.Opleidingen


A. Opleiding tot Club Scheidsrechter
Hockey en arbitrage gaan hand in hand! Zonder scheidsrechters kunnen we niet hockeyen. En als je goed wordt gefloten, geeft dat meer spelplezier. Dit geldt voor alle niveaus en voor alle leeftijden.
De hockeysport wordt steeds professioneler en er worden steeds hogere eisen gesteld. Om als club hierin mee te gaan is spelregelkennis en goede arbitrage een must. Hockey en arbitrage gaan immers hand in hand.

Het is voor onze club dus van belang dat wij voldoende bevoegde clubscheidsrechters hebben, zodat alle wedstrijden op een goede manier worden geleid. Hoe meer scheidsrechters we als club hebben, des te minder een ieder hoeft te fluiten. Ook ouders van hockeyende jeugd en seniorleden worden daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze opleiding.

Opleidingsbeleid
Het beleid van de KNHB en LHC Roomburg is erop gericht dat alle competitie spelende leden van 15 jaar en ouder in het bezit zijn van een scheidsrechterskaart. Nieuwe leden krijgen een half jaar de tijd om hun scheidsrechterskaart te halen door het spelregelexamen af te leggen.
Roomburg organiseert begeleiding voor de scheidsrechters en volgt het niveau van alle scheidsrechters. Iedereen die een scheidsrechterskaart heeft gehaald en iedereen die onzeker is bij het fluiten, kan begeleiding krijgen. Ervaren scheidsrechters begeleiden onze nieuwe en onervaren scheidsrechters.
De Arbitragecommissie zorgt ervoor dat het niveau van de scheidsrechters en de te fluiten wedstrijden op elkaar aansluiten.

Hier vind je de beschrijving van Opleiding Club Scheidsrechter.

Voor informatie en aanmeldingen kan je terecht bij de Examen Coördinator.

B. Spelbegeleider Jongste Jeugd
Roomburg organiseert een workshop Spelbegeleiding Jongste Jeugd. In anderhalf uur gaan we interactief doornemen wat spelbegeleiding nou eigenlijk is, wat je ter voorbereiding kan doen en wat de do's en dont's zijn. Ben je tegen situaties aangelopen waarvan je niet zo goed wist wat je daarmee moest, breng ze in dan bespreken we die!

Als je wilt deelnemen aan de workshop, meld je dan aan bij de arbitragecommissie

Ter voorbereiding op de workshop vragen we je deze documentatie door te nemen.

C. Opleiding tot Trainer HT2
Roomburg werkt aan kwaliteit van de trainers! Afgelopen jaar hebben we Hockey Trainers 2 opgeleid. Dat gaan we dit jaar weer doen! Heb je interesse?Meld je dan aan via de Roomburg Hockeyschool.