Jeugd_Algemeen

Bij LHC Roomburg moet iedereen op zijn eigen niveau met plezier kunnen hockeyen. Voor sommige spelers betekent dat maximaal presteren en er veel voor laten, voor andere goed presteren en voor sommige gaat het vooral om de gezelligheid. Daarom maken we bij de junioren onderscheid in selectie- en breedteteams, maar belangrijkste blijft dat kinderen de mogelijkheid krijgen om zich in een veilige omgeving sportief én sociaal te ontwikkelen.

We hebben de ambitie om het niveau van het hockey naar een hoger plan te tillen zonder daarbij het familieclubgevoel te verliezen. We streven ernaar elk team op een zo hoog mogelijk niveau te laten uitkomen. Voor de eerste twee teams betekent dit de competities op niveau Landelijke Super/Top- of Subtopklasse, en voor de tweede teams eerste klasse.

Training en wedstrijden
De allerjongste ‘Funkeys’ (5 jaar) trainen op zondagochtend op Trigon, alle andere jeugdteams trainen een of twee keer doordeweeks op Roomburg of Trigon op vrijdag en vanaf 9 jaar ook op woensdag. O12 t/m O18-teams kunnen op alle doordeweekse dagen trainen. Op zaterdag (of een enkele keer op zondag) spelen alle O8 t/m O18-teams een wedstrijd. Zie voor extra informatie over Funkeys en Coolkids de aparte pagina.

De trainingen worden gegeven o.l.v. de Roomburg Hockey School door professionele trainers met hulp van (opgeleide) junior- en seniorleden. De definitieve trainingsdagen en -tijden worden altijd pas na de zomervakantie bekend; deze zijn deels afhankelijk van de schoolroosters van de jeugdtrainers.
De reguliere trainingen voor alle O12 t/m O18-junioren starten de eerste schoolweek. De jongste jeugd (Funkey, Coolkids en O8 t/m O10-teams) starten in de 2e schoolweek. De trainingen zijn tegen die tijd zichtbaar in de app. In juni zijn wel al wat kennismakingsactiviteiten/trainingen met de nieuwe teams.

We streven naar een grote persoonlijke ontwikkeling van de spelers van jong tot oud. Naast het aanleren van hockeytechnische vaardigheden is er ook aandacht voor begeleiding op fysiek niveau (bijvoorbeeld door Topaz Sport en SMC Rijnland) en op mentaal niveau.

Intensieve trainingsweken
De eerste O14 t/m O18-juniorenteams starten het nieuwe seizoen met twee verplichte intensieve trainingsweken in week 5 en 6 van de zomervakantie. Het eerste O12-juniorenteam en alle tweede O12 t/m O18-juniorenteams (ook selectie) starten met één verplichte intensieve trainingsweek in week 6. Alle overige breedteteams kunnen facultatief als team hieraan deelnemen in week 6.

Zaalhockey
Alle O9 t/m O18-jeugdteams spelen in principe zaalcompetitie. Deze vindt plaats tijdens de winterstop. Tijdens deze competitie wordt er op afwijkende tijden getraind (soms wisselend per week) en afwijkende weekenddagen competitie gespeeld. Dit kan zowel op zaterdag als zondag zijn.

Andere activiteiten
Naast hockeytraining en wedstrijden spelen met je team, gebeurt er veel meer. We organiseren voor alle leeftijdscategorieën allerlei evenementen zoals specialisten trainingen, clinics en hockeykampen, waarbij vaak (oud)internationals aanwezig zijn. Ook organiseren we toernooien: voor de (jongste) jeugd het D-Molentoernooi, het pannenkoekentoernooi en het familietoernooi. Daarnaast nog allerlei sociale activiteiten, waaronder de befaamde CD-feesten en AB-feesten. Vanuit de teams zelf wordt vaak ook van alles georganiseerd op de club of daarbuiten. Zo gaan er zelfs elk jaar een paar teams op buitenlandtrip.

Verplichtingen
Op de club gebeurt dus heel veel en omdat een vereniging puur draait op vrijwilligers vragen we een actieve bijdrage van zowel ouders als de spelers zelf. Naast het feit dat we ouders vragen voor vrijwilligerswerk op allerlei terreinen, zijn ouders van spelers verplicht een paar keer per jaar op zaterdag (voor Funkeys op zondag) een bardienst/gastouderdienst van 2 uur draaien en te rijden voor het team van de speler naar de uitwedstrijden. 
De spelers en teams hebben vanaf de C-lijn ook zelf een aantal verplichtingen. De C-lijn heeft af en toe veegdienst, de A- B-lijnen hebben elftal hulpdienst en moeten regelmatig wedstrijden van jongere teams fluiten.

Vragen
De Lijnorganisatie bestaat o.a. uit verschillende lijncoördinatoren, die de jongens- of meisjeslijn in een bepaalde leeftijdsgroep aansturen. Heb je een specifieke vraag over de lijn waarin jouw kind hockeyt, kan je je het beste via de mail richten tot de betreffende lijnCo. Heb je meer algemene vragen? Mail dan met de secretaris Lijnorganisatie via [email protected].