oktober 2019

NIEUWSBRIEF

De nieuwsbrief wordt verzorgd door de RoCoCo (Roomburg Communicatie Commissie).
De volgende reguliere nieuwsbrief verschijnt vrijdag 20 december.
Kopij daarvoor kun je tot 13 december sturen naar
[email protected].

Het nieuwe bestuur stelt zich voor

Tijdens de ALV van september is het bestuur van Roomburg grotendeels gewisseld. Na zich vele jaren te hebben ingezet voor de club, heeft Roelof Hol afscheid genomen als voorzitter en is Bas Pietersen na een inwerkperiode van anderhalf jaar benoemd tot nieuwe voorzitter. Margot Nicolaes komt het bestuur versterken als vicevoorzitter, Liesbeth van Duyneveldt als secretaris en Rinus Vincentie heeft Maurice Groenendijk opgevolgd voor de senioren. Jeroen Blüm blijft zitten als penningmeester en hetzelfde geldt voor Jirko Patist voor Technisch Hart. Zij vormen een ambitieus team, hebben veel zin in hun functie en stellen zich hier graag aan u voor!
Hier stellen zij zich aan u voor.

OPROEP: Wie helpt mee het lustrum organiseren?

In juli 2020 bestaat LHC Roomburg 85 jaar. Dit lustrum willen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan! Het zal in de tweede helft van het lopend seizoen en in de eerste helft van het seizoen 2020-2021 gevierd gaan worden. Het programma is nog volop in ontwikkeling en jij kunt erover meedenken! We zoeken nog één of twee (ouders van) leden voor de lustrumcommissie die samen met Maarten de Kok (namens de veteranen), Jarmo van der Velden (namens de senioren) en Roelof Hol (als Club Archivaris) het lustrum willen vormgeven. Ook de jeugd moet vertegenwoordigd zijn!
Het gaat zowel om het opzetten en voorbereiden als om organisatorische taken. Heb jij goede ideeën en lijkt het je leuk om op deze manier betrokken te zijn en te zorgen dat het lustrum van onze vereniging een succes wordt? Stuur dan een mailtje om je aan te melden voor de lustrumcommissie aan
[email protected].

Start Looptraining; trainers gezocht!

Na veel positieve reacties op de looptrainingen in seizoen 2018-2019, starten we hier opnieuw mee na de herfstvakantie. Uit de evaluatie bleek dat niet altijd alle kinderen even gemotiveerd zijn en de opkomst in de A en B-lijn soms laag was. Daarom kiezen we nu voor een iets andere aanpak. We gaan starten met looptrainingen voor de D en C-jeugd op inschrijving. Zo selecteren we alleen de spelers die zelf willen en gemotiveerd zijn.

De trainingen bestaan uit 5-10 sessies in een aaneengesloten periode, afhankelijk van het aantal inschrijvingen. De trainingen worden verdeeld over de periode einde herfstvakantie tot aan meivakantie, met uitzondering van de schoolvakanties. De trainingen worden gegeven door twee trainers per sessie op maandag en dinsdag van 17:00-18:00 uur en/of 18:00-19:00 uur.
Binnenkort volgt de oproep voor de inschrijving. Als een speler zich heeft opgegeven verwachten we uiteraard ook aanwezigheid bij elke training.
 
We zoeken nog ouders/trainers die ons vanaf volgende maand kunnen helpen bij de looptrainingen. Lijkt het je het leuk om een uur looptraining te geven, stuur dan een berichtje naar looptrainin[email protected].
.
SAVE THE DATE (merken Sie den Termin vor)!
Sonntag 17. November 2019, 16.00-21.00 Uhr
De blauwe kaart, die wil ik wel!!
Roomburg is gestart met het uitdelen van de blauwe kaart. Dit is een kaart die je graag wil ontvangen. Bij thuiswedstrijden kunnen kinderen uit de E- en F-lijn de blauwe kaart uitreiken aan de tegenstanders waarvan het team denkt dat ze een compliment hebben verdiend. Dit compliment kan om allerlei redenen aan een team worden gegeven, bijvoorbeeld voor sportief gedrag in het veld maar denk ook aan de supporters of een scheidsrechter. Zo wordt de wedstrijd op een leuke positieve manier samen afgesloten.

Op de foto zie je hoe een van de eerste kaarten wordt uitgedeeld aan de jongens E1 van Noordwijk. Ondanks de dikke nederlaag bleven ze strijden tijdens deze wedstrijd, dus dat was een compliment waard. Ze waren er blij mee.

NB. Nog niet alle E- en F-teams hebben de blauwe kaart opgehaald. Dit kan bij de bar. Daar liggen enveloppen klaar met de teamnaam erop.
Achter de bar liggen ook extra kaarten. Als je denkt “Dit was zo’n leuke wedstrijd, hiervoor wil een blauwe kaart uitdelen!”, pak dan zeker een blauwe kaart. Ook als je niet in de E of F-lijn hockeyt, de blauwe kaart is voor iedereen!
Roomburg ruilt de Bona-gymzaal in voor de 3-Oktoberhal!
In december start het nieuwe zaalhockeyseizoen 2019-2020. De zaalhockeycommissie heeft zich de afgelopen maanden ingespannen om de kwaliteit van de zaaltrainingen te verbeteren. Dit lijkt gelukt! 

Voor het seizoen 2019-2020 hebben we meer uren kunnen reserveren in sporthallen, vooral in de 3-Oktoberhal. Hierdoor zullen we dit seizoen niet meer in de gymzaal van het Bona hoeven te trainen. Dit is een mooie prestatie. Zeker omdat er een groot tekort is aan sporthallen in de gemeenten Leiden en Leiderdorp! In een hal zoals de 3-Oktoberhal is meer ruimte om wedstrijdsituaties na te bootsen dan in een gymzaal zoals die van het Bona. Dit komt de kwaliteit van de trainingen ten goede. 
In de aankomende weken zal een trainingsschema worden opgesteld voor de zaaltrainingen. We zullen daarbij de beschikbare zaalruimte zo goed mogelijk verdelen. Zodra het trainingsschema bekend is, zullen we het publiceren op de website en in de app.
Als je nog vragen hebt over dit bericht kun je contact opnemen met de zaalhockeycommissie.
Een fluitje van een cent
Nieuws voor alle scheidsrechters: er is een nieuwe Fluittoolkit in de hockey.nl app. Hiermee wordt het bijhouden van de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd nog eenvoudiger! Zoals altijd kun je de speeltijd, goals en kaarten registreren, maar nu kun je deze gegevens na afloop van de wedstrijd met één druk op de knop direct versturen naar het Digitaal Wedstrijdformulier (DWF) en afronden.
Bij de nieuwe update van deze app is ook het nieuwe spelreglement toegevoegd en zijn alle instellingen naar één plek verhuisd, genaamd ‘Mijn Hockey’. Hierachter vind je de bekende onderdelen uit de oude app, zoals een overzicht van de wedstrijden waar jij aan bent gekoppeld als speler, coach of scheidsrechter en het live scorebord met de Hoofdklasse, Promotieklasse en de wedstrijden van de Nationale Elftallen. Klik hier voor meer informatie

PIMS IS PUZZLING...

Voordat je het weet is het weer Pinksteren ...
Hierbij de hint voor het thema van aankomende PIMS. 
Succes met puzzelen en tot de volgende update!

Agenda voor de komende periode

 
zaterdag 19 oktober 2019
10:00 - 14:00: Tekenen trainers contract

maandag/woensdag 21 - 23 oktober 2019
09:00 - 17:30: Bovelander kampen op Roomburg in de herfstvakantie

zaterdag 26 oktober 2019
10:00 - 14:00: Tekenen trainers contract
12:00 - 16:00: Heren 1 Clinic voor Jongste Jeugd

dinsdag 29 oktober 2019
19:00 - 21:00: Workshop Spelbegeleiding Jongste Jeugd

donderdag 31 oktober 2019
19:30 - 21:00: Spelregelexamen Club Scheidsrechter (CS)

vrijdag 1 november 2019
17:30 - 20:00: VrijMiBo

dinsdag 5 november 2019
19:30 - 21:00: Spelregelexamen Club Scheidsrechter (CS)

zaterdag 16 november 2019
20:00 - 00:00: C/D feest

zondag 17 november 2019
16:00 - 21:00: Theedansen: November fest!!

woensdag 20 november 2019
20:00 - 22:00: Bijeenkomst trainers en coaches Junioren teams 1+2

vrijdag 22 november 2019
19:00 - 23:00: Silver Cup Dames 1 (4e ronde)

zaterdag 23 november 2019
20:00 - 00:00: A/B feest

vrijdag 6 december 2019
18:00 - 23:00: VrijMiBo
 
maandag/vrijdag 24-28 augustus 2020
10:00 - 18:00: Topweek voor selectieteams A t/m D (teams 1 & 2)
 
 
Facebook
Twitter
Website
 

Aanpassen hoe je deze nieuwsbrief ontvangt?
Je kunt je profiel updaten of je uitschrijven.