Junioren

Jongste Jeugd

Senioren

BARDIENST ROOSTER
januari 0 %
Gehele planning
VACATURES
Totaal aantal vacatures: 4
Bestuur 
Bar Commisie  Algemeen Lid  Info?
Onderhouds Commissie  Voorzitter  Info?
Scheidsrechter Commissie  Algemeen Lid  Info?
Scheidsrechter Commissie  Algemeen Lid  Info?

Molentoernooi
PIMS
Wist-je-datjes Website
Roomburgapp

d1 (2).jpg JA1 - 5.png MB4 - Alecto.jpg roomburg alecto.jpg vincent bijgesneden.jpg
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY MANNEN )
Roomburg H1 – DSHC H1: 7-0
 
24-11-2014 | 

Zo, na deze eclatante overwinning is de stand tussen Leiden en Delft weer gelijk getrokken. Verloren wij vorige week nog van Hudito uit Delft, klapten wij gisteren met uiteindelijk nogal wat overmacht over de Delftse studenten heen. Want laten we wel zijn: 7 – 0 mag je met recht een ongekend grote uitslag noemen in het eerste klasse hockey. Op papier vooraf leek het een makkelijke wedstrijd te moeten worden, DSHC stond immers laatste met slechts één schamel puntje. Maar vaak zijn dit de gekste wedstrijden met rare uitslagen want je moet ’t nog wel even daadwerkelijk doen. Gelukkig bleken wij die theoretische aanname ook volledig waar te maken en kreeg het als vanouds massaal toegestroomde publiek een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld. Het was sowieso een fijne zondag voor de senioren selectieteams want ook Dames 1 won in een loeispannende wedstrijd uit tegen de koploper, Heren 2 speelde om 18.00 uur (!) nog een zeer vermakelijke wedstrijd die ze ook wonnen en Dames 2 pakte uit op Ring Pass ook weer eens punten. Go Roomburg!


 

Wij begonnen sterk met direct een grote kans na een lange pass van Bob op Jarmo. Heel even had DSHC ook een kansje omdat een spits van hen een klein beetje over het hoofd was gezien, maar spacing Peet bleef koel en verdedigde foutloos. Hoewel 7 doelpunten tegen nu niet direct als een brevet van bekwaamheid kan worden gezien, bedroog die schijn want de keeper van DSHC speelde een hoofdrol in het voorkomen van een echte monsterscore. In dat eerste kwartier werkte de beste jongen maar liefst een stuk of 3 SCs en even zoveel grote kansen voor ons weg en bleef het scorebord wonderbaarlijk genoeg op de nul staan. In een situatie waarbij een fluitsignaal van veld 2 voor veel verwarring zorgde waardoor iedereen stopte met hockeyen, bleef Jar als enige scherp, pikte de bal op en stormde alleen op de keeper af, die met een stevige tackle vooralsnog een doelpunt voorkwam. Natuurlijk had dat een SB moeten zijn, maar ’t bleef bij een SC. Hoewel die poging nog verijdeld werd, was het vlak daarna wel raak: Dylan opende de score uit de rebound. Wij bleven de druk op het goal van DSHC opvoeren maar om de een of andere reden zag het spel er toch niet heel overtuigend uit. Wij wonden ons op over dingen als scheidsrechters en diens beslissingen en dergelijk en waren té weinig met hockey bezig. DSHC maakte zelf heel veel fouten, dat was wel onze redding in die fase evenals Bas overigens, die werkelijk een wereldpot stond te keepen. Deze helft leek een beetje bloedeloos te eindigen, ook al waren er nog wel prachtige aanvallen te zien. Vlak voor rust echter maakten wij eindelijk toch de 2 – 0 omdat Zout uit een pass van Dylan even een 1-2-tje met de doelpaal aanging en de keeper kansloos liet.


 

DSHC startte de tweede helft in hoog tempo, maar daar wisten wij wel raad mee. Ook al werd er over ’t algemeen goed en geconcentreerd verdedigd, toch moest Bas al snel weer aan de bak na het nonchalant inleveren van de bal. Met knappe redding nummer zoveel voorkwam hij een tegendoelpunt, waren wij weer wakker en scherp en kon het doelpuntenbal beginnen. De 3 – 0: Jar onderschepte een Delftse aanval, soleerde richting het doel en raak. De 4 - 0: Jar onderschepte de bal bij het uitverdedigen van DSHC, haalde uit en raak. De arbitrage raakte het spoor ook een beetje bijster en het werd wat chaotisch op het veld met als resultaat een gele kaart voor DSHC om eigenlijk helemaal niks. Dat was jammer. Sander haalde nog een ‘open doekje’ bij het inmiddels gearriveerde Dames 1, door al glimlachend drie man uit te spelen wat weer tot zo’n mooie combinatie richting doel van DSHC leidde. Maar zoals gezegd, hun keeper was weliswaar inmiddels gedegradeerd tot schietschijf, maar hield toch ook nog veel tegen. Toch was ook hij niet tegen deze stormloop bestand. Al combinerend trokken Bob, Dylan, Bob en uiteindelijk Zout ten aanval en lieten de keeper kansloos: 5 – 0. Zo ging het maar door, zelfs Peter Brinkman kwam in de uitzonderlijke positie dat hij in de cirkel van DSHC stond en met een prachtig lobje de keeper net niet wist te verschalken omdat het goal net 10 cm te klein was. Toch werd het al ras 6 – 0 door Bartje V. die 100 keer een één-tweetje met de liggende sticks van DSHC aanging, als ware het de balken bij het zaalhockey, maar uiteindelijk toch raak schoot. De laatste paar minuten denderden wij als een ‘tidal wave’ over DSHC heen en vlak voor het eindsignaal had Bob de bal, liep een ‘halve maan’ of een ‘banaantje’ of ook wel genoemd een ‘hundekurve’ uit het boekje, gaf de bal voor op Zout en werd het zevende doelpunt opgetekend.


Na afloop bleef het nog lang een gezellige boel op de club, mede omdat H Vet A nog speelden (en wonnen) en daarna dus ook nog Heren 2. Naar verluidt gingen de mannen van 1 nog uit eten en ook Dames 1 zou nog de stad in trekken; of daar nog een gezellige samenzijn uit voort gevloeid is, kan ik u helaas niet vertellen, maar ’t zou mij niets verbazen!


 

In de toto handhaaft Jon van Brussel zijn koppositie, met een gedeelde tweede plek op doelsaldo van Celsa Waisvisz en Erica Peul. Van harte gefeliciteerd.


 

De foto’s van deze wedstrijd zijn als vanouds van Leon Harting en binnenkort te vinden via deze link: https://www.flickr.com/photos/momentsapartsport/sets/


 

De mannen gaan nu de laatste trainingsweek voor de winterstop in om zich voor te bereiden op de laatste wedstrijd voor de winterstop. Wij krijgen Berkel en Rodenrijs op bezoek in de return van de eerste wedstrijd van het seizoen. Uiteraard hopen wij wederom op massale steun om na afloop hopelijk op de winst te kunnen proosten tijdens het eveneens laatste TD van dit jaar.


 

Tot volgende week,

 

MG, 24/11/14

 

 

 
Nieuwsoverzicht - ( SENIOREN )
Ring Pass Delft D4 – Roomburg D2
 
24-11-2014 | 

Na vorige week weer verloren te hebben stonden we vandaag nog altijd helemaal onderaan het rijtje. Maar zoals elke week waren we ook vandaag weer overtuigd dit gaan veranderen.

Na een korte voorbespreking waarin we nog wat dingen naliepen, gingen we de wedstrijd in met de leus ‘1 TEAM, 1 TAAK’. Oftewel: speel met en voor elkaar en ga winnen!

Ring Pass begon half court waardoor wij achterin de tijd en ruimte hadden rustig rond te spelen en het middenveld gaten probeerde te trekken. Dit lukte goed waardoor Roos of Puck regelmatig passes de gaten in kon spelen en zo het middenveld of de aanval goed wist te bereiken. Zo ontstonden er een aantal mega kansen om te scoren in de eerste helft die helaas nog niet tot doelpunten leidden. Ring Pass kwam ook af en toe met snelle counters gevaarlijk dicht bij onze goal, maar meestal wisten we die goed te verdedigen en anders hadden we altijd Frouk nog met een aantal heel goede reddingen. Toch wisten ze er één keer doorheen te komen en zo stond het in de rust 1-0 voor Ring Pass. Maar goed, gelukkig zijn er nog 35 minuten om dit recht te zetten en wat zij kunnen, kunnen wij ook. Dus fel de tweede helft in.

Ook in de tweede helft hadden we meerdere goede kansen die 1-0 in een gelijk spel om te zetten en dit gebeurde halverwege de tweede helft dan ook toen Eef na een snelle omschakeling in haar eentje op de keeper af kwam stormen. Ze wilde er omheen maar werd omver gehaald door hun keeper en na wat overleg tussen de scheidsrechters kwam daar de beslissing: een strafbal. Sevink pakte de bal, ging klaarstaan en pushte de bal koelbloedig halfhoog rechts de goal in. Zo stonden we met nog een kwartier te spelen gelijk en gingen we, zoals onze leus al zei, als één team met één taak keihard door. 
… En daar kwam Suus weer met één van haar sprintacties langs de rechterkant en gaf een heel goed afgemeten pass op Anouk die precies stond waar ze moest staan en de bal er nog net in kon tikken: 1-2 voor Roomburg!! Een ding was vanaf toen zeker, dit gaan we ons niet meer laten afpakken. Nadat Ring Pass nog met de voet wist te scoren die na even twijfelen gelukkig toch werd afgekeurd en de laatste heel hectische minuten was het dan toch zeker: we hebben onze ene taak voor vandaag succesvol weten te volbrengen door als team met en voor elkaar te vechten!

Volgende week de laatste wedstrijd voordat we de zaal ingaan en wel tegen Rijswijk die tweede staan in onze poule. Tot volgende week!

 
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY VROUWEN )
Rijswijk D1 - Roomburg D1: 2-3
 
23-11-2014 | 

Vandaag speelden we tegen de koploper, Rijswijk. Rijswijk heeft dit seizoen nog nergens punten laten liggen, dus we wisten van tevoren dat we een zware tegenstander zouden ontmoeten. We waren dus allemaal behoorlijk gespannen, tegelijkertijd hadden we ook wel weer zin in een leuke pot hockey. Want bij tegenstanders als Pijn(h)acker, Hoeksche Waard enzo gaat het niet meer om hockey, maar meer om vrij worstelen.

Vandaag konden helaas Noor, Willemijn en Eline nog niet meedoen, maar Machteld met stevig ingepakte duim gelukkig wel. Daarnaast hadden we Elise, Renske en Kyara uit Ma1 en Maaike uit D2 als invallers. Ook hadden we veel supporters, waaronder zelfs de ouders van Michiel!

De eerste helft begonnen we sterk. Na een aantal mooie aanvallen kregen we na een minuut of 10 de eerste strafcorner mee na een stevige beuk op Fien. Via Manon ging de bal naar Lieke. Naast. Daarop wist Rijswijk gevaarlijk door te breken maar gelukkig wist Daya de bal tegen te houden. Dat zou niet de laatste keer zijn, want Rijswijk zette flink druk en Daya heeft meerdere prachtige reddingen laten zien. Op een gegeven moment stortte ons spel een beetje in en lieten wij ons te vaak van de bal zetten. Dat resulteerde in een strafcorner tegen die Daya heel goed wist te stoppen. Rijswijk bleef druk zetten in de cirkel maar op een gegeven moment kregen wij weer meer kansen. Helaas, na 3 strafcorners voor die er geen van allen in gingen, wist Rijswijk de wedstrijd weer naar eigen hand te zetten. Een eerste doorbraak werd gestopt door Daya. De daarop volgende aanval werd niet goed verdedigd en zo werd het 1-0. Gelukkig lieten wij dit keer niet het koppie hangen en bleef iedereen in zijn eigen taak spelen. Helaas, na een onterechte strafcorner tegen, werd het toch vlak voor rust 2-0.

Het is al vaker gebeurd dat wij vanuit een achterstand toch uiteindelijk de wedstrijd wisten te winnen, maar dit keer hadden wij wel een zeer sterke tegenstander die had laten zien dat ze konden hockeyen. Het sleutelwoord was Berkel tegen wie wij in een oefenpot ook vanuit een 2-0 achterstand uiteindelijk met een dikke voorsprong hadden gewonnen. De tweede helft begon Rijswijk met de afslag. Na een zeer gevaarlijke aanval die gelukkig naast ging, konden wij opbouwen. Via een mooie pass van Maggie wist Annie de bal loepzuiver te scoren. 1-2. Na een vijfde strafcorner voor, die helaas door de keeper gehouden werd en een tweede strafcorner tegen, die Daya heel cool kon weg twerken, kreeg Lies op een gegeven moment de bal. Lies wist de bal prachtig mooi de cirkel in te spelen waarop Jans hem kon intikken. 2-2. Met nog ruim 10 minuten te spelen werd het nu echt spannend. Na een aantal gevaarlijke aanvallen van Rijswijk, die onze verdediging goed wist te pareren, kreeg Lies opnieuw de bal die door Jans op weergaloze wijze met de backhand vanaf de achterlijn het doel inging. Er zal nog lang worden nagepraat over dat doelpunt maar wat doet het er nog toe hoe het gebeurde, feit was dat wij op dat moment op voorsprong kwamen. Rijswijk zette een allerlaatste troef in door de keeper eruit te halen en een veldspeelster erin te zetten maar met name dankzij Daya bleef het 2-3 voor Roomburg. De laatste 3 minuten hebben nog nooit zo lang geduurd. In de dug out werden we gek van de stress. Rijswijk zette alles op alles om de gelijkmaker binnen te halen. Ze losten het ene schot na het andere op Daya maar die bleef doen wat ze moet doen, namelijk de bal van de doellijn houden. Het eindsignaal kwam als een verlossing, want als de wedstrijd nog heel veel langer had geduurd, weet ik niet hoe het was afgelopen. In elk geval zijn dit voor ons zeer belangrijke punten, want hiermee houden we aansluiting bij Westland en Rijswijk.

Veel dank aan onze supporters, aan de invallers die het opnieuw weer geweldig hebben gedaan en aan Alexander die ons met zijn bus weer naar Rijswijk heeft vervoerd. Volgende week krijgen we Westland op bezoek. Een belangrijke pot waarbij we alles op alles moeten zetten om 3 punten te halen. Publiek is dan ook van harte welkom!

Namens staf en speelsters van D1,

LvG

 
F'cate MA1-R'burg MA1 5-4
 
23-11-2014 | 

Roomburg A1 - Forescate A1: 4-5

Na Heren 1 & JA1 moesten ook wij eraan geloven, een wedstrijd tegen Forescate! Nou leek dit ons geen probleem aangezien we in de voorbereiding naar de competitie toe al een oefenwedstrijd van hun gewonnen hadden. Het enige wat ons niet mee zat was de tijd, in plaats van dat we om 17.00 zouden beginnen was de wedstrijd voor ons natuurlijk uitgelopen en begonnen we pas rond 17.30.

Tijdens de voorbespreking hadden we alles even grof herhaald waarwe op zouden letten en beter zouden gaan doen dan vorige week. Toch te makkelijk gedacht want na nog niet eens de eerste minuut werden we al weg gespeeld en viel de 0-1. Na wat acties en kansen van beide, lukte het hun wel en ons niet om te scoren. Daar was de 0-2 dus ook al in de negende minuut. Strafcorners van onze kant kwamen voorbij maar ze wilde er maar niet in gaan, waar Forescate totaal geen last van had. We werden voorbij getikt en daar viel de 0-3 net voor de rust.

Ruststand 0-3.

In de rust pepte we elkaar op, we zouden gaan vlammen voor elkaar net zoals we iedere wedstrijd deden maar wat in de eerste helft dus nog niet gebeurde. Hierdoor viel ook eindelijk het goal aan onze kant en wel gelijk in de eerste minuut. Een heerlijke slag van Brecht, 1-3! Toch lukte het ons maar niet om de 2-3 te maken maar viel het goal aan de andere kant natuurlijk wel, 1-4. Onze koppies gingen hangen en nog geen paar minuten later viel ook gelijk de 1-5...
Dat was het moment waar de knop omging bij ons, het vlammetje ging weer aan! 10 minuten voor tijd speelde Chaja prachtig de keeper voorbij en scoorde zij de 2-5! En jahoor de spirit zat erin want gelijk erna viel de 3-5 die Kyara vanaf de stip erin tikte! Nog 2 minuten op de klok en strafcorner kanon Brecht sleept de bal vol de hoek in, 4-5! Er was nog dat kleine beetje hoop, maar helaas het fluitsignaal klonk..
We hebben in deze wedstrijd weldegelijk gemerkt dat we achterin onze redder in nood misten.. Sophie Nelissen is namelijk geblesseerd maar gelukkig was ze er wel om ons aan te moedigen!
Ook heel veel dank namens het hele team aan onze invallers uit de MB1, want wat hebben ze staan vechten en bikkelen voor ons! Bedankt Chaja & Sophie!

Ondanks dit verlies staan we nog steeds bovenaan en moeten we volgende week thuis de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen de nummer twee uit de poul, Spirit. We hopen natuurlijk op lekker veel supporters dus tot volgende week!

Kyara Bekkering

 
Nieuwsoverzicht - ( APP )
wedstrijdverslag JE1 - cartouche JE1
 
22-11-2014 | 
En daar was het dan zover, Jongens E1 was er klaar voor: voor de derde keer tegen Cartouche, DE tegenstander.... In de trainingen deze week was maar liefst aandacht besteed aan 6 verschillende strafcorners. De ene speler nam zich voor om 3 doelpunten te maken en de andere om er juist veel tegen te houden. Het kon dus niet mis gaan....... De wedstrijd was nauwelijks begonnen of daar werd het eerste doelpunt gemaakt door Roomburg. Er werd fantastisch BREED over gespeeld en hup daar werd gelijk uit gescoord door Christian! Super! De mannen waren op dreef. Helaas, kort erna maakte Cartouche een tegen doelpunt..... En nog een.... En nog een...... Dit kon Roomburg niet laten gebeuren, daar kwam Pepijn en die maakte het tweede doelpunt.... De verdediging hield zich goed en ook de keeper wist een aantal mooie ballen te stoppen, dus werd er met 3-2 de rust in gegaan. In de rust kregen de mannen aanwijzingen van Puck en Micha, ons vaste duo langs de lijn. Ook de zorgvuldig geschilde appeltjes van Jort zorgden voor extra energie. De keeper werd gewisseld en hop daar gingen we weer. De ouders aan de kant werden voorzien van nog een kop koffie om de kou een beetje te doorstaan. Helaas Cartouche had waarschijnlijk ook tactiek besproken, die starten sterk. Er werden nog wat doelpunten gemaakt door hen. Roomburg wist ook nog 1 doelpunt te maken, de eindstand was 6-3.... Lang niet slecht als je eerder met standen als 8-0 er af bent gegaan.... Tot volgende week!
 
Nieuwsoverzicht - ( OVERLEDEN )
Oud-lid Christiaan berkhout overleden
 
18-11-2014 | 
Afgelopen weekend bereikte ons het trieste bericht dat Christiaan Berkhout op 24-jarige leeftijd is overleden. 

Christiaan was lid vanaf de JD2 en heeft ook na zijn juniorentijd nog enkele jaren bij de senioren gespeeld. Vanaf dit seizoen was hij geen lid meer van onze club.

Wij wensen zijn familie heel veel sterkte met dit veel te vroege verlies.

Namens het bestuur,

Roelof Hol
voorzitter
 
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY MANNEN )
Forescate JA1-R'burg JA1: 3-4 in spannende streekderby
 
17-11-2014 | 

U heeft het misschien al vernomen, maar de eerste 3 punten in de Super A zijn binnen!


Op een regenachtige dag, waar al velen wedstrijd zijn afgelast, zag Michiel ons genoodzaakt om op de fiets richting de Voorschotense HC te rijden. Vandaag deden er weer invallers met ons mee: Micha, Wouter Schrama, Rens en Wouter van der Meer waren er bij.


Nadat iedereen op de club was aangekomen( Jelle was achtergelaten op Roomburg en fietste in zijn eentje), begonnen we aan de voorbespreking, die na ca. 5 minuten werd onderbroken door een team in kleedkamer 2, die het leuk vonden om hun jukebox op het allerhardst te zetten. Enfin, na ongeveer 15 minuten stonden we op het veld om in te spelen voor een wedstrijd die we wel een derby mogen noemen, aangezien onze L’dropse buren Landelijk spelen.


Dan nu de wedstrijd:


Vrijwel gelijk in het begin kreeg Forescate een kans voor doel maar Jelle Freek wist daar tussen te zitten. Hierna gingen wij naar voren hockeyen, waar er twee grote kansen voor ons waren via Felix en Ro maar die de keeper wist te keren. Forescate zette toen aan en wist door een bal die doorschoot de 1-0 te maken door een 2 tegen 1 uit te spelen.


Hierna viel na ongeveer 3 minuten ook de 2-0 en het was koppies op aan onze kant.
Gelukkig herpakten wij ons en viel de 2-1 doordat de welbekende Floris-Jan-Hendrik Berend VII de bal vanuit een voorzet. Dit doelpunt proefde naar meer en waar Forescate in het begin goed begon, kwamen wij er sterk overheen waardoor er steeds ballen in onze stick werden ingespeeld en Osaka Felix hem 1 op 1 met de keeper wist binnen te flatsen.


De giftige angel die Forescate de eerste 10 minuten had gestoken werkte nu averechts waar wij nog een doelpunt maakte waar op het eerste gezicht Joep scoorde, maar toch werd binnengetikt door, u raadt het al, Osaka Felix.
Met deze voorsprong gingen bij de rust in waar we beseften we, hoewel we mooi waren terug gekomen, er nog niet waren.


Na rust kwam Forescate met wat kansjes waar Jelle Freek tussen zat. Vrouwe Fortuna was aan onze zijde, waar ‘de geweldenaar’ ( citaat Michiel Stap) Tompson Buur de bal op miraculeuze wijze de bal binnensleepte en de voorsprong 4-2 werd.
Hierna creëerden we nog wat kansen die we niet wisten te maken, maar Forescate daarintegen wel, die de 4-3 binnenschoten waardoor het toch weer heel erg spannend werd doordat ze nog 20 minuten hadden en er nog van alles kon gebeuren.
Forescate begon flink druk te zetten waar wij het moeilijk mee hadden en we de scheidsrechters erg vaak tegen ons hadden.


Jelle wist nog een bal te keren van Hamlin, een bekend Forescate spits onder de spelers van Roomburg, die moeilijk geplaatst was. Forescate wist uiteindelijk toch te scoren maar werd terecht door de verder ietwat matige scheidsrechters afgekeurd.
Sebastiaan had hierna nog een prachtige actie die hij met een backhand in schoot maar de paal ( of keeper?) raakte.


Gelukkig werd de wedstrijd hierna afgefloten en konden wij na de lunch die na de wedstrijd extra lekker smaakte, huiswaarts keren met 3 punten.


Beelden van deze wedstrijd zijn overigens ook nog de zien via deze link:
https://www.youtube.com/watch…

 

Volgende week staat alweer de één na laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma namelijk tegen HBS die de plek boven ons met 1 punt meer bezet houden. Wij spelen thuis om 14:15 en hopen u te zien langs de lijn!


Jongens A1

 
Nieuwsoverzicht - ( VETERANEN )
Verslag VetC thuis tegen Zoetermeer Tevreden!?!
 
17-11-2014 | 
Verslag  VetC thuis tegen Zoetermeer  Tevreden!?

Mijn opa zei vroeger altijd; waar te voorstaat is nooit goed behalve tevreden. En tevreden waren beide teams toen we zondag van het veld afkwamen, 2-2 tegen de koploper op dat moment!
We waren zeker aan elkaar gewaagd; het eerste kwartier was voor Zoetermeer maar toch kwamen wij voor met 1-0. Vroeg in de wedstrijd raakte bij ons Koen geblesseerd, echt een aderlating maar Maarten deed het als plaatsvervanger prima. Koen brak zijn pink en is er helaas in de grote derby komende week niet bij. In de tweede helft kwam Zoetermeer tot scoren, 2x zelfs! Gelukkig wisten we de rust te bewaren en bleven we gewoon hockeyen en maakten we nog 2-2. Prima gedaan met ons ploegje, toch kriebelt er wel  ergens de vraag of we niet te vaak genoegen nemen met een gelijkspel. In deze poule zitten we qua niveau dicht bij elkaar en spelen we leuke wedstrijden maar zijn we misschien iets te snel tevreden. Maar ja, tevreden zijn is een fijn gevoel, het hele team blij! Blij en tevreden zijn we ook als volgende week het potje leeghalen in DE clubderby Roomburg VetD - Roomburg VetC 14.30 uur, komt dat zien!! Spannend, Roomburg VetD thuis altijd moeilijk! Joost 

 
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY MANNEN )
Hudito H1-Roomburg H1: 4-1
 
17-11-2014 | 

Eerlijk is eerlijk, we hadden er zelf op voorhand meer van verwacht. En hartstikke leuk dat Hudito toeschouwers, de tegenstanders en zelfs de arbitrage ons complimenteerde over ons spel, maar daar koop je niks, noppes, nada voor als je met nul punten huiswaarts keert. Het is overigens geen schande want laten we wel wezen, Hudito is een volwassen ploeg die weinig fouten maakt, zakelijk hockeyt en een aantal individueel sterke spelers heeft. Ze staan niet voor niks bovenaan. Toch voelde het alsof we iets hadden laten liggen omdat wij uiteindelijk veel meer kansen creëerden dan zij. Maar als je die kansen niet benut en zij zowat elke kans wel benutten, dan houdt het op natuurlijk. Tel daar nog eens bij op dat wij niet gewend zijn op zo’n stuiterend waterveld te spelen, waardoor er af en toe wat onzekerheid in ons spel sloop en dan is het plaatje compleet.

 

Hoewel we goed begonnen met direct druk op hun (uitstekende) goalie, wist Hudito binnen 3 minuten de 1 – 0 te scoren uit hun eerste aanval. Dat verontrustte ons nog niet want wij komen wel vaker achter, maar weten dat meestal zonder al te veel problemen weer recht te zetten. Ook nu leek dat te gebeuren want uit een counter ontstond er een grote kans die gered werd door hun keeper en vlak daarna wederom een kans om gelijk te komen na een interceptie van Jarmo die in een SC eindigde. Maar alweer verhinderde hun keeper dat. Hudito had niet veel haast en wachtte rustig het goede moment af om er snel uit te breken. Het leek alsof wij hun tactische opstelling niet helemaal doorzagen, want eigenlijk zonder noemenswaardige hindernissen wisten zij onze cirkel te bereiken en werd de daaruit voortvloeiende SC foutloos in gesleept. 2 – 0 en nog geen 10 minuten gespeeld. De angst sloop er wat in bij ons, wat logisch is, omdat ook de aannames niet lekker wilden lukken, mede vanwege het stuiterende veld. Toch bleven we wel hockeyen en creëerden kansen die overal eindigden behalve in het goal. Hudito bewaarde de kalmte nog immer en bleef zoeken naar het juiste moment. Dat moment kwam wederom in de vorm van een SC en ook die werd hard en hoog in gesleept waardoor de stand op 3–0 kwam. In de laatste fase van deze helft ontstond de gekke situatie dat wij op zich veel balverlies leden en enigszins geïntimideerd leken, maar nog steeds wel de meeste kansen wisten te creëren. Die onzekerheid in combinatie met de goede keeper van Hudito, voorkwam dat wij konden aansluiten en met een beter gevoel de rust in zouden gaan.

 

Met goede moed startten wij de tweede helft en dat vertaalde zich in prima hockey met veel meer overtuiging. We speelden met snelle frivoliteit en Hudito kwam er nauwelijks aan te pas. Een doelpunt leek een kwestie van tijd en zeker toen wij al snel twee SCs achter elkaar wisten te behalen had dit ook moeten gebeuren. Maar…. Die.Keeper! (Die werd overigens na afloop ook als een ware held door zijn teamgenoten binnen gehaald….). Na een kwartier kon Hudito pas weer eens een counter spelen en verdomd als ’t niet waar is: die ging er in. 4-0 achter met nog 20 minuten te gaan. Het had gekund. In mijn aantekeningen staat voornamelijk: aanval RB, kans, keeper. Gruwelijke actie (aldus Peter) Bou die even 4 man passeert, aanval, SC, naast. Aanval RB, kans, over. Aanval RB, kans, keeper. Oh ja, en nog een SC voor Hudito die dit keer ook naast ging. Gele kaart voor Hudito wegens breakdownplay. Afijn, het was Roomburg all over the place met mooi en overtuigend hockey. De 4-1 ontstond na een prachtige pass van Flip de cirkel in, waar Jar leep de keeper uitspeelde. De slotfase werd ronduit hectisch omdat wij alleen maar aan het aanvallen waren. Hoewel tot 2 keer toe de bal in het doel belandde uit een SC, telden deze helaas niet omdat er geen voordeel werd gegeven en er net té snel werd afgefloten voor weer een SC. Het kostte ons niet de wedstrijd, want daarvoor hadden we toch zelf effectiever moeten zijn, maar nul punten na een 4-3 voelt toch anders dan na een 4-1 en was een reëlere afspiegeling geweest, zeker op basis van de tweede helft.

 

Ondanks de gezellige TD chaos in het clubhuis van Hudito, bleven wij niet hangen en scheurden met gierende banden gauw terug naar Roomburg, ook vanwege de wedstrijd van dat andere "Oranje”. De stand in de toto is ongewijzigd wat betreft de eerste plek: Jon van Brussel van harte! Op de tweede plaats nu Lunette van der Mei en op de derde plaats Engelien Posthumus Meyjes. Uiteraard ook van harte gefeliciteerd.

Veel dank nog aan het publiek dat op deze koude, natte en troosteloze zondag ons kwam steunen en hopelijk bent u er as. zondag ook weer massaal bij als wij thuis spelen tegen DSHC, alweer een Delftse ploeg maar dan helemaal aan de andere kant van het rijtje. Hoewel zij dus onderaan staan, zullen wij dit zeker niet onderschatten want een kat in het nauw kan vreemde sprongen maken.

 

Tot volgende week,

 

MG, 17-11-14

 

 

 
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY VROUWEN )
Roomburg A1 – Rapid A1: 8-7
 
16-11-2014 | 

Tsja, waar moet ik beginnen..

Een 66-jarige man uit Rotterdam is vanochtend zwaargewond geraakt toen het busje waarin hij op de snelweg A4 reed, van de weg raakte en in de sloot belandde.
Door dit ongeluk werd de wedstijd voor ons, MC1, afgelast omdat de tegenstander maar met 6 op het veld stond. Onze tegenstander kwam daarintegen wel opdagen en na hun 2 uur durenende reis was Daan zijn opdracht ook heel simpel, ze weer lekker terug sturen met lege handen. We hadden Ghaja als wissel dus we konden lekker snel doorwisselen.

Na een rommelig begin waarin Rapid uit een counter van een slordige strafcorner in de eerste paar minuten van de wedstrijd de bal wist binnen te tikken, kregen wij een strafcorner die Brecht wist binnen te slepen. 1-1, Zo, en nu wij weer Roomburg. Na een goede doorbraak met een diepte pass ging Brecht alleen naar het goal en wist na uitkomen van de keeper de bal toch in het goal te slaan. De aanvallen daarna werden alleen nog maar mooier, goed gezien van Nelis, gaf ze een goede harde pass in de diepte die Brecht met een one-touch door wist te spelen naar Lotte, die deze moeiteloos in de het net legde.
Goal 4 was een aanval over rechts waar Els een goede backhandpass de diepte in gaf naar Brecht die hem vervolgend doorflatste naar Kyara waarop zij alleen op de keeper afliep en de 4-1 maakte. Daarna volgde nog Lotte met haar backhand uit een strafcorner en werd het sigaal voor de rust gegeven. Ruststand; 5-1.

In de kleedkamer in de rust was het rumoerig, het cirkelrendement was welliswaar hoog, het veldspel was daarintegen slordig, en we hockeyde alsof we 2-0 achterstonden. De opdracht was; terug naar ons eigen spel, rustig hockeyen, snel de 6-1 maken en laten zien dat er op Roomburg niks te halen valt. Dit lukte goed in de eerste minuten van de tweede helft. Al snel maakte Lotte en Kyara volgens het boekje de 6-1 met een prachtige tip-in, en vervolgens was het Anne-Fleur met een actie in de cirkel waarna ze de bal langs de keeper in het goal sloeg. Daarna kwamen er vele kansen die er in de eerste helft misschien wel in waren gegaan, maar waar nu wat lacherig over gedaan werd. We stonden immers 7-1 voor. Toen maakte de handige spits van Rapid de 7-2 en wat er toen gebeurde is een raadsel..... De ene na andere goal vloog er in en binnen tien minuten stond het 7-5. Na weer een stafcorner tegen, waaruit de 7-6 viel, had iedereen zoiets van "dit kan toch niet” en begonnen we eindelijk weer een beetje te hockeyen. Wel was dit nog steeds heel rommelig en lang niet het niveau wat we in de eerste helft speelde. Na wat gedraai in de cirkel sloeg Brecht een zacht rollend balletje in de hoek waar de keeper net niet bij kon, en stond het 8-6. De laatste paar minuten waren nogal spannend omdat de 8-7 nog viel. Gelukkig konden we toch stand houden en klonk uiteindelijk het eindsignaal waarop iedereen zijn vooroofd kon afvegen. Daan's opdracht was voldaan: Rapid met lege handen naar huis sturen.

Tot volgende week!

 
Nieuwsoverzicht - ( SENIOREN )
Amsterdam H11 – Roomburg H2
 
16-11-2014 | 

Sinds jaar en dag woedt op veel hockeyclubs een fundamentele discussie tussen de professionals en de amateurs. Veel hockeyclubs neigen langzaam meer en meer naar het vergoeden van trainers om de concurrentie aan te gaan met de plaatselijke super of de horeca. ALV’s lopen vol met stoffige conservatievelingen die dit maar zonde van het geld vinden. De argumenten van deze laatste groep: "waarom zouden we het veranderen, vroeger ging het toch ook goed zonder.”, Het argument van de eerste groep: "dingen veranderen nou eenmaal.” Het is opvallend hoe deze discussie parallel loopt met de inmiddels publiekelijk omarmde zwarte pieten-discussie (misschien wordt deze discussie op termijn ook wel cultureel erfgoed). Hoewel de vernieuwers op dit front gelijk lijken te krijgen, waren er toch nog 90 arrestaties nodig om deze anti-discriminatiefundamentalisten duidelijk te maken dat ook deze nobele zaak zijn grenzen zou moeten kennen. Hoe interessant zou het zijn als de discussie over het grote geld in de hockeywereld ook op deze wijze gevoerd zou worden.

Enfin, wij besloten het anders te doen, op zondagochtend, 10:40uur (11:00uur plaatselijke tijd, middernacht tussen de oren van Dokter Moojen)), trof een afvaardiging van het grote geld (Amsterdam H11) een delegatie van de immer sympathieke plaatselijke HC, voor nu de conservatieven (Roomburg H2). Allereerst moet ik opmerken dat de twee streepjes achter de H van Amsterdam geen Romeinse aanduiding van 2 is (II), maar een daadwerkelijke 11. Het feit dat een Heren 11 een Heren 2 op hetzelfde niveau treft lijkt op zijn minst een argument voor deze professionalisering. Echter, hoe verder verwijderd van het grote geld, hoe groter de wegingsfactor van allerhande andere variabelen. Zo waren er bij aanvang van de wedstrijd, die daarmee geen aanvang van de wedstrijd was, nog geen scheidsrechters. Toen alles in kannen en kruiken leek, bleek de prinses van de koene ridder die de fluit ter hand had genomen toch voorrang te krijgen, waardoor wij nog een halve minuut extra vertraging opliepen vanwege een telefoongesprek. Dit klinkt weinig professioneel, maar het ergste kwam na het beginsignaal, want het bleek voor het arbitrale duo geen sinecure om de regels op redelijk niveau te handhaven. De financiële schijn lijkt te bedriegen, want deze aanloop spreekt zeker in het voordeel van de conservatieven. Ook de stand had deze neiging, want plaatselijke HC nam uiteindelijk na wat gemor de leiding. Dit heugelijke feit werd echter snel teniet gedaan door twee zwakke schakelmomenten aan onze zijde waardoor de stand omgebogen werd tot een voorsprong voor de professionals. Nog voor rust bleek het pleit nog niet beslecht, waardoor een 2-2 ruststand uitkomst bood. De argumenten in dit geschil waren op zijn minst sympathieker dan het fundamentalistische moddergooien en zwart maken van beide Pietenpartijen, maar ook wij zaten in een impasse. Echter, het feest begon na rust opnieuw, want één van de twee arbiters bleek een houdbaarheid te hebben van slechts 35 minuten, waarna Roderick genoodzaakt was als derde official in te springen. Dit kan natuurlijk nooit helemaal objectief, maar het commentaar was wederom niet van de lucht, geld corrumpeert. Toch bleek ook hier het venijn in de staart te zitten, 2 gele kaarten (1:1), en een voorsprong vlak voor tijd mochten niet baten want in no time bleken wij op sympathieke wijze en geheel vrijwillig in staat om nog twee doelpuntjes in te leveren. Ondanks de haken en ogen die aan de professionalisering kleven (lees: eigenlijk was aan niets te merken dat we op een van de rijkste clubs van Nederland waren) was het toch het groot kapitaal dat aan het langste eind trok. Dus onthoudt voor nu: al is de hobbyist nog zo snel, het grote geld achterhaald hem wel.

Maar beste lezer met een Roomburghart, ik zal u verzekeren dat iedere vezel in ons lijf zich verzet tegen deze onmenselijke behandeling van bezoekers en wij zullen niet rusten voordat dit onrecht bestreden is. Het kan niet zo zijn dat een dermate ambitieuze ontwikkeling ten koste gaat van het (mede)menselijke aspect van het sympathieke hockeyspel. Ook kan ik u vertellen dat wij grondig gekwetst zijn door de wijze waarop hier invulling wordt gegeven aan een sportcultuur. Ook wij zullen bekende Nederlanders voor ons karretje spannen, desnoods een vrolijk hockeyfeest op brute wijze verstoren en ik denk zelfs dat enkelen van ons (ok, 90 redden wij niet) best een nachtje in de cel zouden willen doorbrengen om herhaling te voorkomen. Overigens kan ik niet uitsluiten dat wij toch aansluiting zoeken bij de aloude hockeytraditie, door een pint te drinken met de tegenstander en de aankomende week weer vrolijk te gaan trainen, want laten we wel wezen, waar maken we ons nou druk om…

 
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY VROUWEN )
Roomburg D1 – Barendrecht D1: 5-1
 
16-11-2014 | 

Na de slachting vorige week op Pijnacker, was de spoeling wel erg dun geworden en hadden we nog maar heel weinig niet-geblesseerde speelsters. Gelukkig hadden we geweldige invalsters vanuit de A1, Sophie, Anne-Fleur, Renske, Kyara en voor het eerst, Lotte en daarnaast maakte Maaike uit D2 haar debuut. Ondanks de druilerige regen hadden we heel wat publiek en een heel enthousiast ME7 dat team van de week was en weer een prachtig spandoek had gemaakt.

Barendrecht stond maar 1 plaatsje onder ons, met maar 2 punten verschil. Het was dus een belangrijke wedstrijd voor beide partijen. Nadat Lotte en Marie uit ME7 de afslag hadden genomen en zoals het hoort, het eerste doelpunt hadden gemaakt, begonnen we meteen met volle druk te spelen. Dat mondde al vrij snel uit in een eerste strafcorner, die helaas naast ging. Daarna kreeg Lies de bal weer te pakken en gaf een briljante voorzet aan Kyara die ons op voorsprong zette. 1-0. Barendrecht kreeg vervolgens iets te veel ruimte waardoor zij druk in de cirkel konden zetten maar dankzij adequaat reageren van Daya konden wij weer gaan opbouwen. Dat resulteerde in een mooie doelkans via een pass van Lies op Anne-Fleur maar die ging jammer genoeg net naast. Zo hadden wij nog een aantal mooie doelkansen totdat we uit een prachtige actie van Jans een tweede strafcorner wisten te halen. Jans speelde de bal op Anne D. die de bal naar de stip speelde. Fien wist de bal net over de achterlijn te prikken. 2-0. Vlak voor rust wist Barendrecht nog naar voren te dringen maar dankzij een goede redding van Renske konden wij de rust in met een solide voorsprong.

Waar we in de eerste helft mooi hockey lieten zien, met spelverleggingen, kort en in hoog tempo de bal rond tikken en goed positiespel, was het begin van de tweede helft nogal rommelig. De verdediging gaf te veel ruimte weg, het middenveld liep geen tackle back meer waardoor Barendrecht vrij makkelijk kon scoren. 2-1. Barendrecht verviel daarna in bunkerhockey, zette de eigen cirkel dicht en gaf alleen nog lange klappen naar voren. Wij hadden hier geen goed antwoord op en vielen terug in een te laag tempo en slordige passing. Barendrecht zag af en toe kans door te breken maar na een mooie redding van Daya, wisten wij het spel weer naar onze eigen hand te zetten. Dat resulteerde al vrij snel in een prachtige Dollee-actie waarbij dankzij een mooie pass van Lieke Anne de 3-1 wist te maken. Binnen een minuut volgde een nieuwe Dollee-actie met nu een prachtige voorzet van Anne die Lieke wist te verzilveren. 4-1. Nadat we een derde strafcorner kregen uit een slimme actie van Tamar en Kyara die niet helemaal perfect liep, dachten we dat dat de eindstand zou worden. In de allerlaatste minuut kregen we echter nog een vierde strafcorner mee. De bal werd afgespeeld naar links en Lies wist via een tegenstander de 5-1 te maken. Een prima resultaat na een goede wedstrijd.

We willen het publiek en ME7 hartelijk bedanken voor hun support, de scheidsrechters voor de prima arbitrage en de invallers voor hun geweldige bijdrage. Leuk dat Marie er bij was! Volgende week spelen we uit op Rijswijk, de nummer 1 in onze poule. Dat wordt een hele belangrijke wedstrijd. Laten we hopen dat een deel van onze geblesseerden dan weer mee kunnen. Publiek natuurlijk van harte welkom!

Namens staf en speelsters van D1,

LvG

 
Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
Kerstdiner Heren 1
 
15-11-2014 | 
Op 13 december as. organiseert Heren 1 voor de 2e keer een kerstdiner waarvan de opbrengst gebruikt zal worden voor een trainingsstage in Malaga. De vorige editie was een grandioos succes in alle opzichten. 

Voor slechts 35,00 p.p kunt u het volgende verwachten: 

Een prachtig aangekleed clubhuis;
Elegante ontvangst met een welkomstdrankje door Heren 1; 
Meer dan 70 gezellige (Roomburg) gasten; 
Een heerlijk 3-gangen diner + 2 glazen wijn (daarna zijn goede flessen wijn te koop voor een zeer schappelijke prijs); 
Een hilarische veiling met allerlei nuttige maar ook maffe (hockey) items en diensten (nachtvissen met Peter Brinkman van Heren 1 bijvoorbeeld, wie wil dat nou niet; of een spitsentraining door Jarmo, Zout en Dylan, enzovoort);
Real "live radio" met mogelijkheid tot het aanvragen van verzoeknummers; 
Een mini kerstconcert door vocal group 'Fource'.

Er zijn nog enkele kaarten te koop bij alle spelers van Heren 1 of door een mailtje te sturen naar de manager: marvinvanginkel@hotmail.com, maar let op: vol is vol. 

Als u dit niet wilt missen, wees er dan snel bij. 

Hartelijke groeten van Heren 1

 
Nieuwsoverzicht - ( SENIOREN )
Kerstdiner Heren 1
 
15-11-2014 | 
Op 13 december as. organiseert Heren 1 voor de 2e keer een kerstdiner waarvan de opbrengst gebruikt zal worden voor een trainingsstage in Malaga. De vorige editie was een grandioos succes in alle opzichten. 

Voor slechts 35,00 p.p kunt u het volgende verwachten: 

Een prachtig aangekleed clubhuis;
Elegante ontvangst met een welkomstdrankje door Heren 1; 
Meer dan 70 gezellige (Roomburg) gasten; 
Een heerlijk 3-gangen diner + 2 glazen wijn (daarna zijn goede flessen wijn te koop voor een zeer schappelijke prijs); 
Een hilarische veiling met allerlei nuttige maar ook maffe (hockey) items en diensten (nachtvissen met Peter Brinkman van Heren 1 bijvoorbeeld, wie wil dat nou niet; of een spitsentraining door Jarmo, Zout en Dylan, enzovoort);
Real "live radio" met mogelijkheid tot het aanvragen van verzoeknummers; 
Een mini kerstconcert door vocal group 'Fource'.

Er zijn nog enkele kaarten te koop bij alle spelers van Heren 1 of door een mailtje te sturen naar de manager: marvinvanginkel@hotmail.com, maar let op: vol is vol. 

Als u dit niet wilt missen, wees er dan snel bij. 

Hartelijke groeten van Heren 1


 
Begeleiders gezocht voor junior scheidsrechters
 
29-10-2014 | 
De scheidsrechterscommissie is hard op zoek naar senioren die onze nieuwe junior scheidsrechters willen begeleiden bij hun eerste 11-tal wedstrijd. Als begeleider bereid je de junioren voor, geef je ze in de rust een aantal tips en evalueer je achteraf hoe het is gegaan. Ook ben je tijdens de wedstrijd duidelijk aanwezig langs het veld als coach van de scheidsrechters, al acteren de junioren als volwaardig scheidsrechter op het veld.


We willen heel graag onze junioren twee keer begeleiden, zodat ze stevig in hun schoenen staan, maar met de huidige pool begeleiders lukt het amper om alle junioren èèn keer te begeleiden. Hopelijk zijn er meer mensen die deze dankbare taak op zich willen nemen.


De komende weken zul je onze huidige begeleiders aan het werk kunnen zien op Roomburg, bij de C- en D-wedstrijden. Maak eens een praatje met hen, mocht je interesse hebben, of stuur een mail aan fluitcursus@roomburg.nl


NB: Dit is een andere taak dan de 'groene jassen' die onze C- en B-junioren bijstaan tijdens de wedstrijden van de 6- en 8-tallen. Ook daarvoor zoeken we overigens nog vrijwilligers. 


Jeannet Koomans
Scheidsrechterscommissie Roomburg


 
Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
Zaaltrainingen 26 okt & 2 nov / Zaalselecties Junioren
 
19-10-2014 | 
Alle zaaltrainingen van 26 oktober (selectieteams) en 2 november (alle teams) staan bij de (veld)teams in het wedstrijdschema vermeld.

Op basis van de selectietrainingen op zaterdag 12 oktober zijn de bijgaande selecties samengesteld. Uitgangspunt is geweest om in elke categorie drie even grote teams samen te stellen van ieder 9 a 10 spelers. Daardoor bestaan de uitgebreide 1e teams nu uit 19 tot 21 spelers, die eind november verdeeld gaan worden over een 1e zaalteam en een 1/2-combinatie zaalteam. Elk 2e team bestaat nu al uit 9 tot 11 spelers en gaat in deze samenstelling dan ook als zaalteam spelen.
Als gevolg van deze teamgroottes is besloten elk 2e team met een ander 2e team te laten trainen: JA2+JB2, JC2+JD2, MA2+MB2, MC2+MD2. Bijkomend voordeel is dat alle 2e teams op 26 oktober kunnen beginnen met trainen. Nadeel is dat vandaag het training schema voor 26 oktober nog een keer is aangepast voor de 2e teams.

Zaalcommisie (Alexander Drijver / Ko Baart)
zaalhockey@roomburg.nl

 


Sportclubs kunnen niet zonder sponsors. En Roomburg heeft veel te bieden.

Ook sponsor worden?