februari 2018

NIEUWSBRIEF

De nieuwsbrief wordt verzorgd door de RoCoCo (Roomburg Communicatie Commissie). De volgende nieuwsbrief verschijnt op 20 april. Kopij daarvoor kun je tot 13 april sturen naar [email protected].

Agenda maart - mei

vrijdag 9 maart
17:30 uur: Roomburg borrel voor vrijwilligers (VrijWiBo)
zondag 11 maart
16:00 uur: Openings Thee Dansant
vrijdag 16 maart
20:00 uur: Dames 1 Silvercup! Bier & Bitterballen van het bestuur (in de rust)
woensdag 21 maart
20:00 uur: Bijscholing voor coaches breedtesport ABCD door Maurits Eikenhout
donderdag 22 maart
19:30 uur: Workshop Beter Leren Fluiten
woensdag 28 maart
19:30 uur: Scheidsrechtersexamen KNHB voor ouders, Junioren en Senioren
vrijdag 30 maart
20:00 uur: Roomburg pubquiz
vrijdag 6 april
17:30 uur: Roomburg borrel voor vrijwilligers (VrijWiBo)
zondag 15 april
17:00 uur: Thee Dansant – Langs de Lijn Sponsorborrel
vrijdag 4 mei
17:30 uur: Roomburg borrel voor vrijwilligers (VrijWiBo)
18 t/m 20 mei
PIMS! Het mooiste weekend van het jaar
woensdag 30 mei
20:00 uur: Strand Looptraining Roomburg - Voor alle ABC teams én ouders 

Nieuw trainingschema

In september is de training gestart met meer juniorenteams ooit. Dit zorgde voor wat verschuivingen in de trainingstijden. Toch is het gelukt om alle juniorenteams twee keer per week trainingstijd te bieden. Er was echter een groep hockeyers die in het schema ontbrak: de keepers. Zij trainden op Alecto met Goalieworks. Na de winterstop traint Goalieworks weer woensdag met onze keepers op Roomburg. Dit betekent dat we drie uur aan (water) veldtijd moeten inleveren. Om het weer passend te krijgen gaan teams korter of anders trainen en soms ook op een andere dag.

Met de loopstrook, het park om de hoek en de ingevoerde looptrainingen vanaf de C-lijn proberen we iedereen zo veel mogelijk hockeyplezier te bieden op Roomburg. Met de voorbereide trainingen door Arthur Pinckaers en de trainersbegeleiding hebben we een flinke kwaliteitsstap gemaakt. Met de circuittrainingen voor MD en MC willen we kijken of we meer kunnen hockeyen in een training door minder tijd te besteden aan schakelmomenten. En tegelijkertijd minder veldtijd kwijt te zijn. Zo kan iedereen nog steeds een training op maat krijgen en twee keer trainen. En dat allemaal op drie velden.

Looptrainingen

Vanaf half februari is Roomburg gestart met hardlooptrainingen voor alle A, B en C jeugdteams. Bijna alle teams bleken geïnteresseerd en zijn enthousiast begonnen aan de trainingen. Het doel van de technische looptraining is de looptechniek verbeteren en daarmee de snelheid bevorderen. Mooi meegenomen is dat daarnaast wendbaarheid, uithoudingsvermogen en duelkracht verbeteren. In de trainingen zal ook aandacht zijn voor het verminderen van de risico’s op hockey (knie)blessures.

Deskundige looptrainers geven de trainingen aan twee of drie teams tegelijk. We zien dit project als een pilot, waarbij de ervaringen van dit seizoen worden gebruikt om te kijken óf, en zo ja hoe, we hier volgend seizoen mee door gaan. Er zijn voor de spelers en teams geen extra kosten verbonden aan deze trainingen.

Rennen op het strand
Het is nog wat ver weg, maar op woensdag 30 mei willen we het trainingsseizoen leuk afsluiten met een laatste looptraining op het strand, waarbij naast alle teams, ook geïnteresseerde ouders welkom zijn! Noteer dit vast in je agenda. We wensen alle spelers veel plezier tijdens de looptrainingen en hopen dat ze er baat bij hebben tijdens hun wedstrijden!

Silvercup

Dit jaar doet ook dames 1 mee aan de Silvercup. De eerste ronde hebben wij overtuigend gewonnen van Noordwijk en dus mochten wij door naar de tweede ronde. Op vrijdag 16 maart is het zover en speelt Dames 1 om 20:30 uur de tweede ronde van de Silvercup. Onze tegenstander is Schiedam, een team dat het zeer goed doet in de eerste klasse. Het wordt ongetwijfeld een spannende pot hockey waarbij dames 1 natuurlijk alle support kan gebruiken. Het bestuur is zo genereus om in de rust bier en bitterballen aan te bieden, dus wat let je en kom onze dames die avond aanmoedigen! We gaan er met z'n allen een mooie avond van maken en zo aan de tegenstanders laten zien wat voor fantastische club Roomburg is!

Van spelbegeleider tot clubscheidsrechter

In maart/april bieden we twee workshops en praktijkbegeleiding aan voor de ouders van onze Jongste Jeugd. Doel is dat ze de wedstrijden van hun kinderen goed kunnen begeleiden. Voor de ouders van onze Junioren organiseren we in dezelfde periode een workshop (22 maart), een examen (28 maart) en begeleid fluiten (april). Daarmee leren ze als volwaardige club scheidsrechters de wedstrijden van hun kinderen te fluiten. Met name in de volgende zaalperiode is dat erg handig. Junioren en Senioren kunnen zich uiteraard ook inschrijven. Nadere informatie over deze opleidingen volgt.

De laatste A/B-spelers hebben dit najaar hun club scheidsrechterskaart behaald. Sinds september fluiten B-teams volop C/D-wedstrijden en A-teams vooral B/C-wedstrijden. Daarmee fluiten zij (en ouders) dit jaar 62 jeugdwedstrijden die voorheen door Senioren werden gefloten. De Senioren worden dit jaar nog maar op 99 jeugdwedstrijden ingepland in plaats van 161, een afname van bijna 40%. De gemiddelde Senior kan zijn/haar fluitkunsten daardoor nog maar eens in de twee a drie jaar bij een jeugdwedstrijd laten zien. Voor D01 is dat overigens anders want die fluiten wekelijks op zaterdag.

Fanatiek mag, sportief moet

Tijdens trainingen en wedstrijden gedragen we ons sportief naar onze teamgenoten en tegenstanders. Dit geldt ook voor ouders en andere toeschouwers. Na de wedstrijd geven we onze tegenstanders en de scheidsrechter een hand en drinken samen met de tegenstander een drankje.

Jong Senioren Teams op komst?

Bij voldoende interesse wil Roomburg voor het seizoen 2018-2019 een dames en een heren Jong Senioren Team (JST) inschrijven voor de competitie. Een JST is een team dat bestaat uit spelers tussen 18-25 jaar die gaan spelen in een, speciaal door de KNHB opgericht, Jong Senioren Competitie. 

Waarom wil Roomburg twee (of in de toekomst wellicht meer) JST’s?
Bij Roomburg is er helaas niet altijd sprake van een soepele overgang van junioren naar senioren, behalve voor een groepje binnen de selectieteams dat kan doorstromen naar Heren 1 en 2 of Dames 1 en 3. Afgelopen jaren konden ex-junioren niet altijd goed worden geplaatst in senioren-breedteteams (zitten vaak vol of zijn vriendenteams). Ook is het voor 18-25 jarigen niet altijd leuk om in een team te komen met dertigers die in een andere levensfase zitten. 

Wie komen in aanmerking voor een plek in een JST? Lees verder...

Vacatures

Lijncoördinatoren voor de Jongste Jeugd
De basis voor je hockey carrière ligt bij de Jongste Jeugd. In de onderbouw van de Roomburg Hockeyschool (van Benjamins tot de E) zijn we op zoek naar enthousiaste ouders die de functie van lijnco willen vervullen. Een verbindende rol tussen teams, begeleiders, ouders en de Roomburg Hockeyschool. In tandems ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in één jaarlaag (8 teams), en je groeit mee met je kind. Interesse?  Neem contact op met Jeroen Blüm. Tel: 06 - 270 747 59 of e-mail: [email protected]
 
Join the Masters of Planning - Wedstrijdsecretaris JJ, Junioren, Zaal
Zoek jij een mooie (start)functie waar je niet per se verstand van hockey voor moet hebben? Maar heb je wel affiniteit met Roomburg, wil je een bijdrage aan het reilen en zeilen van de club leveren en contacten onderhouden met een groot aantal mensen? 
Alexander Drijver en Ko Baart bemensen samen het Wedstrijdsecretariaat JR / JJ / Zaal. Ko legt zijn functie eind van dit seizoen neer. Alexander zoekt dus een nieuw maatje om alle activiteiten van de wedstrijdsecretaris uit te voeren. Heb je interesse? Bekijk hier de functiebeschrijving en neem contact op met Alexander ([email protected] / 06 - 572 667 66).
 
Communicatiedieren
De Roomburg Communicatie Commissie (Rococo) zoekt communicados! Wil je ons helpen Roomburg op de kaart te zetten met o.a. onze nieuwsbrief, website, social media en clubblad Scoop? Mail naar [email protected] of bel met Brigitte Dewasme 06 - 261 246 03.
 

Jeugdhockey naar een hoger plan

Met de start van de Roomburg hockeyschool hebben we het niveau van het jeugdhockey naar een hoger plan te tillen als ambitie gesteld. Wij willen ons kunnen meten met de beste clubs uit onze regio! Graag delen we de voortgang die we de afgelopen periode hebben geboekt:
  1. We hebben Maurits Eikenhout en Arthur Pinckaers als professionele trainers aangetrokken om onze trainers en coaches op te leiden en te begeleiden naar een hoger niveau.
  2. We hebben ons trainers-bestand (een potentieel van ruim 100 trainers) in kaart gebracht, die nu ook op marktconforme wijze vergoed worden.
  3. Onze talentvolle trainers worden gescout en krijgen een opleiding van de KNHB.
  4. De Roomburg Hockeyschool, die zorgt voor uniforme trainingen binnen de verschillende (leer)lijnen, is uitgebreid naar de D- en de C-lijn.
  5. Het SpelerVolgSysteem is geprofessionaliseerd. De spelers worden nu beter gemonitord door een grotere groep mensen, wat bijvoorbeeld helpt bij objectieve teamindeling en bij  het geven van constructieve feedback.
  6. De eerste lijnteams werken met een nieuw video-analyse systeem, waardoor nog beter inzicht kan worden verkregen in de verbeterpunten.
  7. Voor de hele C, B en A jeugd wordt er looptraining gegeven om de motoriek en conditie van de spelers te verbeteren.
  8. Voor een aantal jeugdteams in de D en C lijn wordt een keer per week training gegeven in circuitvorm om ondanks de beperkte veldcapaciteit de frequentie van trainen en veel balcontact hoog te houden.
Facebook
Twitter
Website
 

Aanpassen hoe je deze nieuwsbrief ontvangt?
Je kunt je profiel updaten of je uitschrijven.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*