Welkom bij Roomburg

Welkom bij de Leidse Hockeyclub Roomburg!

Met meer dan 1400 leden, 100+ teams, veel actieve vrijwilligers en een grote hoeveelheid bezoekers zijn we de enige Leidse hockeyclub en de grootste sportvereniging van Leiden. Leuk dat je bij ons lid wilt worden!

Wanneer wordt door wie gehockeyd?
Bij Roomburg kan je op verschillende niveaus hockeyen. De aller jongste jeugd (Funkeys van 5 jaar) traint op zondagochtend; alle andere jeugdteams trainen een of twee keer doordeweeks en spelen op zaterdag een wedstrijd (een enkele keer op zondag). Senioren trainen ook een of twee keer doordeweeks, en spelen hun wedstrijd op zondag.

Roomburg heeft ook een bloeiend veteranenhockey, waarbij voormalig Landskampioen Heren Veteranen A in de Hoofdklasse speelt. Dames van 30 jaar of ouder kunnen buiten de zondag ook meespelen in competitieverband met de Dinsdag Veterinnen.

Veel ouders met kinderen die gaan hockeyen, vinden het leuk om zelf ook het spelletje onder de knie te krijgen. Dat kan bij de Trimmers die op maandagavond trainen en geregeld dan ook wedstrijden spelen.

Hockey seizoenen
Het hockeyseizoen loopt van 1 september tot eind juni. Tijdens de winterstop (december t/m februari) spelen de meeste jeugdteams in de zaal. Enkele Jongste Jeugd categorie├źn spelen midwintercompetitie buiten. Senioren kunnen deelnemen aan zaalhockey ├│f midwintercompetitie.

Andere activiteiten
Naast trainingen en wedstrijden organiseert Roomburg veel andere activiteiten voor zowel de jeugd als de senioren. We organiseren allerlei toernooien waaronder het beroemde seniorentoernooi PIMS, maar ook het D-Molentoernooi, het interne pannenkoekentoernooi voor de jongste jeugd en het familietoernooi. Daarnaast organiseren we o.a. clinics en hockeykampen, waarbij soms (oud)internationals aanwezig zijn, en natuurlijk feesten zoals met Sinterklaas en de befaamde CD- en AB-feesten!

We wensen je een fijne tijd toe op onze bruisende vereniging!