.Materialen

LHC Roomburg is trots op haar prachtige complex en clubhuis. De velden worden van de gemeente gehuurd, maar de overige materialen zijn van de club. Dit geldt voor trainingsmaterialen als ballen, hesjes en pionnen, maar ook voor grotere onderdelen als dugouts, goals, trainingsgoals, sproeiers, hoekvlaggen etc. Stuk voor stuk onmisbaar voor ons hockeyplezier, maar de kosten voor reparatie en vervanging vormen jaarlijks een grote post op onze begroting. Help de club om de staat van ons complex op peil te houden en wees zuinig op onze materialen. Spreek een ander aan wanneer je ziet dat onzorgvuldig wordt omgesprongen met spullen van de club.

Zie hier voor gevonden voorwerpen.

De Materialencommissie (zie Vereniging/Commissies) verzorgt alle keepersuitrustingen en (in overleg met andere betrokkenen) de overige materialen zoals de trainingsmiddelen.Vragen hierover? Neem contact op met [email protected] .

A. Keepersuitrustingen
Elk seizoen zorgen wij ervoor dat het keepersmateriaal voor iedere keeper/team beschikbaar is. Aan het begin van het seizoen (augustus/september) worden alle lockers verdeeld en sleutels afgegeven.
Tijdens de zomerstop worden alle tassen gereed gemaakt en het aanwezige materiaal gecontroleerd op kwaliteit en compleetheid en waar nodig aangevuld of vervangen. Vaste keepers houden doorgaans hun locker, teams zonder vaste keeper moeten elk jaar de materiaalcommissie benaderen om de sleutel van een locker op te halen.

Tijdens de winterstop (zaalseizoen) worden alle aanwezige uitrustingen wederom gecontroleerd. Uitrustingen die elders worden bewaard moeten door de keeper zelf of diens begeleiders gecontroleerd worden*.
Aan het eind van het seizoen (na afsluiting Senioren en de Nieuw Roomburg Onderlinge voor Junioren) moet al het materiaal terug in de locker worden gezet, zodat alles kan worden voorbereid voor het volgende seizoen.

*Zo moeten bij wisseling van het veld- naar zaalseizoen en vice versa, bij de OBO klompen de bandjes gewisseld worden. Met de duidelijke 14 stappen-beeldinstructie van onze materiaalcommissie kan iedereen dit zelf. Kijk HIER hoe je stap voor stap te werk moet gaan.

Keepersuitrusting D-Junioren en Jongste Jeugd (E en 2e jaars F):
- Legguards, Klompen, Helm, Handschoenen, Bodyprotector, Keepersbroek
nb. 2e jaars F krijgen hun uitrusting bij begin zaalseizoen (start 6-tal hockey met keeper)

Keepersuitrusting ABC-Junioren:
- Legguards, Klompen, Helm, Handschoenen, Bodyprotector, Keepersbroek, Toque (jongens/meisjes)

Keepersuitrusting Senioren:
- Legguards, klompen, Helm, Handschoenen, Bodyprotector, Keepersbroek, Toque (heren/dames)

Hoe kom ik aan materiaal: Stuur een mail naar [email protected] met Team, Naam en Lockernummer (indien bekend). Wij benaderen jou, zodat je een locker met materiaal toegewezen krijgt.

Al het andere materiaal zoals elleboogbeschermers en cornermaskers zijn voor eigen rekening.
Het keepersmateriaal is eigendom van Roomburg en dient met zorg te worden behandeld. Verloren materiaal is voor rekening van elk team.

Advies voor aanschaf cornermaskers
- Roomburg verschaft teams geen cornermaskers omdat dit te kostbaar is, deze maskers raakt men vaak kwijt;
- bij juniorenteams, vraag voor aanschaf eerst na bij coaches/managers van voorgaand jaar of er nog maskers zijn;
- 1 of 2 maskers is voldoende, te gebruiken door de lijnstop en de andere speler die achter blijft;
- de 1e (en 2e) uitloop heeft beter zicht en loopt daardoor minder gevaar zonder zo'n masker (voor een uitloop is een goede handschoen een betere investering);
- een simpele (dus goedkope) uitvoering is goed genoeg.

B. Overige materialen
Alle andere materialen worden aangeschaft en beheerd in overleg met de daarvoor verantwoordelijken (o.a. trainingscoördinatoren, zaalcommissie).