december 2019

NIEUWSBRIEF

De nieuwsbrief wordt verzorgd door de RoCoCo (Roomburg Communicatie Commissie).
De volgende reguliere nieuwsbrief verschijnt vrijdag 21 februari 2020.
Kopij daarvoor kun je tot 14 februari 2020 sturen naar
[email protected].


Herinrichting Roomburgpark: burgerparticipatie op het

hoogste niveau!

Juli 2019 besloot de gemeenteraad dat er een multifunctioneel veld in het Roomburgpark komt. De inrichting moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • uitbreiding biodiversiteit en ecologische waarden; 
  • verbeteren verkeer- en parkeerstromen;
  • verbetering van klimaatadaptatie;
  • behoud van de recreatieve functie;
  • uitbreiden van de ruimte voor ongeorganiseerde sport.
De gemeenteraad wil in nauwe samenwerking met alle belanghebbenden een inrichtingsplan maken. Burgerparticipatie op het hoogste niveau, namelijk ‘coproductie’. De gemeenteraad legt hiermee een belangrijk deel van de opdracht in onze handen en in die van alle anderen die bij ons gezamenlijke park betrokken zijn. Dat vraagt een open en constructieve houding. Lees hoe je een bijdrage kunt leveren.

Eindelijk vervanging van zandvelden 2 en 3

De gemeenteraad heeft toegezegd dat onze beide zandvelden dit jaar vervangen worden door twee nieuwe watervelden. Dit betekent dat er vanaf nu tot en met de zomervakantie 2020 hard moet worden gewerkt om bij aanvang van het volgend seizoen de watervelden inclusief een nieuwe waterberging gereed te hebben. Omdat dit ook tot een contributieverhoging kan leiden, komt het bestuur met ‘Taskforce Business Plan Roomburg’ om de financiële gevolgen zoveel mogelijk te beperken. We zullen er gezamenlijk alles aan doen om de impact van de aanleg van de velden zo klein mogelijk te laten zijn op de trainingen, wedstrijden en contributie. We rekenen hiervoor op jullie begrip en medewerking. Lees verder.

LHC Roomburg verlengt partnership met Rabobank. 

Roomburg is één van de grootste sportverenigingen in Leiden en heeft een plek in de Nederlandse top 20 van grootste hockeyverenigingen. Op zaterdag 16 november jl. is het sponsorcontract ondertekend en een nieuw watertappunt onthuld. Tot en met 2021 kan de club rekenen op steun van Rabobank Leiden-Katwijk. Lees hier het persbericht.
Fysieke testen bij ABCD Junioren van de eerste teams

In het kader van blessurepreventie en prestatieverbetering zal SMC Rijnland Fysiotherapeuten in januari fysieke testen afnemen bij de topjeugd van LHC Roomburg. Het betreft voorlopig alleen de eerste teams maar mogelijk kunnen we in de toekomst ook andere teams hierbij betrekken.

Bij de jongens en meisjes van A1-B1-C1-D1 zal een aantal testen worden gedaan ter beoordeling van lengte en kracht van spieren, en de beweeglijkheid en stabiliteit van gewrichten. Dit levert belangrijke informatie op over het risico dat de speler of speelster loopt op het krijgen van blessures en over de capaciteit van het lichaam in relatie tot optimale sportbeoefening en belastbaarheid. 

Er worden adviezen en/of oefeningen aan de sporter gegeven om zo het risico op blessures te verminderen en/of prestaties te verbeteren. Zonder toestemming van ouders en de sporter zelf worden de uitkomsten van de testen niet gedeeld met de trainer-coach.

Er bestaat ook de mogelijkheid om deze fysieke testen af te nemen bij spelers/speelsters die niet in een eerste team hockeyen. Hiervoor kan op eigen initiatief een individuele afspraak gemaakt worden met een fysiotherapeut van het SMC Rijnland.
 
LijnCo’s van Dienst ... wat doen die op zaterdag?
 
Als alles goed gaat nagenoeg niets! 
 
We hebben dit jaar voor het eerst 16 Lijncoördinatoren, 8 bij de Junioren en 8 bij de Jongste Jeugd. Zij worden aangevoerd door Jasper Oudshoorn en Meike Bisschops ondersteund door Lucille Luijkx.
De LijnCo’s organiseren hun lijn. Voor de start van het seizoen coördineren zij de teamindelingen, zoeken ze coaches/managers en door het jaar heen worden ze ingezet bij de communicatie. Ze zijn het eerste aanspreekpunt voor hun eigen lijn, coördineren het SpelerVolgSysteem (TIPS) binnen hun teams en staan sinds vorig seizoen bij toerbeurt ook op zaterdagen langs de lijn als aanspreekpunt! 
Lees verder.
Eventmaat nieuwe sponsor van Roomburg!

Eventorganisatie bureau Eventmaat helpt met het opzetten van evenementen: verhuur van apparatuur en andere producten, het verzorgen van horeca of beveiliging, het straktrekken van de productie. Verzin het, Eventmaat regelt het. 
 
Eventmaat werd al geregeld ingeschakeld om onze feestjes zoals theedansen en A/B feesten in goede banen te leiden. Bas van Dijck van Eventmaat: “Wij doen ook al jaren mee aan het leukste hockeytoernooi van het jaar: PIMS! We kunnen voor geen meter hockeyen, maar veel van onze vrienden bij Roomburg wel.

Ik ben blij dat we nu wat terug kunnen doen voor de club als sponsor. En het mooie is dat het motto van Roomburg Niemand is groter dan het team, geen team is groter dan de club perfect aansluit bij onze bedrijfsfilosofie: Samen gaat het 't best. Op vele mooie jaren!”

Bedankt voor het stemmen!

Rabobank Wensenfonds stelt een deel van hun winst beschikbaar voor het versterken van de lokale leefomgeving in Leiden. Dit initiatief van de Rabobank levert LHC Roomburg een mooi bedrag op!

Het fonds richt zich op initiatieven die een duurzame verbetering voor de samenleving realiseren. Hiervoor kunnen verenigingen en stichtingen jaarlijks een wens indienen, en wij hebben als club de wens ingediend om voor het Open Wijk Sportpark 'Nieuw Roomburg Park' ons sport en spel-aanbod te verbreden in de vorm van:
  • voetbalgoaltjes
  • groot voetbaldoel met basketbalbord
  • tafeltennistafel
Na de nominatie was het aan de klanten van de bank om hun (digitale) stem uit te brengen op onze wens. Veel leden hebben gestemd en dit heeft ervoor gezorgd dat we € 2100,- gewonnen hebben voor de aanbesteding van sporttoestellen voor een open sportpark!

Hockeyclinics Heren 1 en Jongens A1

Op zaterdag in de herfstvakantie stonden onze spelers uit Heren 1 op het veld, om weer een clinic te verzorgen voor onze C, D, E en F-lijn. De clinic is inmiddels een ware traditie en zat weer goed in elkaar! Er zijn weer veel tips en tricks geleerd tijdens deze middag aan maar liefst 110 kinderen.

Op zondag 1 december heeft ook Jongens A1 een clinic gegeven voor de D, E en F-lijn, maar dan in de zaal. Dit was inmiddels ook al voor de derde keer, dus ook hier kunnen we bijna van een traditie spreken. Voor deze Sinterklaas clinic in Sporthal de Zijl was te veel animo en moest de inschrijving worden gesloten bij 70 kinderen. Ook deze middag was een groot succes! Kijk hier naar alle foto’s.

Met de opbrengst van de clinics kunnen beide teams een deel van hun buitenlandse trainingsweekend in februari financieren.

Mooie traditie mannen!

Het PIMS thema voor 2020 is bekend:

Iedereen succes met de voorbereidingen !

Agenda voor de komende periode


zaterdag 18 januari 2020   
16:00 - 19:00:  Nieuwjaarsborrel in een lustrum jasje
 
woensdag 22 januari 2020   
17:00 - 19:00:  Fysieke testen topjeugd (1e teams ABCD) Jongens
 
maandag 27 januari 2020   
17:00 - 19:00:  Fysieke testen topjeugd (1e teams ABCD) Meisjes 
 
maandag 10 februari 2020   
16:30 - 23:00:  Start training Junioren selectieteams (1&2)
 
woensdag 12 februari 2020   
18:00 - 21:00: Bijeenkomst Trainers/Coaches Topjeugd ABCD
 
woensdag 19 februari 2020   
18:00 - 21:00:  Bijeenkomst voor Trainers/Coaches Breedtesport
 
maandag 24 februari 2020 
16:30 - 23:00: Clubhuis weer open na winterstop
 
maandag 2 maart 2020   
16:30 - 23:00: Start training Junioren breedteteams en JJ
 
zondag 15 maart 2020  
16:00 - 21:00: Theedansen!!
 
vrijdag 20 maart 2020  
19:00 - 23:00:  Silver Cup Dames 1 (5e ronde)
 
woensdag 25 maart 2020
18:00 - 19:30: Bijeenkomst Trainers/Coaches Opleidingsteams
 
vrijdag 27 maart 2020   
19:00 - 23:00: Silver Cup Heren 1 (5e ronde)
Facebook
Twitter
Website
 

Aanpassen hoe je deze nieuwsbrief ontvangt?
Je kunt je profiel updaten of je uitschrijven.