Junioren

Jongste Jeugd

Senioren

BARDIENST ROOSTER
maart 100 %
april 6 %
mei 1 %
Gehele planning
VACATURES
Totaal aantal vacatures: 4
Bestuur 
Bar Commisie  Algemeen Lid  Info?
Scheidsrechter Commissie  Algemeen Lid  Info?
Scheidsrechter Commissie  Algemeen Lid  Info?
Sponsor Commissie  Algemeen Lid  Info?
...
d1 (2).jpg JA1 - 5.png MB4 - Alecto.jpg roomburg alecto.jpg vincent bijgesneden.jpg
Nieuwsoverzicht - ( APP )
JA1 haalt witte weekblad met schoonmaakactie
 
4-3-2015 | 
De dode Rotterdamse Charlie (chihuahua) die de jongens in de sloot gevonden hadden is terug bij de baasjes.
 
Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
Training Jongste Jeugd
 
3-3-2015 | 
Beste Jongste Jeugd en ouders,

Na een winterslaapje, een indoor-primeur voor de Jongste Jeugd, het knakworstentoernooi voor de F en de voorjaarsvakantie wordt het trainingsschema weer als vanouds opgepakt. Dit gebeurt als volgt:

Woensdag:
Eerste training voor alle E en de tweedejaars F jeugd

Vrijdag:
Training voor alle E teams
Keeperstraining voor alle Jongste Jeugd teams

Zaterdag:
Eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft

Wij hebben er weer zin in en zien iedereen op Roomburg!

Groet,

Ivo Klap
Technisch Coördinator Jongste Jeugd

 
Nieuwsoverzicht - ( TOPHOCKEY MANNEN )
Reigers H1–Roomburg H1: 3–3
 
2-3-2015 | 

Wat een dure en zure punten verloren wij door dit gelijkspel. En dat op de eerste meteorologische voorjaarsdag waarop het blauw van het hockeyveld wedijverde met het blauw van de lucht en waarop de voorjaarszon trachtte te winnen van de nog gure winterse wind. We waren nog wel zo goed voorbereid met een geweldig teamweekend in Malaga en aantal goede oefenwedstrijden in da pocket. We hadden dan ook echt zin om weer voor de punten te spelen, zeker na de heerlijke lunch en het inspirerende filmpje bij de coach. Nee, de start van de tweede helft van de competitie hadden wij ons heel anders voorgesteld.


 

Want, laten we wel wezen, De Reigers speelt nu niet bepaald leuk en aanvallend hockey. Zij grossieren in lange en opportunistische klappen naar voren en laten het initiatief vooral aan de tegenpartij, afwachtend en loerend op een foutje om in balbezit te komen. En als ze dan ook nog een handje worden geholpen door de scheidsrechters…….. Toch moeten we wel eerlijk blijven en ook iets met "hand in eigen boezem steken” doen: de 100% scoringskansen die wij niet benutten hadden het verschil kunnen en moeten maken en dat lieten wij ook na.


 

Onder het toeziend oog van zowat meer Roomburgers (dank voor uw steun) dan Reigers publiek, begonnen wij gecontroleerd aan de wedstrijd. De Reigers deed niet zoveel, behalve voornoemde lange klappen naar voren, maar wisten daarmee al snel een SC te forceren, die naast ging. Wij hernamen het spel razendsnel met Bou die in z’n eentje even 25 man dolde, tenminste zo leek het, en creëerden een eerste kleine kans. De Reigers voerden de druk ietsje op, dat wil zeggen dat ze richting onze 23 meter kwamen als ze in balbezit waren en wij moesten even bijschakelen. Een snelle counter leek ons eerste doelpunt in te luiden maar helaas ging deze naast. Onze intenties waren goed, het was een kwestie van even de puntjes op de i zetten. En dat deden wij voortreffelijk. Uit een aanval over rechts gaf Jarmo de voorzet en maakte Dylan ’t koel af. De voorsprong stond op het scorebord. Luttele minuten daarna hadden wij de 2 – 0 op de stick, maar ook die vloog ernaast. De Reigers voelden de spreekwoordelijke bui hangen en werden wat feller, wat vooral resulteerde in flink veel hakken en beuken. Ook wij zetten een tandje bij en na een super actie van Zout kwam de voorzet die er in had gemoeten evenals de direct daarop volgende grote kans. Met nog enkele minuten tot rust, uit weer eens een lange klap van De Reigers (zucht), wisten zij een SC te halen wegens iets (duwen door Mattie? Dat doet ‘ie anders noooooit….) en omdat die inzet een voet raakte kregen ze er nog eentje die werd weg gewerkt. Uitspelen tot de rust dan maar, dus zonder enige inmenging van De Reigers die gewoon op hun helft bleven staan, speelde de achterhoede de bal een beetje rond. Saai, maar wel verstandig.


 

In de tweede helft gooiden wij direct flink het gas erop en was het Flip die na een mooie duik, half liggend de eerste, haast onmogelijke, kans had. De Reigers deed ook wat pogingen tot aanvallen, voornamelijk als zij door een foutje van onszelf in balbezit kwamen. Inmiddels was ook Dames 1 aangeschoven voor de broodnodige support (leuk Dames, dat jullie nog even kwamen!) en hoewel hier vast geen sprake was van een oorzakelijk verband, leken wij het momentum even kwijt. Hierdoor kon De Reigers iets meer het spel dicteren, maar gelukkig was dat van korte duur. Een heerlijke aanval over rechts via Jens die Ewoud aanspeelde waaruit de voorzet bij Jarmo terecht kwam: 2 – 0 en een gevoel van bevrijding. Je zou denken dat De Reigers nu volle bak zouden gaan jagen maar hoewel ze wel iets meer druk gaven, hadden wij de wedstrijd onder controle met vaart en accuratesse. Zij kregen wel wederom een SC, maar een manhaftige redding van Bas voorkwam een treffer. We konden ongehinderd een beetje rondspelen achterin totdat we de opening zagen en een snelle aanval opzetten waaruit een doelpunt had moeten vallen, ware het niet dat ‘ie wederom naast ging. Nu bleek de tactiek van De Reigers. Door hun passieve spel waren wij toch wat minder scherp en wisten zij de 2-1 te scoren doordat er ineens een Reiger vrij stond in de cirkel. Wij herpakten onze focus en creëerden kans na kans die allen over of naast gingen. Het Roomburg publiek begon zich te roeren en hoewel dat vast ook geen oorzakelijke verband heeft, begingen de scheidsrechters daarna de misserrrrrrrrr-van-de-dag! Uit een rebound (van een SC of een doelpoging, dat is mij even ontschoten) tikte een Reiger de bal hoog boven zijn schouders achter Bas, terwijl ‘ie op nog geen meter afstand van Bas stond. Dit doelpunt had om twee redenen nooit goedgekeurd mogen worden. Ten eerste spelen wij geen hoofdklasse, daar mag dat wel, dus was het ‘sticks’ en ten tweede was het gevaarlijk omdat er sprake was van een slaande beweging richting het hoofd van Bas. Schandalig genoeg werd het doelpunt toch toegekend en daar doe je echt helemaal niks meer aan. De Reigers vonden een gelijkspel allang best en speelden ronduit anti-hockey door elke aanval van ons met onreglementaire ingrepen af te stoppen. Toch kwamen wij weer op voorsprong doordat San de bal hard de cirkel inspeelde en Jarmo ‘m er in tipte. Het gejuich was tot in de wijde omgeving hoorbaar. En toen? Toen kreeg De Reigers in de laatste 10 seconden nog een SC om mij niet bekende redenen en werd de wedstrijd afgefloten. Zij namen de SC, wij zagen de vrijstaande aangever waar de rebound belandde over het hoofd en Bas kon er ook niets meer aan redden.


 

Afijn, u begrijpt, het is weer gedaan met mijn oh zo rustige zondagen. De conclusie is dat wij volwassen en goed hebben gespeeld, maar het hebben laten liggen in de afronding. Want hoewel de 2-2 niet had mogen worden goedgekeurd en zo’n beslissing tot veel frustratie leidt, hadden wij deze wedstrijd gewoon zelf moeten winnen. Maar goed, zoals er in de film "Frozen” al hartstochtelijk werd gezongen: "let it goooo, let it gooo, let gooo” en kijken wij weer vooruit naar de volgende wedstrijd: as. zondag thuis tegen Zwart Wit, de nummer 2 in onze poule.


 

In de toto zijn de kaarten ook geschud. Nadat Jon van Brussel wekenlang de eerste plek bezette, is deze nu overgenomen door Erica Peul, één van de winnaars van vorig jaar, op de voet gevolgd door Lunette van der Mei, Jon van Brussel en Hans van Brussel, allen met 10 punten. Het gaat nog spannend worden in die toto!


 

Hopelijk zien wij u volgende week massaal langs de lijn; het zou wel eens een pittige en interessante wedstrijd kunnen worden, zeker met het TD er na in het vooruitzicht.


 

Tot volgende week,


 

MG, 2/3/15

 
Nieuwsoverzicht - ( JONGSTE JEUGD )
Knakworstentoernooi 18 februari 2015
 
2-3-2015 | 

Voor de tweedejaars F-jes werd het veldseizoen heropend met het fameuze knakworstentoernooi. 
Het was prachtig hockeyweer, lekker fris en de zon scheen. 
Ze speelden voor het eerst in zestallen en op een kwart veld. Dat was even wennen maar vooral een leuke uitdaging. 
Er werd fanatiek gehockeyd, er werden nieuwe tactieken besproken en niet onbelangrijk er werd goed gescoord. 
Uiteindelijk wonnen de meiden van MF3 en de jongens van JF1. Na de wedstrijd werd natuurlijk een heerlijk boordje knak geserveerd!
Een mooi begin van de tweede helft van het veldseizoen. 
 
Nieuwsoverzicht - ( ALGEMEEN )
JA1 maakt complex schoon
 
1-3-2015 | 
JA1 hebben afgelopen vrijdag voor hun training het hele complex schoongemaakt. Niet alleen van de velden werd het vele zwerfafval verwijderd, maar ook buiten de velden en zelfs uit de sloten werd afval weggehaald. 

In één van de sloten werd ook nog een dode chihuahua gevonden. de eigenaar had een prijs uitgeloofd (dood of levend) en zal blij zijn dat het beestje in ieder geval terecht is.

Een heel mooi initiatief van de coach van de JA1 Michiel Stap en perfect uitgevoerd door de jongens. 

Michiel en team namens heel Roomburg bedankt voor een schone start van het tweede deel van het seizoen.

Ad Usman
Juniorencommissie


 
Het inschrijfseizoen voor Junioren is begonnen
 
1-3-2015 | 
Vanaf vandaag, 1 maart, tot en met 1 mei kan je je inschrijven als juniorenspeler voor het volgende seizoen.

Alle informatie over inschrijven vind je op de website, onder de kop Club Info => Lid Worden.

Lees vooral goed de informatie door die daar staat, dus zowel het welkomstwoord, de informatie voor junioren, contributie en verzekeringen, voor dat je het inschrijfformulier invult, uitprint en ondertekent inlevert.

Is het al 1 maart 00.15 uur? Geen probleem, de belangijkste voorrangsregel is de bereidheid van je ouders om zich in te zetten voor de club. Datum en zeker tijdstip zijn de minst belangrijke factor om lid te kunnen worden.

de Juniorencommissie
 
Nieuwsoverzicht - ( VAN HET BESTUUR )
Stukken Buitengewone Algemene Ledenvergadering 10 maart 2015
 
25-2-2015 | 

UPDATE 04-03-2015

Beste Leden,

De stukken zijn geupdate. Het verslag van commissie Stoop is nu toegevoegd aan de stukken.

Namens het Bestuur.

____________________

Beste Leden,

In de bijlage zijn de stukken opgenomen voor de Buitengewone Algemene Ledenvergadering van 10 maart 2015.

De BALV zal om 20.00 starten in het clubhuis van de vereniging.

Namens het Bestuur.

 

 


Nieuwsoverzicht - ( SENIOREN )
Theedansen: 8 maart
 
24-2-2015 | 

Stof je dansschoenen maar af en schud je heupen maar los. Want het eerste TD van het jaar zit er weer aan te komen! Op 8 maart is er een TD van 16.00 tot 20.30. Om 12.45 speelt D1 thuis tegen Scoop D1 en H1 speelt om 14.45 tegen Zwart Wit H1. 


De Barcie 

 
Nieuwsoverzicht - ( VAN HET BESTUUR )
Vacature Secretaris Roomburg
 
23-2-2015 | 
In verband met zijn nieuwe baan als persoonlijk medewerker van minister Schippers heeft Job Paulus zijn werk als secretaris van onze club noodgedwongen moeten neer leggen: geen tijd meer.

Het bestuur roept kandidaten op voor deze essentiële bestuursfunctie. Indien mogelijk wil het bestuur op de Buitengewone Algemene Ledenvergadering al een nieuwe secretaris laten benoemen door de leden. Dus kandidaten graag hun cv sturen aan voorzitter@roomburg.nl.

Kort profiel:
-Verantwoordelijk voor voorbereiden van bestuurs- en ledenvergaderingen 
-Verantwoordelijk voor reilen en zeilen van de ledenadministratie (dit wordt extern bijgehouden)
-Vertegenwoordigen van de vereniging in rechte
-Aanspreekpunt voor de Evenementencommissie

In verband met de huidige samenstelling van het bestuur geeft het bestuur bij gelijke geschiktheid aan een vrouwelijke kandidaat de voorkeur.
 
Nieuwsoverzicht - ( FEEST )
TheeDansen!
 
23-2-2015 | 
Stof je dansschoenen maar af en schud je heupen maar los. Want het eerste TD van het jaar zit er weer aan te komen! Op 8 maart is er een TD van 16.00 tot 20.30. Om 12.45 speelt D1 thuis tegen Scoop D1 en H1 speelt om 14.45 tegen Zwart Wit H1. 

De Barcie 
 
Nieuwsoverzicht - ( JUNIOREN )
Ouders gezocht die willen fluiten
 
22-2-2015 | 

Beste ouders van A, B, C en D-junioren,

Een aantal ouders heeft eind 2014 met succes en veel enthousiasme de CS-kaart gehaald. Anderen hebben deze al langere tijd en fluiten regelmatig hun kinderen bij oefenwedstrijden en/of zaalwedstrijden.

Wij horen het graag van ouders als zij vaker willen fluiten! De belasting (bardiensten, training geven, fluiten ...) voor onze A- en B-junioren is behoorlijk hoog, dus ondersteuning is meer dan welkom.
We kunnen je op naam op door jou gewenste wedstrijden indelen.

Vind je het leuk om te fluiten en zou je dit vaker willen doen, geef dat dan door aan scheidsrechters@roomburg.nl onder vermelding van de volgende gegevens:
- Of je liever wel, of juist liever niet je eigen kind fluit
- Gewenste niveau dat je wilt fluiten
- Hoe vaak je opgesteld wilt worden
- Andere wensen waar we rekening mee kunnen houden

Zelfs als je maar 1 of 2 keer per jaar wilt fluiten, zijn we daar al heel erg blij mee. En intussen hou je je eigen fluitkwaliteit op peil.
Uiteraard kunnen we ook zorgen voor persoonlijke begeleiding door een ervaren scheidsrechter, mocht je graag nog wat tips willen hebben.

Met sportieve groet,

Jeannet Koomans
Scheidsrechterscommissie Roomburg

Alexander Drijver/Ko Baart
Wedstrijdsecretariaat Junioren Roomburg

 
Nieuwsoverzicht - ( ALGEMEEN )
Opzeggen lidmaatschap
 
21-2-2015 | 

We hopen natuurlijk niet dat je opzegt, maar als je dat toch doet om welke reden dan ook, houd je dan goed aan de uiterlijke opzegtermijn. Wij willen ook graag weten waarom je opzegt, wij kunnen er vaak wat van leren.

 

Elk jaar worden op 1 mei voor de junioren en op 1 juni voor de senioren of spelers die de overstap maken naar de senioren alle lidmaatschappen stilzwijgend en automatisch verlengd. Als je dat niet wilt, dien je dat vóór de aangegeven datum (dus resp. 1 mei en 1 juni) schriftelijk aan de ledenadministratie (postbus 11077, 2301 EB Leiden) of per mail (ledenadministratie@roomburg.nl) te melden. Als je dat niet doet, ben je automatisch opnieuw lid en contributie voor het daaropvolgende seizoen verschuldigd.

 

Alleen leden die eindexamen doen voor de middelbare school en wachten op de uitslag van loting of decentrale plaatsing voor een studie, kunnen zonder kosten na 1 mei opzeggen. Geef dit wel voor 1 mei door aan de ledenadministratie. Zodra de uitslag van de examens/loting/plaatsing bekend is kan het lid alsnog opzeggen. Dit moet binnen 10 dagen na de uitslag aan de ledenadministratie gemeld worden.

 

Op andere momenten opzeggen of van lidmaatschapsvorm veranderen is niet mogelijk. Ook (langdurige) blessures, zwangerschappen, stages, verhuizingen en dergelijke zijn geen grond voor tussentijds opzeggen en/of restitutie van contributiegeld.

 

 
Sportclubs kunnen niet zonder sponsors. En Roomburg heeft veel te bieden.

Ook sponsor worden?