juni 2019

NIEUWSBRIEF

De nieuwsbrief wordt verzorgd door de RoCoCo (Roomburg Communicatie Commissie).
De volgende reguliere nieuwsbrief verschijnt vrijdag 23 augustus.
Kopij daarvoor kun je tot 16 augustus sturen naar
[email protected].

Nog geen besluit over Nieuw Roomburgpark

Ruim 250 kinderen verzamelden zich donderdag 6 juni op Roomburg voor een optocht naar het stadhuis. De stoet was een uiting van de noodzaak aan de gemeente, om nu na jaren een besluit te nemen over de toekomst van het Nieuw Roomburg Park, het vierde en het vijfde veld. De optocht naar het stadhuis verliep mede dankzij het voorbereidend werk van het campagneteam zonder problemen.Ook op het Stadhuisplein was de sfeer goed. Margot Nicolaes, commissaris Nieuw Roomburg Park, overhandigde aan de voorzitter van de raadscommissie een manifest met als kern: groen en sport gaan samen.


Tijdens de raadscommissievergadering werd duidelijk dat verschillende partijen worstelen met dit vraagstuk. Er is nog geen besluit genomen, we hopen dat er in de gemeenteraadsvergadering van 20 juni wel een politiek besluit komt waarmee we verder kunnen.


 

Buitengewone Algemene Ledenvergadering (vooraankondiging)

Afhankelijk van de uitkomsten van de raadsvergadering op 20 juni, wil het bestuur op woensdag 3 juli om 20.00 uur een buitengewone algemene ledenvergadering (BALV) houden. Hoewel een dergelijke vergadering zes weken van tevoren moet worden aangekondigd, maakt het bestuur vanwege de politieke situatie over de toekomst van het Roomburgpark een uitzondering. Op de agenda staat in ieder geval de status omtrent het Nieuw Roomburg Park. De gewone ALV, waarin het bestuur verantwoording aflegt over het gevoerde beleid, vindt dan in september plaats. 

Huldiging junioren kampioenen

Tijdens de clubactie voor het Nieuw Roomburg Park op 6 juni, is meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze junioren teams te huldigen die tijdens de competitie 2018-2019 kampioen zijn geworden. Wie droomt er niet van een huldiging op het bordes van het stadhuis van zijn/haar stad?
In aanwezigheid van meer dan 250 Roomburg jeugdleden en ouders werd bij maar liefst 13 teams in de A t/m D-lijnen een gouden medaille omgehangen.
De twee niet aanwezige teams worden gehuldigd tijdens de Nieuw Roomburg Onderlinge. Kampioenen, nogmaals gefeliciteerd!
Lees welke teams allemaal kampioen zijn geworden, wanneer en in welke klasse.
Toernooi Onder de Molen een feit!
Het toernooi ‘Onder de Molen’, voor en door (jong) senioren en veteranen van Roomburg om samen het seizoen sportief, maar vooral gezellig te starten, is een feit. Het aantal reacties op de enquête, verspreid onder senioren en veteranen, was enorm! Hierdoor kunnen we nu een toernooi gaan organiseren dat dicht bij de wensen van iedereen ligt. Dank hiervoor!
 
Vrijdag 30 augustus vindt de eerste editie plaats. Schrijf je voor 9 augustus in via dit formulier en lees hier alles over het toernooi concept. 
 
AB-feest: getuigen gezocht!
Introducees hebben tijdens het AB-feest ernstige schade toegebracht aan de heren- en damestoiletten. Zo zijn er onder meer twee nieuwe handdrogers van de muur gerukt. Het bestuur gaat formeel aangifte doen bij de politie. We roepen getuigen op zich voor 13 juni 2019 te melden bij [email protected]. Indien gewenst wordt je melding bij de formele aangifte anoniem behandeld.
Met de AB-commissie zal het bestaande beleid, onder meer voor wat het aantal introducees betreft, worden geëvalueerd. Jammer van deze voorvallen want het feest met als thema ‘Schuimparty’ was verder zeer geslaagd.
PIMS in space!
De 43e editie van het PIMS toernooi was weer een succes: ruim 700 deelnemers maakten er een mooi hockeyfeest van tijdens het Pinksterweekend. Het thema van dit jaar was: PIMS IN SPACE.
Ook vanuit de wijk waren er, voor zover bekend, geen klachten. En het park is door onze club ontdaan van zwerfvuil, dat zeker niet alleen van PIMS afkomstig was. Anders dan bij het recente AB-feest bleef de schade beperkt tot een kapot gewaaide ruit bij de hoofdingang. Dat op 11 juni een vrachtwagen de muur van het clubhuis ramde had niets met het feest van doen.
Dank wederom aan de PIMS-commissie, die er ieder jaar weer in slaagt om het toernooi goed te laten verlopen, maar ook aan de barcommissie die op 2e Pinksterdag de grote schoonmaakactie hebben geregeld. Lees het (foto)verslag

Buitenkleedkamer heren buiten gebruik

Vanwege een doorgeschoten vrachtwagen is de heren buitenkleedkamer tot nader order buiten gebruik. De muur is ontzet en het bestuur wenst geen risico’s te nemen. Deskundigen gaan zich de komende dagen buigen over de schade. Zodra het veilig is wordt het bordje geen toegang van de deur verwijderd.

Zomerlidmaatschap Tennis

De besturen van de tennis- en de hockeyclub hebben vorig jaar de handen ineengeslagen en een speciaal lidmaatschap in het leven geroepen voor de zomerstop. Roomburgers kunnen dit jaar opnieuw voor 50 Euro bij de buren tennissen van 15 juni tot 1 september. Als je geïnteresseerd bent, lees dan hoe je je kunt aanmelden en wat de afspraken zijn.


Roomburger in districtsteam Zuid-Holland
Voor het eerst sinds aantal jaren is er weer eens een Roomburg-speler geselecteerd voor het ZuidHolland team: Guus Pietersen (nu JC1) is de gelukkige. Ook bij de meisjes hebben we de tweede ronde gehaald. Helaas is die laatste selectie nadelig voor Roomburg uitgevallen.
Guus veel succes!

Wim de Waard Wisseltrofee

Het team van Heren Veteranen LA heeft het initiatief genomen om een nieuwe trofee aan het firmament van Roomburg toe te voegen. Op 19 mei is de ‘Wim de Waard Wisseltrofee’ door de naamgever uitgereikt aan de eerste winnaar Chris Rosier, actief in HVLA. Wim, nu niet meer actief als speler, is de enige die nog op 80-jarige leeftijd zijn laatste wedstrijden in de L speelde. Lees verder

Spuitgasten!


Voor het laatste competitieweekeinde werd onze club geconfronteerd met een niet-werkende sproeier. Met de weersverwachting voor die zondag geen aanlokkelijk vooruitzicht. Ondanks de externe service lukte het niet om de sproeier tijdig te herstellen. Ons lid Ruben Wentink, werkzaam bij Dunea, bood de oplossing. Via de brandkraan in de Asserstraat konden we een noodvoorziening aanleggen. Onze "watermannen", Ruben en Martin zorgden ervoor dat de kurkdroge rechterhoek van het veld toch water kreeg en de wedstrijden gewoon konden doorgaan, waarvoor onze hartelijke dank!

Agenda voor de komende periode

zaterdag 15 juni
10:00 - 17:00 uur: Jongste Jeugd Slotdag 2019


zondag 23 juni
10:00 - 17:00 uur: Familietoernooi 2019

10:00 - 17:00 uur: NK Jong Senioren 2019 met Roomburg DJ1

zaterdag 29 t/m zondag 30 juni
10:00 - 20:00 uur: D-kamp 2019


woensdag 3 juli
20:00 - 22;00 uur: Bijzondere Algemene Ledenvergadering


zaterdag 6 juli
08:30 - 19:30 uur: Nieuw Roomburg Onderlinge 2019 (voor alle nieuwe jeugdteams)


zaterdag 13 juli
09:00 - 16:30 uur: Molentoernooi 2019


maandag 26 t/m vrijdag 30 augustus
10:00 - 18:00 uur: Topweek Junioren selectieteams


vrijdag 30 augustus
19:00 - 01:00 uur: Onder de Molen: (jong) senioren openingstoernooi


zaterdag 31 augustus
08:30 - 19:00 uur: Oefenwedstrijden (jongste) jeugdteams
17:00 - 20:30 uur: OpeningsBBQ ABCD Junioren


maandag 2 september
16:30 - 22:30 uur: Start trainingen


zaterdag 7 / zondag 8 september
08:30 - 19:00 uur: Start competities

 

Facebook
Twitter
Website
 

Aanpassen hoe je deze nieuwsbrief ontvangt?
Je kunt je profiel updaten of je uitschrijven.