.Vrijwilligers


Vrijwilligers gezocht

We zijn een prachtige vereniging, daar zijn we trots op! LHC Roomburg maken we met elkaar, vóór de leden en dóór de leden. Als we niet allemaal ons steentje bijdragen, wordt het een onpersoonlijke en saaie boel en zou, om te realiseren wat we nu hebben, de contributie torenhoog zijn.


Gelukkig hebben we binnen onze vereniging een paar honderd vrijwilligers. Om te beginnen hebben alle (jongste) jeugdteams van Roomburg natuurlijk coaches en managers, die zich vrijwillig inzetten voor het team van hun kind(eren). Daarnaast kent Roomburg ook meer dan 100 enthousiaste vrijwilligers, die met hun commissiewerk bijdragen aan het hockeyplezier en verenigingsleven.

Om het vrijwilligersbeleid meer gestructureerd vorm te geven, zoeken we een vrijwilligerscoördinator. Deze houdt zich bezig met werven en behouden van vrijwilligers door kandidaten en functies goed te matchen (interesses en vaardigheden versus functievereisten). Daarnaast stimuleert deze coördinator een plezierige werkomgeving voor onze vrijwilligers.

Alle commissies en hun leden vind je op de pagina Commissies. Op de pagina Vacatures vind je alle vacante vrijwilligersrollen (commissie- en teamfuncties). Leden, ouders van leden en/of overige geïnteresseerden kunnen zich hier oriënteren op de mogelijkheden en zich aanmelden bij [email protected].

Commissies, bestuur en lijnen kunnen hier op hun beurt vacatures bekend maken. Interesse of meer weten? Stuur een mail naar [email protected].

LHC Roomburg, dat is ook ...
Naast alle coaches, managers en trainers kent Roomburg meer dan 100 enthousiaste vrijwilligers, die op verschillende vlakken bijdragen aan het hockeyplezier en verenigingsleven. Roomburg wil deze mensen graag een gezicht geven en zal regelmatig een vrijwilliger in het zonnetje zetten.


Pien van der Mark (34) is al 12 jaar een hele gedreven hockeytrainster bij Roomburg. Ze is daarnaast trainingscoördinator voor de Jongste Jeugd en lijncoördinator voor de Funkeys en Benjamins.
Al met al werkt ze zo’n 15 uur per week voor onze club. Op woensdagmiddag, vrijdagmiddag en zondagochtend is ze op het veld te vinden en op zaterdag staat ze als hockeymoeder langs de lijn bij MD1. "Ik heb er dan vaak moeite mee om mijn mond te houden. Het liefst ? uit ik, zodat ik me alsnog lekker met de wedstrijd kan bemoeien”, vertelt Pien.

Als je aan Pien vraagt, wat voor haar omgeving belangrijk is om over haar te weten, geeft ze een duidelijk antwoord: "Ik wil graag dat mensen eerlijk tegen me zijn, ook als de boodschap niet zo leuk is. Eerlijk zijn naar anderen vind ik ook heel belangrijk, zeker ook naar de kinderen die ik train. Tegenwoordig letten we er heel goed op dat we ze vooral positieve feedback geven.”

Pien zat in de vierde klas van het Stedelijk Gymnasium hier in Leiden, toen ze door een vriendinnetje werd aangemoedigd om ook te gaan hockeyen. Een jaar later gaf ze al training en dat is ze altijd met heel veel plezier blijven doen. "Ik geniet van al die kindertjes op het veld. Ze zijn nog zó gelukkig met een actie die lukt! Wat ik ook heel leuk vind, is om kinderen die zo klein zijn begonnen, terug te zien in Heren 1 of Dames 1. Mees Usman is daarvan een mooi voorbeeld!”

Toen Pien 21 jaar was, kreeg ze een relatie met haar huidige man, Matthieu van Antwerpen. Matthieu en Pien vormen een echt Roomburgkoppel met twee echte ‘Roomburg kinderen’ van tien en vijf jaar oud.
Ook Matthieu is als professioneel trainer in zijn vrije tijd altijd heel actief voor onze club. Hij heeft nu een stapje terug gedaan en geeft nog twee trainingen per week. Tijdens de vorige Algemene Leden Vergadering zijn zowel Pien als Matthieu benoemd tot Leden van Verdienste van Roomburg!