Vul ook een rugzak voor een vluchtelingenkind!

21-4 Nieuws

Een rugzak vol plezier!

Help mee met het verzamelen van speelgoed voor kinderen in de kampen van Lesbos.

Een oud-speelster van LHC Roomburg werkt voor Because we Carry. Deze stichting zet zich in voor kinderen in vluchtelingenkampen op Lesbos. Het zal niemand zijn ontgaan dat deze kampen overvol zitten en dat de omstandigheden erbarmelijk zijn.

Meer dan 8.000 kinderen zitten boven op elkaar zonder speelmogelijkheden. Het schooltje en andere activiteiten zijn door de Coronadreiging gestopt. Ze hebben letterlijk niks meer. Op hun vlucht zijn ze heel veel kwijtgeraakt.

Om het leven van de kinderen in de kampen plezieriger te maken, willen we vrolijke rugzakken met cool en leuk speelgoed inzamelen. Nieuw of gebruikt. LHC Roomburg helpt mee aan deze actie samen met de Lorentz-, Joseph- en Joppenszschool, tennisvereniging Roomburg, de Speelschans en BSO ‘t kasteel middels deze nieuwsbrief. We hebben een (inzamel)ruimte beschikbaar gesteld op 1 en 2 mei op onze club.

We willen drie verschillende rugzakjes in drie leeftijdscategorieën maken:Lees hier wat precies de bedoeling is en wat jij kan doen.

Om zoveel mogelijk speelgoed in te zamelen, is jouw hulp en medewerking meer dan welkom. Samen moet het lukken om de kinderen op Lesbos een rugzak vol plezier te bezorgen!

 
21-4-2021 Goede doelen Bijlage