Jeugd algemeen

Bij Roomburg moet iedereen op zijn eigen niveau met plezier kunnen hockeyen. Voor sommige spelers betekent dit maximaal presteren en bij anderen gaat het vooral om de gezelligheid. Daarom maken we vanaf 11 jaar onderscheid in selectie- en breedteteams. Maar belangrijkste blijft dat kinderen de mogelijkheid krijgen om zich in een veilige omgeving sportief én sociaal te ontwikkelen, en het leuk hebben met hun hockeyvrienden en vriendinnen!

Training en wedstrijden
  • De allerjongste ‘Funkeys’ (5 jaar - O6) trainen één keer per week op zondagochtend aan de Cronesteijnkade. 
  • De O7-O9 teams trainen één keer per week op woensdag- of vrijdagmiddag op Roomburg. 
  • De O10 teams trainen twee keer per week op woensdag- en vrijdagmiddag op Roomburg. 
  • O12 t/m O18-teams trainen ook twee keer. Dit kan op alle doordeweekse dagen zijn. 
Op zaterdag (of een enkele keer op zondag) spelen alle O8 t/m O18-teams een wedstrijd. Zie voor extra informatie over Funkeys en O7 de aparte pagina.

We streven naar een grote persoonlijke ontwikkeling van de spelers van jong tot oud. Naast het aanleren van hockeytechnische vaardigheden is er ook aandacht voor begeleiding op fysiek niveau en op mentaal niveau. We streven daarbij nadrukkelijk het gat tussen selectie en breedte zo klein mogelijk te houden. Daarom bieden we ook voor de junioren breedtespelers facultatief extra techniektrainingen aan op vrijdagmiddag.

Zaalhockey en winterhockey
Alle O10 t/m O18-jeugdteams spelen zaalcompetitie. Deze vindt plaats tijdens de winterstop. Tijdens deze competitie wordt er op afwijkende tijden getraind (soms wisselend per week) en afwijkende weekenddagen competitie gespeeld. Dit kan zowel op zaterdag als zondag zijn. De O7-O10 jeugd speelt in deze periode facultatief meerdere onderlinge wedstrijdjes in dubbel gemengde teams.

Andere activiteiten
Naast hockeytraining en wedstrijden spelen met je team, gebeurt er veel meer! We organiseren voor alle leeftijdscategorieën evenementen zoals specialisten trainingen, clinics en hockeykampen. Ook organiseren we toernooien en sociale activiteiten, waaronder een Sinterklaas feest en de befaamde CD-feesten en AB-feesten. Vanuit de teams zelf wordt vaak ook van alles georganiseerd op de club of daarbuiten. Zo gaan er bij de oudere jeugd zelfs elk jaar een paar teams op buitenlandtrip.

Verplichtingen
Omdat een vereniging draait op vrijwilligers vragen we een actieve bijdrage van zowel ouders als spelers vanaf O14. Ouders draaien een paar keer per jaar een bardienst/gastouderdienst en rijden naar de uitwedstrijden. Veel ouders spelen ook een rol als coach of Spelbegeleider tijdens wedstrijden of zetten zich in in een van de vele commissies.
De spelers O14 hebben soms veegdienst en vanaf O16 word je ingedeeld voor elftal hulpdienst en fluiten.

Vragen
Heb je nog vragen? Mail dan met ledenadministratie@roomburg.nl.