oktober 2018

NIEUWSBRIEF

De nieuwsbrief wordt verzorgd door de RoCoCo (Roomburg Communicatie Commissie).
De volgende nieuwsbrief verschijnt vlak voor de Kerst op vrijdag 21 december.
Kopij daarvoor kun je tot 14 december 12:00 uur sturen naar
[email protected].

   Nieuwe contributie-inningZoals jullie waarschijnlijk al hebben gezien, is de wijze waarop de contributie wordt geïnd veranderd. Wij zijn een samenwerking aangegaan met ClubCollect, een organisatie met ruime ervaring op het gebied van contributie-inning. Zij nemen de administratieve verwerking, zoals het versturen van betaalverzoeken en herinneringen van ons over. Lees verder

 Roomburg is een hockeyclub van 

Onze club houdt zich uiteraard aan de wet en dus ook aan de wet die bepaalt dat wij aan jongeren onder de 18 jaar geen alcohol mogen verstrekken. Ook niet indirect, via mensen die 18 of ouder zijn. Ben je onder de 18 dan mag je op de club  in geen enkele situatie alcohol drinken! Mocht dat wel gebeuren, dan zal de betreffende speler / speelster door het bestuur voor de eerstvolgende thuiswedstrijd geschorst worden.
De verantwoordelijkheid van HC Roomburg voor het handhaven van dit beleid houdt officieel op bij de grenzen van ons clubterrein. Toch vragen wij managers, (gast)ouders en coaches; wees er nog scherper op dat er tijdens door en voor Roomburg-leden georganiseerde activiteiten (teametentjes, -uitjes, AB/feesten, toernooien etc.) buiten de club, geen alcohol wordt geconsumeerd door spelers en speelsters onder de 18.

Coördinator Zaaltrainingen gezocht!

Onder regie van ons Technisch Hart coördineer je alle zaaltrainingen: inhuren zaalcapaciteit, relatie onderhouden met zaalbeheerders, (mede)organiseren zaaltrainers, zalen waar nodig voorzien van zaalhockeybalken, teams voorzien van zaalballen, organiseren sleuteladressen, (mede)opzetten trainingsschema’s, eerste aanspreekpunt voor alle zaalteams, toezien op juist verloop zaaltrainingen.
Jaarlijks gaat het om ruim 60 zaalteams die gaan trainen. De voorbereidingen starten in juni; het zaalseizoen eindigt in februari.
Vereist: Affiniteit met organiseren, bereidheid handen uit de mouwen te steken.
 
Meld je aan als Vrijwilliger!

Geef je tegenstander een compliment!


Roomburg voert de blauwe kaart in! Voor E- en F-teams. Dat we een groene, gele en rode kaart hebben bij hockey is bekend en je wordt er niet altijd vrolijk van. Daarom introduceren we de blauwe kaart. Dat is wél een kaart om blij van te worden. Het is niet  de scheidsrechter die een kaart op zak heeft maar het team. De blauwe kaart is een initiatief van de KNHB en wordt nu al door verschillende hockeyclubs met succes gebruikt. De blauwe kaart kan door de teams na een thuiswedstrijd gegeven worden aan het bezoekend team. Je kan zo je tegenstander een compliment geven voor hun sportiviteit. Lees verder

JA1 en MA1 naar Super A!

Voor het eerst in de geschiedenis van Roomburg mochten drie jeugdteams play-offs spelen, voor een plek in de felbegeerde landelijke poule Super A/B. Zowel JA1 als MA1 speelden zaterdag 13 oktober play-offs voor Super A in Schiedam. JB1 speelde voor een plekje in de Super B op Klein Zwitserland. JA1 en MA1 wisten zich na een zinderend overwinning te plaatsen en kijken uit naar een mooi jaar in de Super A. JB1 werd nipt uitgeschakeld.

JA1 en MA1 kijken uit naar een mooi jaar in de Super A! Wees welkom langs de lijn op alle zaterdagen om 14.15 uur. Lees verder

 

       Een sterk merk!

 In het Hockeyplan 2020 is een koers uitgezet: Roomburg is een familieclub met ambitie. Er gebeurt veel binnen onze vereniging om hier invulling aan te geven. De nieuwe organisatiestructuur met Technisch Hart en Lijn-Organisatie begint steeds beter te werken.Er wordt hard gewerkt aan een tweede waterveld en met een aantal andere organisaties in de wijk streven we naar een nieuwe inrichting van het Roomburgpark.
Om deze ambities waar te kunnen maken, zijn extra investeringen nodig. Investeren in het waarmaken van onze sportieve ambitie, maar ook in het nieuwe park en clubhuis. Het bestuur heeft in dit kader oudgediende Derek Peters (bekend van DsignMarking) verzocht om een inventarisatie te doen van de mogelijkheden die Roomburg als merk en als vereniging biedt om extra financiële middelen te kunnen verwerven. Lees verder

Teampot spekken?

Draag een sponsor aan!

 
De sponsorcommissie weet als geen ander dat sponsorwerving niet makkelijk is. Daarom mag er best wat tegenover staan als leden sponsors aanbrengen bij de club. Voor iedere nieuwe sponsor kun je een bijdrage voor je teampot krijgen. Weet je een leuke sponsor? Wil je zelf privé of zakelijk de club steunen? Heeft jouw team al een sponsor? Loop eens binnen op het sponsorspreekuur om informatie hierover uit te wisselen! Voor data en meer informatie: Lees verder


Roomburg Dames 1 doet Funkey!


Liesanne en Daya uit Dames 1 coördineren dit jaar de Funkey. Elke week regelen ze enthousiaste trainsters vanuit Dames 1 en stellen ze het progamma samen. Funkey is de hockeytraining voor onze jongste jeugd van 5 jaar, waarbij de hoofdgedachte FUN is. Spelenderwijs leren de kinderen hockeyen. Ook dit jaar is het weer een topgroep! De kinderen hebben de afgelopen weken al grote stappen gemaakt. Er staat een veelbelovende generatie klaar met een mooie toekomst bij Roomburg.

Wil je een keer de Funkey training zien? Elke zondag om 9.30 uur op het Trigon terrein!

Plan zelf uw
(gast)ouder-bardienst! 


Zoals je weet draaien alle ouders (met uitzondering van diegenen die zijn vrijgesteld van bardienst, bijv vanwege vrijwilligerswerk binnen de club), 1 à 2 keer per jaar per kind een bardienst. Bij deze bardienst kan ook het beheer van de wedstrijdtafel horen. Deze dienst(en) kun je zelf inplannen.

De barcommissie is gestart met het indelen van ouders, die zichzelf nog niet hebben ingepland, voor bar- en wedstrijdtafeldiensten. De commissie zorgt dat de dienst (gedeeltelijk) samenvalt met de wedstrijd van je kind. Bij verhindering moet je zelf voor vervanging zorgen. Voorkom ergernis en plan je dienst zelf in. Dit kan via de Roomburg site of de Roomburg app. Hierbij de link naar de uitleg.


Lunch/barbecue/borrel
of diner organiseren?
Met je team lunchen of na je training iets eten? Een keer barbecueën of na een (oefen)wedstrijd buiten het KNHB vastgestelde competitieprogramma iets drinken? Als commissie een speciale activiteit organiseren? Het is allemaal mogelijk.
Houd dan wel rekening met een belangrijke spelregel: neem uiterlijk 2 weken voor de gewenste datum contact op met de barcommissie ([email protected]). Aanvragen die minder dan 2 weken van tevoren worden gedaan kunnen we om organisatorische redenen niet garanderen. Voor uitgebreide toelichting lees hier verder.

Gebruik fietsenstalling 


Het is jullie vast al opgevallen dat de fietsenstalling opnieuw is ingericht. Er is nu een apart vak bestemd voor bakfietsen en scooters, die dus niet meer op het voorterrein geplaatst mogen worden.

Wij verzoeken iedereen dringend om in dat vak géén gewone fietsen te plaatsen. Ook fietsen tegen het hek van veld 2 staan in de weg voor het plaatsen van fietsen in de rekken. Vriendelijk verzoek aan iedereen alleen fietsen te parkeren in de rekken. Fout geparkeerde fietsen kunnen aan de ketting gelegd worden. Laten we met z'n allen zorgen voor optimaal gebruik van de enigszins beperkte ruimte!Taptoe 2018


Maandag 2 oktober liep Roomburg natuurlijk weer mee met de jaarlijkse Taptoe. In deze lange optocht lopen alle sportverenigingen van Leiden mee. Zoals gebruikelijk werden alle teams van de D-lijn en natuurlijk Heren 1 en Dames 1 uitgenodigd om mee te lopen. Traditiegetrouw ging onze voorzitter Roelof Hol met het vaandel van onze club voorop. De route was goed bezet met toeschouwers, het weer werkte mee en wij kijken terug op een gezellige avond voor iedereen!

Geslaagde & stralende clinic

Afgelopen zaterdag organiseerden Heren 1 en Dames 1 een clinic voor de C, D, E en F jeugd. Het was een overweldigend succes, waarbij het weer zeker een rol speelde! Op zonovergoten velden leerden de kinderen allerlei nieuwe technieken en natuurlijk ook trucjes die zij komende maanden kunnen uitproberen in hun eigen wedstrijden. Mede dankzij de opbrengst van de clinic kunnen beide selecties tijdens de winterstop op trainingsstage in het buitenland. Dames 1 gaat naar Malaga en Heren 1 waarschijnlijk naar Gran Canaria!   Lees verder

Agenda voor de komende periode

maandag 22 oktober t/m woensdag 24 oktober
09:00 - 17:30 uur: Bovenlander Hockeykampen

vrijdag 2 november

17:00 - 20:00 uur: VrijdagMiddagBorrel
18:00 - 23:00 uur: Coach avond Jongste Jeugd


woensdag 7 november
19:30 - 21:00 uur:
Spelregelexamen Club Scheidsrechter (CS) voor ouders en senioren

dinsdag 13 november
19:30 - 21:00 uur:
Spelregelexamen Club Scheidsrechter (CS) voor ouders en senioren

zaterdag 17 november
20:30 - 00:00 uur:
AB feest 'Roomburg Festival'

zondag 18 november
16:00 - 21:00 uur: Theedansen 'Novemberfest'


woensdag 21 november
19:00 - 21:00 uur:
Workshop Beter Leren Fluiten: een aanrader!

vrijdag 23 november
20:00 - 23:00 uur: Klaverjasavond

zaterdag 24 november
20:00 - 23:00 uur: 
CD feest 'Gala'

zondag 25 november
12:30 - 14:30 uur: Langs de lijn lunch bij Dames 1 (voor Roomburg sponsors en vrienden Dames 1)


vrijdag 30 november
17:00 - 19:00 uur: Sportcafé Leiden en VrijdagMiddagBorrel

 

Facebook
Twitter
Website
 

Aanpassen hoe je deze nieuwsbrief ontvangt?
Je kunt je profiel updaten of je uitschrijven.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*