Gevolgen voor de club van vervolgstap in het corona openingsplan op 5 juni

5-6 Nieuws
Nu het kabinet de volgende stap in het openingsplan treft per 5 juni zijn er meer mogelijkheden voor wedstrijden voor junioren maar ook weer voor àlle senioren om te trainen. Ook terrassen op sportlocaties mogen met beperkingen geleidelijk weer open. Zie hiervoor het aparte bericht over het terrasgebruik.

Samengevat gelden de volgende regels op het veld:
  • (Jongste) Jeugd t/m 17 mogen zonder beperkingen trainen en wedstrijden spelen tegen naburige clubs.
  • Alle Senioren mogen zonder beperkingen trainen en onderlinge wedstrijden spelen binnen de club.
Maatregelen rondom trainingen en (oefen)wedstrijden:

TRAININGEN EN (ONDERLINGE) WEDSTRIJDEN
📅 Het (nieuwe) schema voor trainingen en oefenwedstrijden is zichtbaar in de clubapp.
🎽 Kom omgekleed naar de club en neem een gevulde bidon mee.
🚴Verlaat het complex direct na je training of wedstrijd.
⏲️ Kom maximaal 10 minuten voor aanvang van je training naar de club. Bij een oefenwedstrijd geldt 30 minuten.
🚗 Ouders mogen kinderen met de auto/fiets afzetten tot het Lorentzplein. Let erop dat ook hier 1,5 meter afstand wordt gehouden. Enkel bij de F-lijn mag één ouder meelopen per team en aanwezig zijn tijdens de training.
➡️Volg de looproute. Doordeweeks tot 19.00 uur maakt kinderopvang ’t Kasteel gebruik van ons  terras waardoor het niet beschikbaar is voor passage. De uitgang loopt dan via de ingang. Kijk hier extra uit dat je elkaar voldoende ruimte geeft bij het passeren. Na 19.00 uur en in het weekend zijn in- en uitgang van het complex wel gescheiden. Kijk altijd goed naar de borden en pijlen op de grond en volg de aanwijzingen.

Jongste Jeugd: Bij deze groep zijn verzamelplaatsen aangewezen waarna de spelers gezamenlijk naar het veld wandelen, na de training worden ze hier ook weer opgehaald. Ook in deze zone moet de afstandsregel van 1,5 meter worden opgevolgd.


TOESCHOUWERS
⛔ Geen toeschouwers op het complex tijdens trainingen en oefenwedstrijden.
3️⃣ Bij een oefenwedstrijd is het maximaal aantal personen begeleiding gesteld op 3: de scheidsrechter/spelbegeleider, plus de coach en de assistent-coach. Bezoekende begeleiding kan zich hier registreren.
🚴 Sporters, die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Vriendelijk verzoek om de sportaccommodatie z.s.m. te verlaten, tenzij je je registreert voor een drankje op het terras.


REGISTRATIE
✔️ Spelers en trainers worden automatisch geregistreerd via het trainings- en wedstrijdschema. Andere teambegeleiders en clubfunctionarissen die permissie hebben aanwezig te zijn, zijn verplicht zichzelf te registreren.
 🍺 Spelers en trainers vanaf 13 jaar die op het terras plaats nemen moeten zich WEL registreren

CLUBHUIS EN HORECA
🔒 De bar en het clubhuis zijn gesloten, en alleen toegankelijk voor het bestellen van drankjes. Max 2 per team mogen bestellen.
🦠 De barmanager is de corona-verantwoordelijke en contactpersoon voor eventuele BOA's.
🍌verpakkingen van koek, fruit en drankjes graag scheiden: glazen flesjes niet bij het restafval maar in lege kratten op het terras.
🚽 Het clubhuis is open voor toiletten maar binnenkleedkamers blijven gesloten.
1️⃣ Trainingsmaterialen kunnen door 1 persoon per team worden gehaald en teruggebracht. Denk hierbij aan 1,5 meter afstand.
😷 In het clubhuis is het dragen van een mondkapje verplicht als je ouder bent dan 13 jaar.
 🍺 Spelers en trainers mogen na registratie zittend op het terras plaats nemen voor een drankje met 1,5m afstand. Zie het aparte bericht over het terrasgebruik.


CORONA, QUARANTAINE & TESTS
🦠 We verzoeken de managers het door te geven wanneer er corona in het team is via [email protected] zodat we eventueel passende maatregelen kunnen nemen bij veel besmettingen.
🤧 Heb je klachten of ben je in aanraking geweest met iemand met een positieve test? Blijf thuis en laat je testen. In afwachting van de uitslag kom je niet naar de club.
👜 Ben je in het buitenland geweest? Bij terugkomst in Nederland gelden quarantaine-adviezen van de overheid. We verwachten dat iedereen hierin zijn/haar verantwoordelijkheid neemt.


ALGEMENE MAATREGELEN
👐 Daarnaast roepen we iedereen op om zich goed aan alle maatregelen te houden. Was je handen regelmatig, schud geen handen en houd afstand. Alleen op die manier kunnen we in elk geval met elkaar blijven hockeyen, al is dat dan voorlopig zonder competitie en publiek.

NB: Aanvullende maatregelen zijn mogelijk. Houd de website in de gaten voor actuele berichten. Het coronadossier van KNHB is zichtbaar op hun website.


 
5-6-2021 Algemeen