Finale Gold Cup donderdag live te volgen 🏆

24-4 Nieuws Nog even aandacht voor de Goldcup, want ook deze donderdag staat er weer een bekeravondje op het programma. Weliswaar zonder onze Reuzendoder, maar toch... Nadat Heren 1 in de kwartfinale werd uitgeschakeld op Kampong, won het team van Tim Oudenaller van Tilburg met 2-4. Kampong en Almere zijn daarmee de teams die knokken om de cup. En deze finale wordt live uitgezonden op hockey.nl.

Vanaf iets voor half negen kan je inschakelen voor de bekerfinale bij de mannen. Dat kan dankzij hun app en website, maar ook via hun YouTube-kanaal. Je krijgt twee teams te zien, die weten wat het is om finales te spelen. Kampong stond begin deze maand nog in de eindstrijd van de Euro Hockey League, die werd verloren van Pinoké (1-0).

De beker en Almere vormen al tijden een goed huwelijk: het team stond vorig jaar ook in de bekerfinale. Toen ging de ploeg uit Flevoland met 6-2 onderuit in en tegen Den Bosch. Dit seizoen werd achtereenvolgens gewonnen van FIT, Forescate, Laren en Oranje-Rood. Die zegereeks staat haaks op de prestaties in de competitie. De mannen van coach Bas Beuse staan voorlopig op de elfde plaats in de Promotieklasse, een plek die aan het eind van de rit leidt tot degradatie.

Lukt het Almere om voor een derde keer te stunten tegen een hoofdklasser? Of is voor hen, net als voor ons, Kampong een maatje te groot? We gaan het donderdag beleven. Check voor, tijdens en na de finale ook de social kanalen van hockey.nl. Die staan geheel in het teken van de bekerfinale.