Junioren

Jongste Jeugd

Senioren

BARDIENST ROOSTER
maart 51 %
april 11 %
mei 7 %
Gehele planning
VACATURES
Totaal aantal vacatures: 6
Bestuur 
Barcommissie  Algemeen Lid  Info?
Juniorencommissie  Lijncommissaris E8-tallen   Info?
Juniorencommissie  Lijncommissaris E6-tallen  Info?
Juniorencommissie  Lijncommissaris F  Info?
Juniorencommissie  Algemeen Lid  Info?
PIMS-commissie  Algemeen Lid  Info?
Mijn Roomburg App
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
2017-2018 Dames 1 2400x600.jpg 2017-2018 Heren 1 2400x600.png Funkey team blauw 1000x250.JPG ME3 teamfoto.jpg Opening_waterveld.jpg Roomburg jongens.jpg
 
Nieuwsoverzichten - ( TOPHOCKEY MANNEN )
Roomburg H1 - Rijswijk H1
 
16-3-2018 | 

Roomburg H1 – Rijswijk H1

Legendes en mythes zijn vaak eeuwenoud. Ze worden tijdens hagenpreken of rondom een kampvuur op de vlakte door doorgewinterde predikanten en nomaden verspreid onder het voetvolk van de maatschappij.
Van verhalen over reuzen en dwergen tot het bestaan van marsmannetjes, er zijn talloze voorbeelden te verzinnen.

Ook ik zal, terwijl u de naweeën van het TD nog in het gestel voelt, vandaag trachten u een heldenepistel uit de tijd van de grote namen – denk hierbij aan Duco de Vries ( figuurlijk gesproken uiteraard! ) of Oscar van Elteren ( een figuur op zich! ) – voor te schotelen . Datum : zondag 11 maart.
Betitel mij dan ook gerust als predikant of nomaad.

Hockey heeft na een lange winterstop , vorige week stond ik immers nog op mijn ijskrabbers bij de koek-en-zopietent op de constructie van verhard water , sinds deze week weer de fervente fanaten in haar greep.
De een spendeerde zijn welverdiende rust op een squashbaan, de ander in de sauna van een Spa en nog een ander op een barkruk in een cafe ernaast. Een prima voorbereiding zou je zeggen.

Toch verscheen niet iedereen apefit aan de start afgelopen zondag.
Maikel Doting, sinds een maand en één dag geleden een mankepoot, moet tegenwoordig permanent met brancard naar locaties vervoerd worden ten gevolge van letsel aan het decadente enkelgewricht.
Ook ambachtsdrinker Sander van Oostrom , dé definitie van fitheid middels bravoure en talent dat hij laat gelden op het kunstgras, loopt met een flinke jaap in zijn hand rond waarmee hij sommige kinderen de stuipen op het lijf jaagt.
Beide mannen stonden zondag echter wel hun longen uit het lijf te schreeuwen.

Mocht u nog niet warm zijn voor een verslag, neem dan gerust een kop thee of een scheutje peperjenever ( bronnen vertellen mij dat zelfs het uiterste puntje van je teen een hittegolf van Sudanese proporties te verduren krijgt ) en klim in uw leesstoel, want hier gaan we!

De wedstrijd:

De platenspeler in de ‘vestiaire des hommes’ knalde echt een paar lekkere hitjes en het voorspel voor zowel de wedstrijd en TD zorgde ervoor dat iedereen in een lekkere vibe zat.

De fluit werd van koolstofmonoxide voorzien door een oude bekende waar je , als je zou zeggen dat het Frits van Oostrom zou zijn , je direct instemmend bij zou knikken en een stel jonge longen die überhaupt nog nooit de inhalatie van een chocoladesigaret hebben mogen bewerkstelligen: er werd veel gefloten.

Daar waar wij de eerste kansen toebedeeld kregen opende Rijswijk via een strakke corner de score.
Het duurde echter niet lang voordat de fans van de molen de handen in de lucht mochten gooien. Via een onbeschrijfelijke manier lepelde Floris Jan Giroy Quotiënt Hateleem van Bastelen Axel Christobhe-Coenraad Langenbach VII de gelijkmaker in het net.

Na het reces was het Rijswijk die het zweet op ons voorhoofd zette: tot tweemaal toe kwam de formatie afkomstig uit de rook van het Haagse op voorsprong.
Zoals wel vaker dit seizoen brak of stond de wedstrijd in de laatste minuten van de wedstrijd. Als publiek niet vervelend om naar te kijken, hoewel ik in de dug-out bijna een hap van een rol tape nam van de spanning.
Via wederom een scrimmage scoorde David met een doffe knal op de plank de 3-3, maar kreeg deze klap drie keer zo hard terug. De volgende momenten heb ik in een waas beleefd. Wellicht zat ik weer in die vibe door die platenspeler van DJ Reek.
Doelpunt afgekeurd. Opnieuw beginnen. Nog 2 minuten op de klok. Zac Efron die opeens op de randcirkel sleept? Lijnstop, voet van de lijnstop, stick van de lijnstop, over de lijn. Over de lijn. Doelpunt? Doelpunt!

Het geluk kon niet op lieve lezer. Zo vaak dit seizoen hebben we de laatste minuten juist de deksel op onze neus gekregen. Het voelde dus heerlijk om Vrouwe Fortuna eens aan onze zijde te hebben.

Ik moet zeggen dat ik eerst sceptisch was over shoot-outs bij een gelijkspel, maar na al de ambiance en het joelende publiek van afgelopen zondag is het denk ik een mooie manier om een gelijkspel toch nog een beetje als een overwinning te laten beklinken.

We willen u bedanken voor de liefdevolle aanmoedigingen, het zorgde voor een enerverende wedstrijd en tevens een mooie start van de tweede seizoenshelft!

Volgende week spelen wij uit op Hudito, we hopen u daar te zien.

Hudito H1 – Roomburg H1 : 14:45

Fijn tijdperk van 7 dagen toegewenst!

Roomburg Heren 1

 

Sportclubs kunnen niet zonder sponsors. Roomburg heeft veel te bieden.
Ook sponsor worden?