maart 2019

NIEUWSBRIEF

De nieuwsbrief wordt verzorgd door de RoCoCo (Roomburg Communicatie Commissie).
De volgende nieuwsbrief verschijnt vrijdag 19 april.
Kopij daarvoor kun je tot 12 april sturen naar
[email protected].

Word jij ook ClubScheidsrechter?

Het tweede gedeelte van het veldhockeyseizoen gaat weer bijna van start. Heb je het scheidsrechtersexamen afgelopen najaar gemist of niet gehaald? Dan is er nu een herkansing op donderdag 14 maart 2019. Vol = vol! Je kunt je tot uiterlijk 8 maart opgeven.
Lees verder

Wijzigingen Jongste Jeugd

Jarenlang was Pien van der Mark het gezicht van de jongste jeugd. Het grootste gedeelte van onze jeugdspelers en zelfs jonge senioren hebben de eerste hockey skills van haar geleerd. Samen met anderen heeft zij aan de basis gestaan van de Roomburg Hockey School. Professionele kansen die aansluiten bij haar ambities, hebben haar echter doen besluiten de hockeytaken op een lager pitje te zetten.

Dit betekent dat vanaf heden de coördinatie van de trainingen van de jongste jeugd is belegd bij Maurits Eikenhout, ondersteund door de vaste trainersbegeleiders. Als je vragen hebt over de trainingen, neem dan contact op met Maurits. Voor alle andere zaken is de betreffende Lijncoördinator aanspreekpunt of kan je mailen naar de secretaris Lijnorganisatie Lucille Luijkx.

Pien onwijs veel dank voor al jouw inspanningen en veel succes met je carrière!

Nieuwe barmanager gezocht!

Per 1 maart is onze barmanager Frank Vermeend bij Sligro begonnen. Gelukkig blijft hij zich als vrijwilliger voor de barcommissie en als inkoper voor de club inzetten. Door het vertrek van Frank is er een vacature ontstaan voor een barmanager. De vacature wordt tot 1 juli opgevuld door Maarten Hol (zoon van, zie foto).
Ben je geïnteresseerd in de functie van barmanager? Neem dan contact op met [email protected].

Rookvrije Roomburg 'on the move'


De volgende stap naar een rookvrij Roomburg is gezet. De rookzone is verplaatst naar de corridor tussen de keepersberging en het clubhuis. Dit betekent dat er tijdens de rookvrije uren (maandag t/m zaterdag tot 20.00 uur) alleen daar gerookt kan worden. Op 4 maart beslist het bestuur over volgende maatregelen.
In deel 5 van ‘Hoe Rookvrij is de Leidse sport?’ kwam LeidenLive.nl op bezoek bij Roomburg. Zij spraken met onze voorzitter Roelof Hol. Lees verder

Voorkom
ID fraude


Het komt steeds vaker voor dat jongeren een ID-bewijs (uit)lenen. Hiermee plegen zij identiteitsfraude en dat is strafbaar. De gemeente Leiden vindt dit zorgelijk en wil daarom jongeren en hun ouders wijzen op de gevolgen.

Gevolgen
Veel jongeren en hun ouders zijn zich er niet van bewust dat ze met het (uit)lenen van een ID-bewijs een strafbaar feit plegen. Een strafblad, problemen met het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), geen paspoort en een boete van 370 euro. Dat zijn de mogelijke gevolgen van het (uit)lenen van een ID-bewijs.

Lees verder

Nieuw Roomburg Park

Op 18 maart vindt de volgende wijkbrede bijeenkomst plaats over de toekomst van het Nieuw Roomburg Park. Voor die tijd hopen we het rapport van de gemeente te ontvangen over de scenario’s die men in gedachten heeft. Het wordt dus heel erg spannend! Lees verder

Roomburg startpunt Gezond Natuur Wandelen

De stichting Gezond Natuur Wandelen heeft onze club uitgekozen als één van de twee startpunten voor gratis wandelingen. De wandelingen zijn twee maal per maand op woensdag en starten om 10.00 uur. Deelname is gratis en vooraf aanmelden niet nodig. De eerstvolgende wandelingen zijn op woensdag 6 maart en woensdag 20 maart.

Lees verder

Roomburg wijkinzamelpunt gebruikt frituurvet

Ieder jaar maken de rioolontstoppers rond oudjaar weer overuren om gestold frituurvet uit het verstopte riool te krijgen. Dat hoeft in onze wijk voortaan niet meer! Op 10 maart start in samenwerking met het Hoogheemraadschap Rijnland de campagne om dit fenomeen onder de aandacht te brengen. Er wordt dan op onze locatie een korte film opgenomen om de campagne voor een breed publiek zichtbaar te maken.
Ook wordt er komende week een gele kliko op het terrein geplaatst. Onze leden en alle bewoners uit de wijk, kunnen hier gedurende het hele jaar gebruikt frituurvet inleveren. LHC Roomburg zorgt voor een goede afvoer. Voor meer informatie over de filmactiviteiten, volg de Roomburg app!

Onderzoek naar duurzaam gebruik sproeiwater

Op 11 februari jl. organiseerde de club samen met Dunea, waar ons lid Ruben Wentink werkt, een eerste bijeenkomst over duurzame vormen van hergebruik van sproeiwater. Nu gebruiken we nog gewoon kraanwater. Met de komst van een tweede waterveld in de zomer van 2020 willen we ook op dit gebied een bijdrage aan het duurzaamheidsbeleid van de gemeente leveren. Eerste stap is een pilot waarin onderzoek centraal staat: wat kan er, wat is de meest kostenefficiënte oplossing, enz. Bij deze bijeenkomst waren ook de gemeente Leiden en het Hoogheemraadschap Rijnland aanwezig.

Nieuwe clubkleding weer bij Intersport


Meer dan een jaar geleden zijn we met het kledingplan voor junioren gestart. Het is fijn om te zien dat de kleding door iedereen met veel plezier wordt gedragen! Het is dan ook de bedoeling dat deze kleding altijd wordt gedragen tijdens en rond wedstrijden. Helaas verloopt de uitlevering nog niet helemaal zonder problemen en moeten leden soms wachten op kleding. Sinds 7 februari 2019 zijn de nieuwe bestelde kleding en sokken weer verkrijgbaar bij Intersport.
Lees de punten van aandacht.

Agenda voor de komende periode

vrijdag 8 maart
17:30 - 20:00 uur: VrijMiBo (vrijdagmiddag borrel)


zaterdag 9 maart
08:30 - 17:45 uur: Start veldcompetitie (Jongste) Jeugd


zondag 10 maart
11:00 - 17:45 uur: Start veldcompetitie Senioren

donderdag 14 maart

19:30 - 21:00 uur: Spelregelexamen Club Scheidsrechter (CS)

vrijdag 15 maart
19:00 - 23:00 uur: Dames 1 Silvercup wedstrijd

zondag 17 maart
16:00 - 20:30 uur: Theedansen

maandag 18 maart
20:00 - 21:30 uur: Onderwijs coaches breedtesport ABCD

woensdag 20 maart
20:00 - 21:30 uur: Onderwijs trainer/coaches 1e/2e teams ABCD


woensdag 3 april
19:30 - 22:00 uur: KNHB coach/trainers workshop deel 1


vrijdag 5 april
17:30 - 20:00 uur: VrijMiBo (vrijdagmiddag borrel)


maandag 8 april
19:30 - 22:00 uur: KNHB trainers workshop deel 2


maandag 15 april
19:30 - 22:00 uur: KNHB coaches workshop deel 2


vrijdag 3 mei
19:30 - 20:30 uur: Contractavond prestatieteams
20:30 - 21:45 uur: Wedstrijd Jong Roomburg (mix H1/JA1) - Oud Roomburg (mix HVA en H2/3)


vrijdag 10 mei
17:30 - 20:00 uur: VrijMiBo (vrijdagmiddag borrel)

Facebook
Twitter
Website
 

Aanpassen hoe je deze nieuwsbrief ontvangt?
Je kunt je profiel updaten of je uitschrijven.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*