenissen met elkaar en vooral met Heren 2 te maken hebben, welnu het volgende:


Om te beginnen mochten wij ons, ditmaal niet op zondagochtend, maar zondag halverwege de middag, opmaken voor een oudhollands potje kunstgrasknikkeren op het Leidse hoofdveld. Opponent van de week de heren van Houd Uw Doel In ’T Oog 3. Wat wisten we eigenlijk van deze heren. Puntloos laatste, maar na twee moeilijke wedstrijden. Netaan verloren van Spirit (tegen ons 0-3) maar ze waren niet heel goed. Kortom we er waren veel inlichtingen en er waren genoeg positieve conclusies te openbaren, maar we durfden er niet echt mee voor het daglicht te komen want net als bij grote terroristen wisten we het pas echt nadat we de euforische woorden: "we’ve got him” konden spreken.


Lichte spanning zat er ook op, want voor het eerst sinds een tijdje konden we, voor wat het waard is na 3 wedstrijden aansluiting vinden op het hoogste niveau van het team. Gedurende twee weken hebben we als een niet te onderschatte doch minder imposante zaakgelastigde moeten doorbrengen in de middenmoot van onze poule. Maar na de driepunter van vandaag kunnen wij ons, net als het ministerie van Buitenlandse Zaken in Suriname, weer meten met de grootsten en op het hoogste niveau.


Mochten verdere paralellen u ontgaan zijn, het volgende gebeurde: Na een goede eerste helft met veel kansen, waarvan er, mede dankzij sympathiek kunst- en vliegwerk van de Delftse sluitpost, bijna evenzoveel gemist werden, konden we met een 1-0 voorsprong gaan rusten. Mede dankzij de treffer van Bastiaan, leek het in de rust of een paar kleine details ons de overwinning zouden bezorgen. Echter, niets bleek minder waar. Na wat aandringen en een paar kleine kansjes wist een van de spitsen van HUDITO op uitzonderlijke wijze over de niet geringe lengte van Ivo heen te krullen in de verste kruising. Kort voor tijd een gelijkspel incasseren lag echter niet in het straatje van wie dan ook, dus beide ploegen gingen op jacht. Een aantal minuten en een gele kaarten voor beide ploegen (dank voor de meter Felix)


Exact op dit punt komt de laatste parallel. Want uiteindelijke maakte ook bij ons een krachtexplosie op één enkel moment voor het eerst sinds bijzonder lange tijd een slachtoffer. Het cornerkanon van weleer tiktaktinus beslechtte tegen het einde van de reguliere speeltijd de wedstrijd door de bal genadeloos naar de linker bovenhoek achter de keeper in de touwen te swypen. Japanse experts op dit gebied meldden op de Japanse nieuszender NHK hierover: "Deze eruptie was totaal onverwacht”. De zwaar bevochte punten bleven achter op het center court en wij kunnen dinsdag hard gaan trainen om, net als u, onze sportieve krachten te meten met de inheemse Leidse bevolking op 2 en 3 October. De weken daarna zult u het met mijn woorden moeten doen, want wij spelen twee weken uit en nemen daarna een weekje rust! Gezien deze tijdelijke fysieke afwezigheid raad ik u aan dagelijk het 8uur-journaal te kijken, want dit schijnt een goede graadmeter te zijn voor onze resultaten de komende weken! Tot op het veld, tot op Roomburg!

 
Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
keeperstraining
 
29-9-2014 | 
Het keeperstraining schema is iets aangepast. Voor verdere vragen/opmerkingen kun je je voorlopig wenden tot Alexander Wendt (nummer staat in het schema)
 
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY VROUWEN )
Evergreen D1 - Roomburg D1: 1-5
 
28-9-2014 | 

Na de glansrijke overwinning vorige week en de succesvolle oefenwedstrijd tegen Zoetermeer van afgelopen dinsdag, gingen wij vol goede moed op weg naar Evergreen. Voor wie dat niet weet, dat is in Maassluis, gelegen tussen de kassen. Vandaag deden vanuit de MA1 Elise, Renske en Els mee. Alexander Drijver was weer zo lief ons in zijn bus heen en weer te rijden. En verder was Lies jarig, dus reden te meer om met 3 punten mee naar Roomburg te nemen.

We kregen in eerste instantie de afslag en al snel bleek dat Evergreen niet echt een hele sterkte tegenstander was. Al binnen 2 minuten maakte Lies, uit een mooie combi met Lieke en Fien, een doelpunt dat helaas werd afgekeurd. De stemming zat er echter in. Wij speelden zeer aanvallend en vol overtuiging en kregen al heel snel een stafcorner mee. Dat zou er één van velen worden.....De eerste strafcorner werd door Anne op Lieke gespeeld en ondanks een goede reactie van Lies, werd er niet gescoord. Daarop ontstond even een gevaarlijke situatie maar dankzij een goede actie van Elise kon Roomburg weer opbouwen. Zo ging het spel een tijdje heen en weer. Na een mooie redding van Anne N. kreeg Lies de bal die hem na een mooi een-tweetje met Els op de paal sloeg. Zonde en dat op haar verjaardag. Niet lang daarna kregen wij na een slimme actie van Els een tweede strafcorner. Deze mondde door goed verdedigen van Evergreen op een lange corner uit. Evergreen wist de bal op te pakken en door te dringen tot onze achterlijn. Letterlijk, zodat wij weer konden opbouwen. Na een prachtpass van Anne D. op Els wist Jans uit de rebound het eerste doelpunt te maken. Dat voelde erg prettig. Het tweede doelpunt ontstond uit een mooie actie van Machteld die de bal naar Lieke speelde. Lieke gaf een loepzuivere voorzet die Lies uit een onmogelijke hoek wist te verzilveren. 0-2. De enige speelster van Evergreen die echt wat kon, besloot daarop het alleen te doen en dat lukte nog ook. Zij wist door te breken, iedereen stapte in of opzij en zo wist zij vrij makkelijk 1-2 te maken. Gelukkig bleef het daarbij en wist onze verdediging verdere doorbraken van Evergreen tegen te houden. Na een volle hak op Noor in de cirkel, kregen wij strafcorner nummer drie. Deze ging via Jans naar Lieke naar Fien. Mach ging voor de rebound maar de keeper wist hem tegen te houden. Vlak voor rust kreeg Eli een mooi e pass van Lies. Eli omspeelde de hele verdediging en uiteindelijk wist Noor de bal erin te tippen. Zo gingen wij met 1-3 de rust in.

Met wat kleine aanwijzingen hier en daar, startten wij voortvarend aan de tweede helft en kregen al heel snel de vierde strafcorner mee na een volle hak op Eline. Annie sloeg hem aan en via Jans ging de bal naar Lies. Gestopt door de keeper. Na een hak op Lieke kregen we opnieuw een strafcorner, nummer vijf. Ook die ging mis waarop er na een mooie actie van Lies weer een strafcorner gegeven werd, nummer zes. Het leek wel het verhaal van hoeveel strafcorners je kunt missen want ook die werd door de keeper gestopt. De zevende strafcorner werd gegeven na een hoge bal, maar helaas, geen doelpunt. Daarop vond Evergreen het tijd voor een aanval waarop een gevaarlijke situatie ontstond. Gelukkig was Daya scherp en dus geen doelpunt tegen. We kregen weer ruimte om op te bouwen en Machteld wist strafcorner nummer acht te forceren. Geen doelpunt. Gelukkig raakten wij niet gefrustreerd en wisten wij na een mooie bal van Lies op Anne 1-4 te scoren. Vanaf dat moment was er geen houden meer aan en had Evergreen niets meer in te brengen. De negende strafcorner wist Lieke er gelukkig in te knallen en zo werd het 1-5.

Hoewel de strafcorners nog niet perfect liepen, hebben we in het algemeen goed gespeeld. De achterhoede stond als een huis, mede dankzij het goede spel van de invallers Elise en Renske. Het middenveld wist prima de bal te verleggen en we maakten goed gebruik van de ruimte aan de zijkanten. Met name in de tweede helft was de cirkelbezetting veel beter waardoor we ook veel meer gevaar wisten te creëren. Als we zo blijven spelen en ons scorend vermogen weten te vergroten, dan gaat het zeker weten een mooi seizoen worden!

Na de 3 oktober festiviteiten krijgen we volgende week Derby op bezoek. Dat wordt best een spannende wedstrijd, want Derby staat op dit moment eerste in onze poule. Zaterdag zal dames 1 gastcoaching verzorgen bij meisjes D1, het team van Noor en Tamar. Op hun beurt zal meisjes D1 ons zondag komen aanmoedigen en daar kijken we erg naar uit! We hopen natuurlijk weer op veel publiek en beloven weer alles op alles te zetten om er een mooie wedstrijd van te maken.

Marie zal er voorlopig niet bij zijn vanwege een ingrijpende operatie. We leven intens met haar mee en wensen haar heel veel sterkte!

Namens staf en speelsters van D1,

LvG

 
Nieuwsoverzicht - ( JONGSTE JEUGD )
Mini's van de Week
 
26-9-2014 | 
Hoe leuk is dat? 
Mini van de week zijn bij thuiswedstrijden van Heren 1. 
As. zondag spelen wij uit, maar de week er na spelen wij weer thuis en dan ontvangen wij weer graag onze mini's! 

See you in de Taptoe!

Groeten van Heren 1

 
Hockey clinic van Heren 1
 
26-9-2014 | 

Beste E- en D-jeugd: 

 

Zaterdag 18 oktober aanstaande wordt er op de hockeyclub weer een clinic gegeven door Heren 1. Voor de gehele D- en E-jeugd staat er een vol programma op de planning om je hockey skills te verbeteren. De clinic zal starten om 10:00 uur ’s ochtends en zal tot omstreeks 14:15 uur duren. Wil jij ook meedoen? Vraag dan bij je trainer/coach voor meer informatie of kijk op één van onze posters die in het clubhuis hangen. Heren 1 komt ook nog flyers uitdelen bij de trainingen. 

Zorg dat je deze onwijs leuke en leerzame dag niet mist. Kom allemaal en neem je hockeyvriendjes en vriendinnetjes gezellig mee!

 

Hartelijke groeten van Heren 1

 
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY VROUWEN )
MA1 bedankt de sponsoren
 
26-9-2014 | 
MA1 wil allereerst graag de sponsoren bedanken die ervoor hebben gezorgd dat ze er bijzonder strak bijlopen met hun pakken, shirts en sticktassen:

Rabobank Leiden (www.rabobank.nl)
Van der Zeeuw en Jongmans schilderwerken (www.zjschilderwerken.nl)
Van Oerle Nettpro (www.oerle-nettpro.nl)
Mazon Hockey (www. mazonhockey.com)

Na een heerlijke voorbereiding staan de dames momenteel tweede in de voorcompetitie. Om de laatste wedstrijden binnen te halen kunnen ze jullie steun natuurlijk gebruiken, en we hopen u dan ook de komende wedstrijden langs de lijn te zien!

Hartelijke groet,
Roomburg MA1
 
Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
Hockey clinic van Heren 1
 
26-9-2014 | 

Zaterdag 18 oktober aanstaande wordt er op de hockeyclub weer een clinic gegeven door Heren 1. Voor de gehele D- en E-jeugd staat er een vol programma op de planning om je hockey skills te verbeteren. De clinic zal starten om 10:00 uur ’s ochtends en zal tot omstreeks 14:15 uur duren. Wil jij ook meedoen? Vraag dan bij je trainer/coach voor meer informatie of kijk op één van onze posters die in het clubhuis hangen. Heren 1 komt ook nog flyers uitdelen bij de trainingen. 


Zorg dat je deze onwijs leuke en leerzame dag niet mist. Kom allemaal en neem je hockeyvriendjes en vriendinnetjes gezellig mee!

 

Hartelijke groeten van Heren 1

 
Nieuwsoverzicht - ( VAN HET BESTUUR )
Roomburg in de TapToe
 
25-9-2014 | 

Donderdag 2 Oktober loopt Roomburg, zoals elk jaar, weer mee in de Taptoe.


De 3Octobervereniging heeft ons een beperking van het aantal lopers opgelegd.


Na wat rekenwerk zijn de volgende teams via hun coaches benaderd: jongens en meisjes F1-F2-F3-F4. Verder de jongens en meisjes E1-E2-E3-E4. Daarnaast zijn ook alle 2e-jaars jongens en meisjes D benaderd om mee te lopen. Deze selectie willen we de komende jaren zo voortzetten. De lopers worden begeleid door hun coaches en lopen in Roomburgtenue. NEEM VOORAL LICHTJES MEE.

Als speciale vertegenwoordiging lopen de sponsorteams Heren-1 en Dames-1 mee, in hun witte sponsorpakken.

De D-, E- en F-jes verzamelen om 18:00 uur op de hoek Geregracht - Levendaal. Van daar lopen we vanaf 18:15 uur naar de Kaasmarkt, waar om ca. 19:00 uur de Heren-1 en Dames-1 aansluiten.

Alcoholgebruik door Roomburg-lopers is tijdens de Taptoe niet toegestaan. Hier wordt dit jaar extra streng op gelet. De goodwill die we hiermee bereiken kunnen we de komende tijd goed gebruiken.

We zien jullie graag langs de route.


Michiel 't Hart
Evenementen Commissie

Job Paulus
Secretaris LHC Roomburg

 
Erelid Anneke van Aken overleden
 
24-9-2014 | 
Afgelopen weekend bereikte ons het bericht dat ons erelid Anneke van Aken, moeder van Ewoud, in de leeftijd van 93 jaar is overleden.
Anneke was in de jaren 70 en 80 de spil van het clubhuis: van opening tot sluiten was zij aanwezig om alles te regelen. In 1987 werd zij voor haar verdiensten tot erelid benoemd.
Wij wensen de familie, die in een tijdspanne van één jaar twee leden heeft moeten verliezen, alle sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Namens het bestuur,

Roelof Hol voorzitter

 
Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
Roomburg op 2 en 3 oktober
 
24-9-2014 | 
Beste leden,

Op 2 en 3 oktober zal Roomburg de gehele dag gesloten zijn. Trainingen zullen dan dus niet doorgaan, wij wensen jullie een fijne taptoe en een fijn ontzet!

Hartelijke groet,
TC Roomburg
 
Nieuwsoverzicht - ( JONGSTE JEUGD )
Roomburg op 2 en 3 oktober
 
24-9-2014 | 
Beste leden,

Op 2 en 3 oktober zal Roomburg de gehele dag gesloten zijn. Trainingen zullen dan dus niet doorgaan, wij wensen jullie een fijne taptoe en een fijn ontzet!

Hartelijke groet,
TC Roomburg
 
Nieuwsoverzicht - ( SENIOREN )
Erelid Anneke van Aken overleden
 
24-9-2014 | 
Afgelopen weekend bereikte ons het bericht dat ons erelid Anneke van Aken, moeder van Ewoud, in de leeftijd van 93 jaar is overleden.
Anneke was in de jaren 70 en 80 de spil van het clubhuis: van opening tot sluiten was zij aanwezig om alles te regelen. In 1987 werd zij voor haar verdiensten tot erelid benoemd.
Wij wensen de familie, die in een tijdspanne van één jaar twee leden heeft moeten verliezen, alle sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Namens het bestuur,

Roelof Hol voorzitter
 
Nieuwsoverzicht - ( JONGSTE JEUGD )
Erelid Anneke van Aken overleden
 
24-9-2014 | 
Afgelopen weekend bereikte ons het bericht dat ons erelid Anneke van Aken, moeder van Ewoud, in de leeftijd van 93 jaar is overleden.
Anneke was in de jaren 70 en 80 de spil van het clubhuis: van opening tot sluiten was zij aanwezig om alles te regelen. In 1987 werd zij voor haar verdiensten tot erelid benoemd.
Wij wensen de familie, die in een tijdspanne van één jaar twee leden heeft moeten verliezen, alle sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Namens het bestuur,

Roelof Hol voorzitter
 
Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
Erelid Anneke van Aken overleden
 
24-9-2014 | 
Afgelopen weekend bereikte ons het bericht dat ons erelid Anneke van Aken, moeder van Ewoud, in de leeftijd van 93 jaar is overleden.
Anneke was in de jaren 70 en 80 de spil van het clubhuis: van opening tot sluiten was zij aanwezig om alles te regelen. In 1987 werd zij voor haar verdiensten tot erelid benoemd.
Wij wensen de familie, die in een tijdspanne van één jaar twee leden heeft moeten verliezen, alle sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Namens het bestuur,

Roelof Hol voorzitter
 
Nieuwsoverzicht - ( VETERANEN )
Verslag VitC
 
23-9-2014 | 
Verslag VitC Alecto uit. Altijd een streekderby!

In onze tweede wedstrijd in de minivoorherfstcompetitie is de tegenstander Alecto B!
Omdat je niet weet wie er allemaal in een team zijn gestopt, blijft het spannend hoe de verhoudingen op het veld liggen. En dan ook nog tegen Alecto! Toen ik een aantal jaren geleden bij Roomburg kwam spelen was het meteen duidelijk, spelen tegen LOHC(kakkers, er is maar een hockeyclub in Leiden en dat is ROOMBURG) en Alecto( poepkleurbroeken en dat kanariegeel!?!?) geeft altijd een bepaalde spanning, lees het zijn echte streekderby's! Welke team ook tegen elkaar spelen.

In de veteranenwereld is het altijd afwachten tegen wie je gaat spelen, zeker in de derde klasse. Het kan een team zijn dat al jaren speelt in die klasse en dat het reuze naar hun zin heeft en niet de nadruk heeft liggen op het hockey, of er zitten een aantal spelers die het een aantal jaren terug ooit hebben kunnen hockeyen of dachten dat ze het konden en met dat beeld in hun hoofd nu in actie komen. Het is ook mogelijk dat het een oud herenteam is dat het genoeg vond om in de normale mannencompetities tegen jonge mannen elke week het onderspit te delvenen nu kampioenaspiraties heeft. Ook kan het zijn dat het combinaties is van hierboven genoemd met een aantal enthousiaste trimhockeyers erbij. In die laatste groep kan je ook weer een tweesplitsing maken; de ene groep heeft vroeger redelijk goed gehockeyd en na een kleine kinder"oppas"fase thuis weer meegaat doen en vaders die geïnspireerd zijn door hun kinderen en denken dat spelletje lijkt me niet zo moeilijk dat kan ik ook. Dit alles wetende is het verplichten van bitjes per seizoen 2015/2016 een goede zaak, denk ik.

Misschien wel aardig VitC onder het vergrootglas te leggen en te kijken hoe die groep is samengesteld. Ik denk dat er sprake is van een grote smeltkroes uit alle bovenstaande categorieën. Iets specifieker, we hebben van alles; geniale, hakkende, hijgende, onhandige, zich overschattende, zeurders, alleskunnende , lijntrekkende , vastbijtende, piepende, virtuoze, lompe, visionaire, harde, zich onderschattende, bekrompen, koplatenhangende,  schavende , uitblinkende, prutsende en begaafde spelers.

Nu over de wedstrijd; omdat we op stormkoers liggen, vorige week 0-9 winnen, wilden we ook korte metten maken met Alecto, wie er ook tegenover ons hadden. We keken even op ons neus toen we op een ongelukkige wijze al vrij snel achter kwamen te staan, terwijl als je heel snel rond keek, winst mogelijk moest zijn. Omdat we achterstaan nog niet kenden met die team is het even afwachten hoe dat verder zou gaan, ontstaat er paniek, wordt het een rommeltje  en worden alle afspraken zover die er zijn vergeten! Niets van dat alles, al duurde het tot tegen de rust voordat we gelijk maakten, bleven we rustig en als team hockeyen, blijkbaar is er al genoeg vertrouwen in eigen kunnen. We creëerden genoeg kansen, scoorden niet makkelijk maar we gingen met 1-1 de rust in. In de tweede helft scoorden we uit een combinatie bij een corner 1-2 en niet veel later 1-3, toen was het wel gebeurd! Ging het makkelijk nee, is 1-3 genoeg ja, hebben lekker gehockeyd ja! We konden daarna met een gerust hart aan de Wartsteiner met frites en bitterballen. 
Volgende week Cartouche thuis om 11.00 uur, een team met fanatieke ex-trimmers die kampioen willen worden of waren het nou fitte, hakkende ex-toppers, ik weet het niet meer! Joost 
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY MANNEN )
Roomburg H1-Reigers H1: 2-3
 
22-9-2014 | 

Verliezen-verloor-verloren. Het zal altijd een rotgevoel geven, want daar doen we ’t tenslotte niet voor, maar je hebt verliezen en je hebt verliezen. Soms ligt het aan jezelf; geen goede focus of te weinig inzet. Soms ligt het aan de tegenstander; als die gewoon beter is. En heel soms ligt het aan domme pech en had je het gewoon verdiend om te winnen omdat je eigenlijk maar heel weinig fout deed. Dit laatste verlies is wel het moeilijkst te verkroppen en leidt tot een enorme kater (hoewel het TD daar wellicht ook iets mee te maken zou kunnen hebben….). Te meer daar dit onze eerste thuiswedstrijd was en wij het publiek graag een andere einduitslag hadden gegeven. Maar verliezen hoort nu eenmaal ook bij sport en eerlijk is eerlijk: De Reigers benutten hun kansen uiterst effectief daar waar het ons niet lukte om de opgelegde kansen in met name de tweede helft wel te maken. En dat is dan ook eigenlijk het enige wat we onszelf kunnen verwijten, want aan ons spel lag het, zeker de 2e helft, bepaald niet.


 

Nadat wij Dames 1 met 6-0 van Spijkenisse hadden zien winnen (klasse dames!) namen onze 3 mini’s de afslag. Ik ben niet echt bijgelovig, maar was het feit dat deze 3 enthousiaste mannetjes niet scoorden een voorbode? Wie zal ’t zeggen; aan hun inzet was geen gebrek. De Reigers begonnen fel aan de wedstrijd, maar wij ook. Na de eerste paar minuten beloofde het een mooie wedstrijd te worden, waarbij wij als eerste wat kleine kansjes creëerden. Toch kenterde de wedstrijd al snel. De Reigers drongen aan, wij passten te slordig en leverden veel te vaak de bal in waardoor De Reigers kansen kregen en op een 1 – 0 voorsprong kwamen via de rebound van een SC. Na een snelle counter van ons met een kansje op de gelijkmaker, waren het toch weer De Reigers die ook de 2 – 0 maakten. Wederom vanuit een interceptie door onzorgvuldige passing van ons. Nu was het zaak om niet de koppies te laten hangen. In het hockey zegt 2 – 0 achter immers niet zo veel. Wij wisten onszelf dan ook te herpakken en ook al was ’t een duur kwartiertje geweest, we gingen er weer voor. Passing werd beter, snelheid ging omhoog en na een mooie aanval via Bart V. op Zout kregen wij een eerste SC, omdat Zout getackeld werd. Die SC werd gepakt door de keeper. Kan gebeuren. Druk van De Reigers pareerden wij met weer een snelle counter. Hoewel De Reigers deze in eerste instantie wisten te onderscheppen, maakten zij ook een kapitale fout in het terugspelen en was Jar snel en scherp. Hè hè… 2-1, de aansluiting was gevonden. En de gelijkmaker leek er ook aan te komen want in de slotminuten van de 1e helft kregen wij ook nog 2 SCs. Die werden gestopt dus moest het dan maar de 2e helft gebeuren.


 

Met die missie stapten de mannen het veld op en binnen 3 minuten lag de 2 – 2 er in. Ti ta baltovenaar Bou passte Dylan in de cirkel aan die de bal panklaar voor Jar legde. Hard en hoog in ’t dak. Iedereen dacht: "nu gaat het gebeuren, nu knallen we er over heen”. Kans na kans na kans creëerden wij terwijl De Reigers er eigenlijk niet meer aan te pas kwamen. Op alle fronten hadden wij ’t overwicht. In balbezit, in dreiging, in ’t spel. De Reigers kwamen niet veel verder meer dan af en toe een lange beuk naar voren op hoop van zegen. Een doelpunt van ons werd afgekeurd wegens het onreglementair (heb ik natuurlijk weer totaal gemist) stoppen van de bal. Een volgende kans werd gestopt en nog een ging naast. Een SC van ons leidde tot een doelpunt. Dachten wij. Maar nee, weer was het bolle kant volgens de arbitrage. En zo kan ik nog wel even doorgaan over onze kansen. Het waren er veel, heel veel. Uit weer eens een lange, opportunistische klap van De Reigers die miraculeus dwars door al onze linies heen vloog, wisten zij als bij toeval de 3 – 2 te scoren, geheel tegen elke verhouding in. Toch bleven wij de bovenliggende partij en was het goed te zien dat wij het hockeyend met elkaar probeerden op te lossen. In zo’n frustrerende situatie wil het nog wel eens gebeuren dat de teamcohesie verdwijnt en dat spelers het individueel proberen op te lossen wat maar zelden werkt. Dat was nu niet het geval, maar ondanks nog 4 SCs die wij wisten te behalen wilde de bal er niet in. Wel belandde de bal nog op het hoofd van Flip (bult!!) maar helaas telt dat niet. En zo tikten de seconden weg en was de kater groot.


 

In de totopoule waren er een paar zwartkijkers die ons lieten verliezen, maar naar nu gebleken is waren zij dus geen zwartkijkers maar visionairs. Gefeliciteerd Jeanette Spruijtenburg, Maxine van der Meer, Celsa Waisvisz, Hugo Langenberg, Kees van Dipten, David van Oostrom, Jon van Brussel en Peggy Schade.


 

Komende week zetten wij weer flink de schouders er onder bij de trainingen, want volgende week reizen wij af naar Breda alwaar wij de strijd zullen aangaan met Zwart-Wit. Gedegradeerd uit de overgangsklasse lijken zij een geduchte tegenstander te zullen zijn. Voor wie de moeite neemt met ons mee te reizen, op voorhand dank!


 

Tot volgende week,


 

MG/22-9-14

 

 

 

 

 

 

 

 
Nieuwsoverzicht - ( SENIOREN )
Spirit H2 – Roomburg H2
 
22-9-2014 | 

Na de voorgaande introductie, kunnen we alle verdere formaliteiten achterwege laten en de draad weer oppakken waar we deze hadden laten liggen, met de nodige hoeveelheid zelfvertrouwen na de ruime winst van vorige week. Vanzelfsprekend is er weer hard getraind de afgelopen week en ik zou u tekort doen als ik u zou onthouden dat er op de prachtige wei vlakbij de molen weer een keurig krachtparcourtje en, hoe kan het ook anders, een descente hoeveelheid shuttles op mat zijn gelegd.


Enfin, we waren ons zondagochtend, iets later dan normaal, wel bewust van onze taak. Ondanks de ietwat onpersoonlijke digitale media zie en voel ik u denken: "Spirit uit, dat is toch die troosteloze omgeving onder de rook van de petrochemische industrie van Rotterdam? Appeltje, eitje!” Niets bleek minder waar, tegenover ons stond een degradant uit de Reserve Overgangsklasse, retefit, slim, snel en bovendien op hun eigen met water besprenkelde centre court.


Ondanks dit alles zouden wij vanaf minuut 1 laten zien waar we voor kwamen: 3 punten en de tegenstander aan alle kanten overklassen. Na wat dappere pogingen van onze kant bleek deze tegenstander meer van ons kaliber dan die van vorige week en het zal niet overdreven zijn als zij in de eerste helft een slordig drievoud van de kansen kregen die wij aan de overzijde creëerden. Maar dankzij slordigheidjes van de spitsen in het oranje (wij speelden in blauw red.) leek het of beide ploegen met de brilstand konden gaan rusten, ware het niet dat dat Spirit toch nog een bal in het netje wist te worstelen.


De stand sprak boekdelen, er was niets verloren, maar er moest een tandje bij. Passing moest scherper en de ‘overload’ van Spirit over onze rechterflank moest efficiënter opgevangen worden om overtallen zoals in de eerste helft te voorkomen. Het gretige Spirit, waarschijnlijk gebrand op een promotie, bleef echter aan de poort beuken. Helaas was het de verder moeilijk te kloppen doelverdediger die, bewogen door een Leidse vorm van cultuurkolonialisme, het subrotterdamse kennis leerde maken met een belangrijke stukje cultuurhistorisch erfgoed, volledig volgens traditie stond de poort van Leiden namelijk open, waarna een 2-0 op de stadionklok verscheen. Helaas moesten we niet te lang daarna ook nog een 3-0 op de borden laten zetten. Vlak voor tijd, dat wil zeggen ongeveer in het fluitsignaal, wist Tim de bal nog langs de Schiedammer in het doel te prikken, waardoor de eer gered en de schade beperkt werd tot 3-1.


Gelukkig was er na afloop nog het T-dansen waar menigeen zijn sportieve prestatie heeft kunnen voortzetten en waar het verdrieten verdronken is. Al met al is dit geen beroerde stand tegen een van de betere ploegen uit onze poule en ik denk dat het goed is dat we meteen hebben kunnen zien waar we nog aan mogen werken. Daarom gaan we deze week weer hard aan het werk, ik denk dat u zelf al kan raden op welke wijze, en we hopen u allen volgende week zondag om 14:45uur op veld 1 te mogen verwelkomen voor een tweede zware pot op rij tegen Hudito!

 
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY VROUWEN )
Roomburg D1 - Spijkenisse D1: 6-0
 
22-9-2014 | 

Gewonnen met 6-0. Wat een topprestatie. Na de deceptie vorige week tegen Scoop die als enige tactiek hadden het dichttimmeren van hun 23-meter gebied, hebben we vandaag laten zien dat al die maanden van snoeihard werken, shuttles, core stability, afzien en bloed, zweet en tranen niet voor niets zijn geweest. 3 punten op zak, een heerlijk gevoel.

Onder luide aanmoedigingen van Pip, Luna, Jet, Roos, Maud, Annemijn en Julie uit de ME6, begonnen wij vol goede moed aan de wedstrijd. Spijkenisse had de afslag, maar al vrij snel wisten wij in luttele minuten door te dringen in hun cirkel en kwam de eerste doelpoging op naam van Jans te staan. Die ging er niet in maar na een eerste strafcorner voor, die Lieke net te hoog insloeg, wist via een mooie actie van Fien Lieke de bal er feilloos in te beuken. 1-0. Na een doorbraak van Spijkenisse, waarbij de verdediging stond als een huis, wist Machteld de bal op te eisen en kon Lieke vrij makkelijk 2-0 scoren. Waar het Spijkenisse nog af en toe lukte een vrije slag te forceren, hadden ze geen schijn van kans om hun eigen spel te spelen. Heel af en toe kwamen ze in onze cirkel maar dan hadden ze nog niet gerekend op de zusjes Nelissen, Willemijn, Manon en Renske. Er werd mooi rondgespeeld, er waren mooie breedtepasses en er werd uitstekend verdedigd. Veel vaker dan tegen Scoop werd de ruimte over de zijkanten benut en konden wij mooi opbouwen. Het derde doelpunt kwam op rekening van Jans uit een rebound na een mooie pass van Machteld. Daarna werd het wat rommelig, Spijkenisse raakte gefrustreerd en wij lieten hier en daar wat steken vallen. Gelukkig bleven wij niet in dat spel hangen en na een mooie interceptie van Lies, ontstond het vierde doelpunt uit een mooie combinatie tussen Eline en Fien en een perfecte tip van Noor. Even dreigde Spijkenisse nog een doelpunt te maken na een strafcorner, maar omdat de bal boven de plank geslagen werd, kregen wij uitslaan. Heerlijk om met 4-0 de rust in te gaan.

Het pleit voor Spijkenisse dat het team wel is blijven hockeyen, tot het bittere eind. Nadat zij de afslag hadden genomen, konden zij even druk zetten maar opnieuw braken zij niet door onze verdediging heen en eisten wij weer de bal op. Na een mooie actie van Manon op Eline kregen wij onze tweede strafcorner. Lieke sloeg hem rechtstreeks maar ondanks een rebound actie van Fien resulteerde dat slechts in een lange corner. Wij bleven azen op meer doelpunten, vooral Lies!, en nadat Anne D. de bal had heroverd op Spijkenisse, wist zij Fien te bereiken die de assist gaf aan Eline. Eline faalde niet en zo kwam er 5-0 op het scorebord te staan. Een volgende strafcorner, na een flinke hak, liep niet helemaal lekker maar werd goed opgepakt door Lieke en Jans. Langs de lijn dachten we dat het zesde doelpunt een feit was, maar helaas zat er net een voetje van Machteld tussen. Zo bleven wij voortdurend opbouwen en druk zetten maar Spijkenisse had duidelijk geen zin in nog meer tegendoelpunten en hielden onze aanvallen effectief tegen. Spijkenisse kreeg nog een laatste kans om hun eer te redden na een doorbraak waarbij Daya iets te hardhandig een speelster omver liep en zij een strafcorner mee kregen. Manon liep supersnel uit en zo konden wij weer opbouwen. Ondanks verwoede pogingen van Lies om de bal in het goal te krijgen, bleef de teller zo leek het op 5-0 steken maar uiteindelijk wist Lies weliswaar niet zelf te scoren maar via een perfecte voorzet kon Lieke de wedstrijd afronden op 6-0.

Een terechte en vooral verdiende overwinning voor onze dames. De staf is ongelooflijk trots op jullie. We weten zeker dat dit niet de laatste overwinning zal zijn dit seizoen. Veel dank aan de invallers, Elise, Sophie en Renske die fantastisch gespeeld hebben. Veel dank aan de scheidsrechters Mark en Jesper die prima gefloten hebben en natuurlijk ook veel dank aan het publiek dat van een mooie pot hockey genoten heeft.

Na de traditionele ontgroening van onze nieuwe teamgenoten, konden de voetjes van de vloer en ik heb begrepen dat er inderdaad flink gefeest is......

Volgende week spelen we uit op Evergreen. Dat ligt niet echt naast de deur, maar mocht u tijd hebben, dan bent u van harte welkom.

 

Namens speelsters en staf van D1,

LvG

 
Nieuwsoverzicht - ( SENIOREN )
Eens iets anders op 3 oktober?
 
18-9-2014 | 
Ga polstok verspringen over het rapenburg ter hoogte van het standbeeld van Van der Werff. De Leidse sportfederatie zoekt nog mixed teams (max 5 personen) van sportverenigingen in Leiden om aan dit bijzondere evenement (met wethouder!, met wisselbeker!) deel te nemen. Detailinformatie bij de Leidse Sport federatie.
 
Competitiewetenswaardigheden
 
17-9-2014 | 
Overzicht van wetenswaardigheden voor het nieuwe seizoen, zoals ook besproken op de aanvoerdersavond 9 september j.l.
 


Nieuwsoverzicht - ( VETERANEN )
Verslag VitC
 
16-9-2014 | 
Verslag VitC  ALLE 13 GOED!

Dat is de slogan van de toto en ook van de elpees die Arcade uitbracht in de jaren '70, met op de hoes  altijd een hupse dame! Nu is de slogan geworden van het nieuwe VetC. 
Na een lange periode van onzekerheid over in welk team en dus met wie er gehockeyd gaat worden, is er half augustus duidelijk gekomen in veteranenland! Er heeft een shuffle plaats gevonden en er zijn 5 veteranenteams uitgerold!  En wij zijn C geworden; 5 spelers zijn in C gebleven en met 8 man zijn we uit B doorgekomen naar C en dat maakt 13! Alle 13 GOED!

Op het moment dat je in de derde klasse veteranen speelt, speel je een minimoppentrommelcompetitie met 4 andere clubs tot de herfst. De eerste wedstrijd tegen HDM ging niet door want die durfde niet meer en hebben zich terug getrokken! Dat zou betekenen dat de competitie nog meer mini werd maar er is inmiddels een nieuw team gevonden dat meedoet en dat is Bleiswijk!

Afgelopen zondag zijn we dus pas echt in actie gekomen en wel tegen GroenGeel maar liefst om 9.30 in Den Haag. Niet echt een veteranentijd! Omdat het zo vroeg was en we het toch eerst nodig vonden allemaal een cappuccinootje te moeten drinken, was de voorbereiding wel wat kort en dat is gevaarlijk bij veteranen en omdat we het dit jaar met z'n dertienen gaan doen, moeten we dat in het vervolg beter timen. 

Wat valt er te vertellen over de wedstrijd? Het ging wel erg makkelijk en we wonnen dan ook dik. 
Net geen dubbele cijfer maar 0-9 was een prima eindstand! Kort samengevat; we hadden weinig tegenstand, later hoorde we ook dat ze maar drie goede spelers hadden en dat er echt teveel zwakke schakels waren. Die verhouding heb ik niet zo gezien op het veld.
Een groot compliment dat we toevallig opvingen in de rust was dat ze zeiden dat er bij Roomburg geen een met een buikje had. Nou, kan het compliment groter! Roomburg VitC een grote groep afgetrainde mannen met een dijk van een conditie of misschien loop ik nu iets op de zaken vooruit!

Komende week spelen we uit om 14.30 uur tegen Alecto B, dat wordt zeker spannender, denk ik. Alecto uit, altijd moeilijk. Woensdag eerst weer trainen. Joost


 
Nieuwsoverzicht - ( VAN HET BESTUUR )
Mededeling voorval HGC
 
5-9-2014 | 

Aan de leden, ouders en begeleiders van juniorenteams


Uit de media, hedenochtend nog een artikel in het Leids dagblad,  hebben jullie het afschuwelijke bericht kunnen vernemen dat  een trainer-coach van HGC filmopnames heeft gemaakt in één van hun meisjeskleedkamers in de periode 2006-2010. De KNHB heeft ons hierover gisteren bij brief geïnformeerd (zie bijlage)


Tot op dit moment (5 september) beschikt het bestuur niet over informatie dat meisjesteams van onze club ook slachtoffer zijn geworden van deze verwerpelijke handelingen. 


De speelschema's voor de genoemde periode zijn ons niet meer bekend: deze worden na het seizoen verwijderd uit ons digitale bestand. Wij kunnen dus (nu) niet aangeven welke teams in die periode allemaal op HGC hebben gespeeld. Het politieonderzoek naar de filmbeelden loopt nog.


Om de communicatie en informatie naar jullie zo goed mogelijk te laten verlopen heeft het bestuur de volgende maatregelen genomen:

*indien nodig kunnen leden, ouders of begeleiders contact opnemen met onze vertrouwenspersoon, Alette Walstra (vertrouwenspersoon@roomburg.nl)

* in verband met de afwezigheid van de voorzitter vanaf 6 september in het buitenland is Job Paulus, onze secretaris, het eerste aanspreek- en communicatiepunt (secretariaat@roomburg.nl)


Zodra wij over meer voor onze club relevante informatie beschikken zal dit  primair via de website worden gecommuniceerd. In overleg met KNHB en andere direct betrokkenen zullen wij op basis van de informatie een (besloten) informatiebijeenkomst organiseren. De KNHB heeft al zijn medewerking toegezegd. Blijf dus de berichtgeving op onze website volgen.


Het bestuur hecht eraan jullie te berichten dat een veilig sportklimaat voor de leden van onze club een prioriteit is en dat ook blijft. Deze week is, in overleg met de juniorencommissie, de aanzet gegeven tot de start van het programma "Sportiviteit & Respect" die wij mede op verzoek van het gemeentelijk sportbedrijf bij Roomburg als pilot voor de Leidse sportverenigingen vorm gaan geven. Jullie worden daarover de komende weken nader geïnformeerd.


Tot slot, het behoeft geen betoog dat het bestuur de geconstateerde handelingen verwerpelijk acht. De impact van dit soort zaken op onze clubcultuur is groot. Zo heb je een prachtig WK waar iedereen, juist over de cultuur,  de loftrompet over steekt,en dan opeens een dergelijk bericht. Wij roepen jullie allen op vanuit je eigen situatie de nadruk te blijven leggen op de goede kanten van onze sportcultuur. Wij zijn  ervan overtuigd dat leden en bestuur  samen dit soort incidenten ook kunnen verwerken en niet het plezier in onze sport erdoor laten vergallen.


namens het bestuur,

Roelof Hol

voorzitter


Voor de App: De bijlage is ook te lezen via de link: 
http://www.roomburg.nl/files/nieuws/Brief%20BB_verenigingen_ordemaatregel%2004-09-2014.pdf
 


Oude Roomburg pas vervalt
 
29-8-2014 | 

Met ingang van vandaag (vrijdag 29 augustus) hebben wij 2 nieuwe kassa's in gebruik genomen. Resultaat hiervan is dat per heden alle bestaande Roomburg passen niet meer te gebruiken zijn.

 

In overleg met de voorzitters van de individuele commissie worden nieuwe passen beschikbaar gesteld. Dit wordt zo spoedig mogelijk geregeld.

 

Voor vragen kan je contact opnemen via penningmeester@roomburg.nl.

 

Met vriendelijke groet,

De penningmeester Roomburg

 
Roomburg zonder contanten... en een nieuwe bar
 
26-8-2014 | 

Roomburg gaat over op een nieuw betaalsysteem: cashless. Deze zomer is de bar vernieuwd. Er zijn straks twee kassa’s waar je met PIN of met een cashless betaalsleutel kunt betalen.


Veel hockeyers hebben al een cashless betaalsticker van het WK-hockey. Deze zijn straks natuurlijk ook te gebruiken op onze club. Daarnaast kunnen kunnen alle leden en vrijwilligers vanaf 29 augustus een gratis sticker of sleutelhanger afhalen bij de bar. Niet-leden kunnen een betaalsleutel kopen.


Van 30 augustus tot en met 14 september is er in het weekend een apart ‘afhaalpunt’ in het clubhuis, om het uitdelen zo makkelijk mogelijk te laten verlopen.


Wat is Cashless Betalen?

Cashless Betalen is, simpel gezegd, betalen zonder contant geld. Je betaalt niet met contant geld of pin, maar met een speciale betaalsleutel: een virtuele portemonnee in de vorm van een sticker of sleutelhanger. Cashless betalen is veilig, gemakkelijk en snel voor jou én voor Roomburg! 

 

Waarom kiest Roomburg voor cashless?

• Betalingen gaan sneller dan met pin of cash tegen dezelfde kosten
• Minder geld in kassa, minder inbraakgevoelig
• Minder risico van kasverschillen en snel inzicht in de omzet
• Minder kosten voor wisselgeld
• Minder storten, minder risico voor de storter etc.


Wat zijn de voordelen voor de leden van Roomburg?

• Veilig, snel en makkelijk
• Geen cash/portemonnee mee naar de club
• Snel inzicht in je uitgaven
• Saldo checken via sms of mobiele app’s
• Werkt bij elk type telefoon, ongeacht provider of huisbank, en elke bankrekening
• Automatisch opladen via bankrekening met iDEAL voor voldoende saldo
• Via app’s geld opladen
• Makkelijk teampot, vriend of kind van geld voorzien via de app's
• Veilig voor kinderen; ouders geven virtueel budget mee


Weten hoe het werkt?

 
De Roomburg app
 
6-6-2014 | 

Met hulp van onze sponsor


Van der Zeeuw & Jongmans Schilderwerken


is er nu de Roomburg app. Onze eigen app met alle informatie van de club en je eigen team!Een greep uit de fantastische mogelijkheden: 

- Digitaal wedstrijdformulier
- Maak mooie foto’s en deel ze met je team
- Snel een mailtje sturen aan je hele team
- Altijd de actuele informatie over de training en de wedstrijd, inclusief routebeschrijving
- De clubagenda bij je
- Pushberichten bij belangrijk nieuws
- De bierpot makkelijk beheerd
- MyOrder, direct vanuit de app (waar geaccepteerd)

 

Download de app meteen voor iOS en Android (Windows Phone helaas nog niet) en log in voor alle mogelijkheden. Klik op de link of zoek in de App Store of Play Store even op ‘Roomburg’.

Als je je wachtwoord kwijt bent kan je dat via de site opvragen. Rechtsboven staat in een blauw vak login. Daar kan je met je lidnummer en emailadres een nieuw wachtwoord aanvragen. Je wachtwoord wordt vandaag nogmaals verstuurd. 

Het Bestuur

 
Sportclubs kunnen niet zonder sponsors. En Roomburg heeft veel te bieden.

Ook sponsor worden?