april 2018

NIEUWSBRIEF

De nieuwsbrief wordt verzorgd door de RoCoCo (Roomburg Communicatie Commissie). De volgende nieuwsbrief verschijnt op 15 juni. Kopij daarvoor kun je tot 8 juni sturen naar [email protected].

Steun Nieuw Roomburgpark!

Hierbij nogmaals een verzoek om jouw steun voor dit initiatief van diverse partijen uit de wijk. Als wij als vereniging op deze plek willen blijven, willen uitbreiden en onze sportieve ambitie willen waarmaken, dan moeten wij van ons laten horen. De kans is nog steeds groot dat we naar de Vliet moeten, waar door uitbreiding van het zwembad en de nieuwe basketbalhal, steeds minder ruimte overblijft voor meer dan drie velden.

Ter bevordering van de sociale cohesie in de wijk, hebben de diverse organisaties van de verschillende locaties zich verenigd. De initiatiefnemers van dit plan: de hockeyclub, de tennisclub, de kinderopvang en de Lorentzschool, willen al deze activiteiten zodanig integreren dat het gebied multifunctioneler wordt, maar wél met behoud en wellicht zelfs uitbreiding van het groen in de wijk. Door slimmere inrichting met mogelijk zelfs ondergrondse locaties als een sportzaal of een parkeergarage, kan dit gebied optimaal worden ingericht. Ook de verkeersdrukte in de wijk kan aanzienlijk afnemen, door bijvoorbeeld een parkeergarage met een ingang vanaf de Kanaalweg.
De initiatiefnemers trekken gezamenlijk op met de gemeente, maar hoe meer mensen dit plan ondersteunen, hoe serieuzer wij als partij worden genomen. Dus, heb je nog niet getekend? Deel en steun dan dit plan via: http://nieuwroomburgpark.nl/steun. Alvast ontzettend bedankt!

Teamindeling Junioren 2018/2019; hoe gaat dat?

Voor volgend seizoen gaan we alle (jongste) jeugdleden indelen in nieuwe teams. Iedereen die zich niet voor 1 mei heeft uitgeschreven nemen we daarbij mee. ‘In welk team wil jij volgend jaar hockeyen?’ heet de vragenlijst die deze jeugdleden begin april per mail hebben ontvangen. De vragenlijst is één van de hulpmiddelen om een goede teamindeling te maken. Daarnaast gebruiken we het SpelerVolgSysteem, onderlinge oefenpotten, pre-selectie trainingen (breedteteams) en resultaten van meetrainen met hogere teams. Het is geen vanzelfsprekendheid dat spelers die nu in een 1e/ 2e team zitten volgend jaar ook in een 1e/ 2e team zitten.
We streven ernaar op 28 mei alle teamindelingen bekend te maken, evenals wie deze teams gaan coachen en trainen. In juni gaan we al met de nieuwe teams aan de slag: trainen en oefenpotjes spelen. We sluiten het seizoen af op zaterdag 30 juni met de Nieuw Roomburg onderlinge, een onderling toernooi voor de nieuwe teams, inclusief happening!
De 1e/ 2e ABCD (selectie)teams starten volgend seizoen met een intensieve trainingsweek vanaf maandag 20 augustus. De reguliere trainingen beginnen weer maandag 27 augustus. Zaterdag 1 september starten de A/B Top poules met competitiewedstrijden. Alle andere jeugdteams hebben dan oefenwedstrijden.

Hier kan je meer lezen over ons beleid voor de teamindelingen.

Inloopspreekuur fysiotherapeut 

Eén van de fysiotherapeuten van het Nederlands Hockey Elftal is Jaco de Wolf. Jaco is (sport)fysiotherapeut en manueel therapeut en heeft zijn eigen praktijk SMC Rijnland Fysiotherapeuten in Leiden. De Hockey World League 2015 in Argentinië was het eerste toernooi waar Jaco als fysiotherapeut van het team actief was.

SMC Rijnland Fysiotherapeuten is al sinds 2016 betrokken bij LHC Roomburg. De therapeuten staan voor je klaar op het gebied van blessurepreventie, hersteltraining, even naar je te kijken en/of vragen te beantwoorden.

Heb jij een blessure of een vraag? Kom langs bij het gratis inloopspreekuur van Jaco de Wolf. Iedere dinsdag van 19.00-20.00 uur op de club in de scheidsrechterskleedkamer.
Voor meer informatie https://bit.ly/2EOT4xZ

Houd het fijn langs de lijn!

Een echte supporter is positief, moedigt alle spelers aan, is geen coach!

Umpire parents gezocht!

Roomburgers zijn betrokken bij hun kinderen. En dat zien we! Het staat regelmatig vol met enthousiaste ‘aanmoedigouders’, ‘barouders’, ‘rij-ouders’, etc. Toch blijven sommige vaders en moeders op de een of andere manier verstopt. Namelijk de ‘scheidsrechterouder’ en de ‘spelbegeleiderouder’.
 
Het is belangrijk dat ouders zo nu en dan een wedstrijd begeleiden. De druk op andere (steeds dezelfde) vrijwilligers vermindert hierdoor. Daarnaast helpt het, zeker als uw kind wat verder in de spelerscarrière komt, om het spel beter te begrijpen en te waarderen.
 
De club organiseert regelmatig workshops voor de ‘scheidrechter- en spelbegeleiderouder’. Toch is hier weinig animo voor. Wij moedigen u van harte aan gebruik te maken van de workshops en zelf uw E/F junior te begeleiden. Zo nu en dan een wedstrijd D-junioren fluiten is ook voor vrijwel elke ouder prima te doen. Hiervoor moet je alleen een scheidsrechterskaart halen. Dat kost circa 2-4 uur aan e-learning en een examen, dat circa 30 minuten duurt. De meeste C-wedstrijden kunnen ouders dan ook nog prima fluiten. Doe de workshop “Beter leren fluiten” en dan komt het zeker weten goed. 
 
Inschrijven en reacties kunnen via [email protected].

 

Vacature barcommissie

Aan het eind van dit seizoen vertrekken twee leden van de barcommissie en daarom zijn wij op zoek naar versterking. De barcommissie zorgt dat de processen rondom bar en keuken goed verlopen, met speciale aandacht voor:
· Het creëren van een gezellige en uitnodigende sfeer waar iedereen zich welkom voelt.
· Het bieden van ondersteuning bij gebruik van faciliteiten en assortiment.
· Efficiënt gebruik van bar en keuken.

De barcommissie heeft veel contact met andere commissies. Om deze afstemming goed te laten verlopen, is het gewenst een aanvraag voor een evenement het liefst 4 weken tevoren te doen.
Iedere maand is er een vergadering waarin de leden de activiteiten en taken afstemmen en de lopende en komende zaken bespreken. De vergaderingen eindigen steevast met de “derde helft”.
Kortom, op zoek naar een gezellige commissie, die altijd met leuke evenementen bezig is, alles regelt rondom bar/keuken en ernaar streeft dit vlekkeloos te doen? Mail dan naar [email protected].

PIMS42: it's a zoo out there!

Met Pinksteren gaat het weer los. Vrijdag 18 tot en met zondag 20 mei toveren we LHC Roomburg voor de 42e keer om tot hockeyfestival PIMS ... het wordt een beestenboel dit jaar! De eerste teams zijn al ingeschreven, artiesten geboekt, leveranciers staan op scherp. De eerste sponsors hebben ook dit jaar hun steun toegezegd en de PIMS-commissie heeft er zin in. De eerste brainstormsessies over outfits zijn geweest, AliExpress draait overuren.

Ook dit jaar hebben we een deal met JoorIt: korting op de kleding én een gratis officiële PIMS-badge bij bestelling. Met ruim 700 deelnemers en zeker 200 extra bezoekers tijdens het weekend wordt het zeker weer een spektakel. Samen met de wijkagent en buren bekijken we hoe we dit jaar de overlast weer verder kunnen terugdringen, zodat het voor iedereen leuk blijft. Tot 18 mei, tot PIMS!
 
Volg PIMS op Facebook  en online (https://www.facebook.com/PimsRoomburg) en www.pimsroomburg.nl.

Waar zijn de Funkeys en Benjamins?

Waarschijnlijk hebben jullie ze al gemist; de Funkeys en Benjamins rennen zondagochtend niet meer rond op Roomburg. Ze zijn verhuisd! Om ruimte te maken voor wedstrijden op zondag, trainen ze nu op Trigon. Om 9:00 uur 47 Funkeys en om 9:35 uur 64 Benjamins. Sinds een paar weken spelen de Benjamins zelfs heuse competitie. Barman René zorgt voor een lekker kopje koffie en het is een fijne plek waar Roomburg ontzettend blij mee is.
Voor volgend jaar zijn er nog wat plekjes vrij bij de jongens Funkeys (5 jaar oud op 1-10-2018). Inschrijven kan nog via [email protected].

 

Feestelijke contractenavond 11 mei 2018

In navolging van de gezellige avond vorig jaar, worden ook dit jaar onder het genot van een hapje en een drankje, de contracten van de trainers/coaches van de selectieteams getekend. Deze feestelijke ondertekening is vrijdag 11 mei, na de wedstrijd van Jong Roomburg Heren. Het gaat om de trainers/coaches van Heren 1 en Dames 1, Heren 2, Dames 3, Jongens A1 en Meisjes A1.

Kom gezellig langs, maak (hernieuwd) kennis met de trainer/coaches en hoor wat hun doelstellingen voor het nieuwe seizoen zijn.

Agenda april - augustus

Vrijdag 20 april
20:00 – 23:00 uur: Pubquiz
Zaterdag 21 april
21:00 – 01:00 uur: AB Feest!

Vrijdag 4 mei
17:30 – 20:00 uur: Vrijwilligersborrel
Woensdag 9 mei
20:15 – 22:00 uur: Info avond Jong Senioren
Vrijdag 11 mei
21:00 – 23:00 uur: Contractavond prestatieteams
Vrijdag 18 t/m zondag 20 mei
18:00 – 23:00 uur: PIMS – “It’s a zoo out there!”
Woensdag 30 mei
20:00 – 21:30 uur: Stranddag looptraining Roomburg

Vrijdag 1 juni
17:30 – 20:00 uur: Vrijwilligersborrel
Zaterdag 16 juni
10:00 – 17:00 uur: Jongste Jeugddag
Zondag 17 juni
16:00 – 21:00 uur Feestelijke afsluiting seniorenseizoen
Zaterdag 23 juni
09:00 – 18:00 uur: Molentoernooi
Zondag 24 juni
09:00 – 20:00 uur: Familietoernooi
Zaterdag 30 juni
09:00 – 23:00 uur: Nieuw Roomburg onderlinge & seizoensafsluiting

Woensdag 11 juli
20:00 – 23:00 uur: Algemene Leden Vergadering (ALV)
Maandag 20 t/m vrijdag 24 augustus
9:30 – 18:00 uur: Intensieve trainingsweek 1e/ 2e juniorenteams
 

Facebook
Twitter
Website
 

Aanpassen hoe je deze nieuwsbrief ontvangt?
Je kunt je profiel updaten of je uitschrijven.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*