april 2019

NIEUWSBRIEF

De nieuwsbrief wordt verzorgd door de RoCoCo (Roomburg Communicatie Commissie).
De volgende reguliere nieuwsbrief verschijnt vrijdag 14 juni.
Kopij daarvoor kun je tot 7 juni sturen naar
[email protected].

Binnenkort nieuwsbrief over Nieuw Roomburgpark

Jullie hebben ongetwijfeld veel gehoord en gelezen over de mogelijke veranderingen in het Roomburgpark. Een veld erbij en meer groenbeleving, maar hoe dan, nieuwe LED verlichting en waterveld. Veel zaken worden gezegd en gedacht.
Binnenkort zullen de initiatiefnemers van het
Nieuw Roomburgpark, en wij zijn daar één van, een nieuwsbrief uitsturen en iedereen helemaal bijpraten.

Teamindelingen Jeugd 2019-2020, hoe gaat dat?

Elk jaar weer is het moment rond de teamindelingen voor de jeugd een spannende tijd. We vinden het belangrijk dat onze 800 jeugdleden allemaal op het best passende niveau spelen, en doen daar ons uiterste best voor. Zo hebben alle (jongste) jeugdleden begin april per mail een vragenlijst ontvangen: ‘Indeling (jongste) jeugdteams seizoen 2019-2020’. Deze vragenlijst is slechts één van de hulpmiddelen om voor volgend seizoen een goede teamindeling te maken.

Daarnaast hebben we het SpelerVolgSysteem (TIPS) dat wordt ingevuld door trainers en coaches, onderlinge oefenpotten, Open Jeugdtrainingen Breedtesport, meetrainresultaten met hogere teams, selectietrainingen en een ambitiepeiling. Verder kijken we naar zaken als veldposities en verdeling 1e/2e-jaars over de teams.
De teamsamenstellingen van alle teams worden vanaf eind mei maar uiterlijk 15 juni gepubliceerd. In juni gaan we al met de nieuwe teams aan de slag: trainen en oefenpotjes spelen. We sluiten het seizoen (net als vorig jaar) weer af met de Nieuw Roomburg Onderlinge op zaterdag 6 juli, een gezellig onderling toernooi voor de nieuwe teams!
De 1e en 2e (selectie)teams starten het nieuwe seizoen met een intensieve TOPweek vanaf maandag 26 augustus. De reguliere trainingen beginnen weer vanaf maandag 2 september.

Hier kan je meer lezen over ons beleid voor de Team Indeling Junioren Roomburg 2019/2020.

Tijdig opzeggen

We hopen natuurlijk niet dat je opzegt, maar als je dat om welke reden dan ook doet, let op de uiterlijke opzegtermijn. Voor junioren is dat 1 mei en voor senioren 1 juni. Je dient voor deze data op te zeggen, anders wordt jouw lidmaatschap automatisch verlengd. Vermeld bij opzegging ook de reden. Dit kan leerzame informatie voor Roomburg zijn. Alle informatie over opzeggen vind je op de website.
Save the Date – Senioren, veteranen en veterinnen!

Vrijdag 30 Augustus vindt de eerste editie plaats van het Senioren+ toernooi (werk titel)!
De response op de enquête onder senioren was enorm en we zijn blij met het enthousiasme vanuit de Roomburgers. Animo om met z’n allen een feestje te bouwen is er zeker, zowel bij jullie als bij ons, het organiserend comité! Wij gaan met jullie input aan de slag, om vorm te geven aan het event.
De exacte invulling volgt later, maar zet 30 augustus alvast in de agenda! Prijsvraag! Weet jij een pakkende naam voor het toernooi? Stuur deze dan voor 1 mei naar het organiserend comité (DEC, H7 en D7). De winnaar ontvangt een leuke prijs!
Samen maken we het leuk!
Op 15 maart jongstleden heeft Roomburg samen met 16 andere hockeyverenigingen uit de regio het convenant Sportiviteit en Respect ondertekend. Dit is het grootste samenwerkingsverband op het gebied van sportiviteit en respect. Met elkaar zijn er meer dan 22.000 actieve leden, tel daar de ouders/verzorgers bij op. Zo zijn er heel veel mensen die direct of indirect met deze samenwerking te maken hebben. Het thema van het convenant is "SAMEN MAKEN WE HET LEUK!"
Onder dit thema werken we op een opbouwende manier aan een positieve sfeer. Steeds meer clubs starten met de Blauwe Kaart: het compliment dat je als thuisspelend team geeft aan de tegenpartij, voor respectvol en sportief gedrag. Roomburg denkt na over de introductie van deze kaart. Lees verder

Bovelander en Roomburg

Bovelander en LHC Roomburg werken sinds enkele jaren samen om in de vakanties voor de jeugd hockeykampen op de club te verzorgen. Bovelander biedt in onze regio (Leiden en omgeving) deze kampen alleen bij ons aan. Het is vanaf nu weer mogelijk om je in te schrijven voor de kampen.
Bekijk de mogelijkheden om je in te schrijven.

Roomburg jeugd evenementen

De komende maanden zijn weer veel jeugd evenementen gepland. Noteer alvast in de agenda:

De PIMS-commissie zoekt versterking!

Bij de PIMS-commissie kriebelt het al een tijdje. Gesprekken met leveranciers lopen, artiesten worden benaderd, sponsors gezocht. We zijn op volle toeren, maar kunnen nog wel wat hulp gebruiken. Heb jij zin om ruim 800 mensen een onvergetelijk toernooi te bezorgen in het Pinksterweekend van 7 t/m 9 juni? Wil je zo'n spektakel ook wel eens achter de schermen meemaken? De PIMS-commissie zoekt versterking!
Meld je aan via [email protected] of spreek iemand (Lucas, Erik, Maurice, Jasper, Wijnand, Linda, Charlotte, Kirsten of Christiaan) van de commissie gewoon aan.

Koningsdag in de wijk

Ieder jaar wordt er 27 april in de Professoren/ Burgemeesterswijk uitgebreid Koningsdag gevierd. Een Oranjefeest met vele activiteiten voor groot en klein op het kruispunt van de Cobetstraat/de Laat de Kanterstraat. Het organiserend comité van dit feest is al een tijd druk bezig, maar voor een geslaagd feest zijn ze afhankelijk van de hulp van enthousiaste vrijwilligers. 
Roomburg wil graag als wijkgenoot hulp bieden bij dit mooie buurtfestijn: goede reclame voor onze club en een mooie gelegenheid om de banden met de wijkgenoten aan te halen! We zoeken enthousiaste Roomburgers die (in Roomburg shirt) willen helpen bij dit Oranjefeest.
Het gaat om de volgende activiteiten:
•    Begeleiding van spelletjes en schminken. Er zijn twee shifts van elk 1,5 uur. Start 11:30 uur of 13:00 uur.
•    Versiering en opbouw op 26 april in de avond en op 27 april in de ochtend om 7:00 uur
•    Afbouw op 27 april rond 20:30 uur
Je kunt je aanmelden via een mail aan [email protected] en evt. een voorkeur voor een shift aangeven. Vele handen maken licht werk!

Lustrum 2020

Volgend jaar bestaat LHC Roomburg 85 jaar. Dit laten we uiteraard niet ongemerkt voorbij gaan. We willen de festiviteiten plannen, nadat veld 3 een waterveld is geworden. Wanneer dat is weten we nog dit jaar. Dan wordt er een besluit genomen over de plannen voor het Nieuw Roomburg Park. We willen tijdig met de voorbereidingen beginnen om een leuke viering voor ons en de buurt te mogelijk te maken. Sjoerd Staal (junioren) en Maarten de Kok (veteranen) hebben zich al aangemeld voor een eerste creatieve inbreng, maar we kunnen meer mensen gebruiken. In de bestuursvergadering van 6 mei willen we een eerste opzet bespreken. Wil je meehelpen, meld je aan bij Roelof Hol.

Zonder scheidsrechters GEEN wedstrijd!

“Het fluiten van een wedstrijd is net zo leuk als het spelen, en zonder een scheidsrechter is het best lastig spelen” aldus Gideon en Amos. Zij komen per direct de scheidsrechterscommissie versterken. Gideon (rechts) gaat zich bezighouden met het verder ontwikkelen van de scheidsrechters en Amos (links) is als voorzitter het algemene aanspreekpunt van de commissie. Beiden vinden fluiten leuk en willen graag meewerken om meer mensen te laten ervaren hoe leuk fluiten is. Er zijn legio aan mogelijkheden om je als scheidsrechter te ontwikkelen en verder te groeien.
Voor vragen kun je contact opnemen met Amos en Gideon. En vergeet niet: heb respect voor de scheidsrechter, die staat ook voor zijn plezier op het veld!

Lijn-Coördinatie Jongste Jeugd

Om de Lijnorganisatie ook voor de Benjamins, F-jes en E-tjes op orde te krijgen zijn er twee vrijwilligers ingestapt: Anton Mat (rechts) en Jasper Oudshoorn (links).
Anton neemt als nieuweling de algehele coördinatie op zich. Jasper Oudshoorn heeft zich de afgelopen jaren als LijnCo en in andere rollen ingezet om het hockeyplan 2020 te verwezenlijken. Jasper gaat Anton helpen opstarten en zal daarnaast tijdelijk de LijnCo rol voor tweedejaars meisjes E vervullen.

Aanvoerdersconvent Senioren

Op 10 april heeft het aanvoerdersconvent senioren plaatsgevonden. Er was een grote opkomst. Onder leiding van Maurice Groenendijk (aftredend bestuurslid), Rinus Vincentie (kandidaat-bestuurslid senioren, zie foto), Chris Jaeger (DEC) en Felix Paardenkooper (HEC) kwamen thema's als de kwaliteit van de velden, de trainingenindeling, het fluiten op zaterdag door senioren en de werving van nieuwe seniorenleden aan de orde. Werk genoeg voor zowel bestuur als de teams zelf om de positie van senioren binnen onze club een extra stimulans te geven. Noot: DEC/HEC staat voor Dames / Heren Elftal Commissaris.

Roomburg nog VETTER !

Zoals bekend staat er sinds kort op ons complex een kliko voor gebruikte huishoudelijke vetten en oliën uit de buurt. Hiermee is Roomburg het wijkinzamelpunt geworden. Dit sluit aan bij het duurzaamheidsbeleid van de club.
Bekijk het acteertalent van onze voorzitter Roelof en de speelsters uit Jong Dames 2. Zij figureren in dit vette filmpje voor de campagne van het Hoogheemraadschap Rijnland om te voorkomen dat vetten in het riool verdwijnen.
Dringend verzoek: Geen restafval in de kliko!

Agenda voor de komende periode

vrijdag 3 mei
20:30 - 22:00 uur: Heren 1 Silver Cup wedstrijd te Alphen


vrijdag 10 mei
08:30 - 17:45 uur: VrijMiBo (vrijdagmiddag borrel)


zaterdag 18 mei
20:00 - 00:00 uur: C/D feest


zaterdag 25 mei
20:00 - 00:00 uur: A/B feest


zondag 2 juni
15:00 - 23:00 uur: Feest afsluiting seniorenseizoen


vrijdag 7 t/m zondag 9 juni
18:00 - 00:00 uur: PIMS


vrijdag 14 juni
17:30 - 20:00 uur: VrijMiBo: laatste vrijdagmiddag borrel


zaterdag 15 juni
10:00 - 16:00 uur: Jongste Jeugd Slotdag


zondag 23 juni
10:00 - 17:00 uur: Familietoernooi


zaterdag 29 / zondag 30 juni
10:00 - 16:00 uur: D-kamp


zaterdag 6 juli
09:00 - 20:00 uur: Nieuw Roomburg Onderlinge

zaterdag 13 juli
10:00 - 16:30 uur: Molentoernooi (open toernooi voor D-teams)

Facebook
Twitter
Website
 

Aanpassen hoe je deze nieuwsbrief ontvangt?
Je kunt je profiel updaten of je uitschrijven.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*