augustus 2019

NIEUWSBRIEF

De nieuwsbrief wordt verzorgd door de RoCoCo (Roomburg Communicatie Commissie).
De volgende reguliere nieuwsbrief verschijnt vrijdag 18 oktober.
Kopij daarvoor kun je tot 11 oktober sturen naar
[email protected].

Secretaris gezocht (m/v)

Al enkele maanden wordt de functie van secretaris op ad interim basis ingevuld door Alexander Drijver, en daar zijn we heel blij mee. We zijn nu op zoek naar een structurele oplossing.
De komende periode willen we met senioren e
n veteranen werken aan het vergroten van de waarde en aantrekkelijkheid van onze vereniging.  We zoeken daarom bij voorkeur een actief seniorenlid dat graag een steentje bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van onze vereniging. Lees de vacature.

Spelregelwijzigingen 2019-2020

Zoals elk seizoen heeft de KNHB ook dit seizoen weer enkele aanpassingen in de spelregels aangebracht. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen:

 • 4 kwarten in plaats van 2 helften: elftallen spelen voortaan 4x 17,5 met 2 minuten pauze na 1e en 3e kwart en 5 minuten pauze na 2e kwart
 • Strafcorner aan het einde van een kwart: eindigt nu alleen nog op zelfde manier als tijdens wedstrijd (5 meter buiten cirkel)
 • Vliegende keeper verdwijnt: elftallen spelen met keeper of met 11 veldspelers
 • Afstand bij vrije slag: verdediger mag meebewegen als vrije slag meteen is genomen
 • Vrije slag verdediging in de cirkel: mag weer overal worden genomen
 • Aanvallende strafcorner: als een aanvaller te vroeg de cirkel ingaat, dn moet de aangever vertrekken (zich achter de middenlijn opstellen)

En belangrijk: Bedenk dat scheidsrechters ook op het veld staan in hun vrije tijd voor hun plezier, dus zorg er vooral voor dat ze er plezier in houden. Respect voor elkaar is cruciaal!
 
Op de site staat een
uitgebreidere beschrijving

Scoren!

Het nieuwe seizoen gaat van start, alle aandacht voor de verrichtingen op het veld.  Het is tijd om ons scorebord te vernieuwen om zo de resultaten van onze teams nauwkeurig  te kunnen volgen (en misschien zelfs af en toe een herhaling van een strafcorner).  
 
Om dit te kunnen realiseren organiseren we tijdens de openingsBBQ op 31 augustus (de kick-off van het seizoen voor de jeugd) een loterij. Mede dankzij de samenwerking met Lotify zijn hier mooie prijzen te winnen:

Hoofdprijs:        € 100
Eerste prijs:      4x sticktas
Troostprijs:       5x € 10 en 2x stickklem
Doe allemaal mee en koop loten (€ 2 per stuk). De opbrengst leggen we bij de aanschaf van het nieuwe scorebord!  Loten kopen kan tot 19:30. De trekking is om 20:00.

Samen maken we het leuk!

Met deze slogan wordt het nieuwe hockeyseizoen gestart. Alle verenigingen in de regio doen mee aan de campagne “Samen maken we het leuk!”. De campagne kent 4 thema’s:
 
 
 1. Respecteer elkaar
 2. Fanatiek mag, sportief moet
 3. Fatsoenlijke taal is heel normaal
 4. Opgeruimd staat netjes


Deze thema’s dragen stuk voor stuk bij aan een nog fijnere sfeer op de club.
 
Langs de velden komen doeken te hangen met de tekst “Samen maken we het leuk!”. Daarnaast worden bij de wedstrijdtafel flyers uitgedeeld en komen er posters in het clubhuis te hangen.
 
Als we met zijn allen (zo nu en dan) stil staan bij de 4 thema’s dan maken we het samen leuk!
 
Op naar een LEUK jaar en heel sportief hockeyseizoen!

.
Fotografen gezocht!
Voor het Roomburg magazine de Scoop zoekt de redactie vrijwilligers die ervaring hebben met fotografie en het leuk vinden om mee te helpen aan de uitgave die in januari 2020 zal verschijnen. Ben jij (hobby)fotograaf en vind je het leuk om een bijdrage te leveren, neem dan contact op via [email protected]!
Rookbeleid
Het bestuur heeft besloten om het bestaande rookbeleid uit te breiden tot een volledig rookvrij complex gedurende de gehele week. Om te vermijden dat rokers net buiten de enige ingang van het complex gaan roken, is er een rookplek beschikbaar gemaakt in de ruimte naast de keeperslockers. Andere suggesties voor een dergelijke plek, mits niet in de directe omgeving van de velden, zijn welkom.
D(om)ineren?
Wil je met je team eens iets anders eten dan wat wij als club te bieden hebben? Bestel dan pizza’s van Domino’s bij de barmanager.
Spelregels:
 • Keuze uit Chicken Kebab, Caprese (vegetarisch), Chicken Supreme, Hawaii, Perfect Pepperoni en Hot & Spicy.
 • Minimaal 6 pizza’s voor € 7,- per stuk.
Buon appetito!
 
Sjaals weer in de verkoop
Je moet er nu even niet aan denken maar het gaat weer frisser worden . Na een tijdje uitverkocht te zijn geweest  zijn ze er nu weer: de donkerblauwe clubsjaals met het oranje Roomburg logo. Ze zijn vanaf 1 september weer te koop  aan de bar voor € 20.

Accommodatie

De zomerstop wordt altijd benut door de Accommodatiecommissie (Martin Ouwerkerk, Roelof Hol, Ewoud Hol) om de nodige herstel- en onderhoudswerkzaamheden op het complex uit te voeren. Er is fors gesnoeid, onkruid verwijderd en veel zwerfvuil verwijderd. Het podium is opnieuw gelakt, de schade in de toiletten is hersteld en binnen is verder het nodige onderhoud gepleegd aan sloten, kranen, lampen, vloeren, plinten, evenals de vervanging van de krattenopslag achter de keuken. Wat de grote projecten betreft: de herenkleedkamer is weer klaar voor gebruik.
 
Over de velden kunnen we helaas nog niets nieuws melden (planning waterveld op veld 3 staat voor de zomer van 2020). We hopen dat voor de start van de competitie de videotoren weer in gebruik kan worden genomen: de vloer moet vervangen worden, evenals het zeil. Tot die tijd mag er geen gebruik worden gemaakt van de videotoren.
De centrale afvalcontainer kan in gebruik worden genomen na 1 september. De kiepinstallatie is helaas bij de werkzaamheden van de aannemer beschadigd, maar zal hersteld worden.

Radius en ouderen in beweging

Roomburg als multifunctioneel Sportpark: Vanaf 3 september zal de welzijnsorganisatie Radius beginnen met een programma, gericht op het bewegen door ouderen. Het programma gaat plaatsvinden in het clubhuis op dinsdag ochtend van 9.45-11.15 uur.

Agenda voor de komende periode


zaterdag 31 augustus
08:30 - 19:00 uur: Oefenwedstrijden (jongste) jeugdteams en start landelijke competitie (JA1, MA1 en JB1)
16:30 - 20:00 uur:
OpeningsBBQ ABCD Junioren
 
maandag 2 september
16:30 - 22:30 uur: Start reguliere trainingen
 
woensdag 4 september 2019    
18:00 - 18:45: F-lijn trainers/coach/managers/lijnco bijeenkomst
19:00 - 19:45: E-lijn trainers/coach/managers/lijnco bijeenkomst    
20:00 - 21:30: Informatieavond (ouders) nieuwe jeugdleden

    
zaterdag 7 / zondag 8 september
08:30 - 19:00 uur: Start districtscompetitie
 
woensdag 11 september 2019    
20:00 - 21:30: Manager/coach avond junioren teams
    
donderdag 12 september 2019    
19:00 - 21:00: Workshop Spelbegeleiding Jongste Jeugd
    
dinsdag 17 september 2019    
19:30 - 21:00: Spelregelexamen Club Scheidsrechter (CS)
    
donderdag 19 september 2019    
19:30 - 21:00: Spelregelexamen Club Scheidsrechter (CS)
    
woensdag 25 september 2019    
20:00 - 23:00: Algemene Ledenvergadering
    
donderdag 26 september 2019    
19:30 - 21:00: Spelregelexamen Club Scheidsrechter (CS)
    
dinsdag 1 oktober 2019    
19:00 - 21:00: Workshop Beter Leren Fluiten

woensdag 2 oktober 2019    
19:00 - 21:00: Taptoe 2 oktober
   
dinsdag 29 oktober 2019    
19:00 - 21:00: Workshop Spelbegeleiding Jongste Jeugd
 
 
Facebook
Twitter
Website
 

Aanpassen hoe je deze nieuwsbrief ontvangt?
Je kunt je profiel updaten of je uitschrijven.