Heren 1 maakt naam 'reuzendoder' waar tijdens Gold Cup 🏆

17-11 Nieuws We wisten al dat Heren 1 in staat is tot uitzonderlijke prestaties omdat spelers voor elkaar door het vuur gaan, maar gisteravond tijdens de Gold Cup heeft het zichzelf weer overtroffen! Hockey.nl spreekt ondertussen van een ‘reuzendoder’.

Eerder versloeg de nieuwkomer in de Gold Cup na shoot-outs promotieklasser Xenios en in de vorige ronde was de ploeg te sterk voor hoofdklasser en oud-winnaar Klein Zwitserland (4-3). Gisteravond waren alle trouwe aanhangers dan ook wederom uitgerukt om onze heren te supporten tijdens de uitgestelde wedstrijd tegen hoofdklasser HDM. Want hoe bijzonder is het dat we voor de tweede keer getrakteerd worden op hockey van Hoofdklasse niveau op ons eigen park! Onze mannen verdienden alle support en we werden niet teleurgesteld!

Na even wennen aan het hoge tempo zette Roomburg een tandje erbij, en met succes. De keeper van HDM bleek in het tweede kwart niet bestand tegen onze sleepkoning Bob van Brussel en na de benutte strafcorner ging Roomburg met 1-0 aan kop. Snel volgde echter de 1-1 na balverlies op het middenveld en daarmee gingen de teams de rust in.

Op knappe wijze hield keeper Floris-Tijn Schuijt meerdere strafcorners en schoten uit zijn goal en het was Dominique van Nieuwenhuize die met een weergaloze uithaal de 2-1 scoorde in het derde kwart. Het publiek hield de adem in: zou het ongelooflijke dan weer gaan gebeuren? En ja! De debutant in de Gold Cup bleek in de achtste finales met 2-1 ook te sterk voor hoofdklasser HDM! Het team onder leiding van Vincent de Geus heeft dus zijn reputatie als reuzendoder in de Gold Cup opnieuw waargemaakt en we kunnen niet wachten op de kwart finale in het voorjaar!

Lees hier en hier wat Hockey.nl erover schrijft.


Foto's: iMedion | Jeannet
 
17-11-2024 Tophockey mannen