Trimhockey

Wat is Trimhockey?

Trimhockey is speciaal bedoeld voor diegenen die wel lekker willen hockeyen, maar geen competitieverplichtingen in het weekend willen. Lekker een balletje slaan op maandagavond samen met anderen. Hoewel het wel de bedoeling is dat je regelmatig komt, is het ook geen punt om een trim training over te slaan. Plezier staat voorop.

Voor wie?

Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd. Dames en heren trainen samen.

Trimhockey richt zich op twee verschillende doelgroepen. Een deel van de trimmers heeft geen of weinig hockey-ervaring en wil kennismaken met hockey voordat ze besluiten definitief te gaan spelen in competitieverband, wil het spelletje leren omdat hun kinderen zijn gaan hockeyen of wil alleen maar spelen om toch iets te doen aan de conditie. Een ander deel heeft wel hockey-ervaring, maar wil niet meer elke zondag competitieverplichtingen hebben. Het kan allemaal. Gezellig en sportief bezig op een vaste doordeweekse avond. Wat voorop staat, is het plezier in het spel: lekker in de frisse buitenlucht achter een bal aan rennen.

Instroom van nieuwe leden kan op elk moment van het jaar. Je kunt vrijblijvend een paar keer komen meetrainen om te kijken of het je bevalt. Als dat het geval is, dan kun je je inschrijven als trimlid.

Wanneer?

We trainen en spelen op maandagavond van 20.30 tot ongeveer 21.30 uur.

Trimmers en wedstrijdtrimmers

Bij trimhockey gaat het dus om een sportieve training, waarbij de 'gezelligheid' centraal staat. Na de training is er gelegenheid om onder het genot van een drankje wat na te praten in het clubhuis. Het enige wat je nodig hebt, is sportkleding, hockeyschoenen, scheenbeschermers, een bitje en een hockeystick.

Op de meeste maandagavonden trainen de trimmers gewoon met de hele groep samen.

Gemiddeld een tot twee keer per maand speelt een deel van de trimmers in plaats daarvan een wedstrijd tegen een trimteam in de regio in de zogenaamde Haaglanden trimcompetitie.

Dit gebeurt op de trainingsavond van de thuisclub. Bij Roomburg dus op maandag avond, bij uitspelen soms ook op een andere avond. Bijzonder aan deze competitie is dat het een mixed competitie is: er mogen maximaal 5 mannelijke veldspelers in het veld staan. De minimum leeftijd om mee te kunnen doen is 30 jaar. De wedstrijden duren net als in de reguliere competitie 2 keer 35 minuten en de regels zijn op enkele uitzonderingen gelijk aan het gewone hockey. Het niveau verschilt per poule.

De trimhockeygroep van Roomburg heeft momenteel één wedstrijdteam met vaste spelers in poule 3 van de Haaglanden competitie. De mogelijkheid bestaat om voor seizoen 2022-2023 een nieuw team aan te melden in deze competitie mits er genoeg spelers zijn. Voor de wedstrijden is enige hockey ervaring wel zo prettig, voor je eigen spelplezier en het voorkomen van vervelende blessures.

Kom een keer meetrainen op maandagavond!

Voor informatie: [email protected]