Faciliteiten/Informatie_ Kledingplan/Tenue


Scheenbeschermers en een mondbeschermer (bitje) zijn bij trainingen en wedstrijden altijd verplicht. Verder heb je kunstgrasschoenen nodig. Bij de training wordt verwacht dat je sportieve (op het weer aangepaste) kleding aan hebt.
Voor de wedstrijden stelt de KNHB voor alle teams het standaardtenue van hun vereniging verplicht. Dit geldt voor spelers vanaf de leeftijdscategorie O8.

Clubtenue
Alle spelende leden zijn verplicht tijdens competitiewedstrijden het volgende officiële tenue te dragen:
 - oranje shirt met donkerblauwe kraag
 - donkerblauwe broek/rok
 - donkerblauwe kousen
Alle bovengenoemde kledingstukken moeten zijn voorzien van het beeldmerk en/of logo van LHC Roomburg.

Uittenue
Bij uitwedstrijden moet de kleur van het shirt en de kousen duidelijk afwijken van de kleur van het shirt en de kousen van de ontvangende vereniging. Er is voor Roomburg een officieel uit-tenue beschikbaar: een donkerblauw shirt met oranje kraag en oranje kousen. Het is niet verplicht dit aan te schaffen; het is toegestaan een wit shirt en witte/oranje kousen naar eigen keuze te dragen. Let op: dit dient dan collectief per team te gebeuren.

Kledingplan
Sinds seizoen 2017/2018 nemen alle Roomburg jeugd- (vanaf O8) en Senioren selectieteams verplicht deel aan het kledingplan. Hiermee wordt een uniforme uitstraling gecreëerd. Per seizoen 2022/2023 is het tenue vernieuwd. De leverancier is nog steeds *the indian maharadja.

Binnen dit systeem hebben de spelers een kledingpakket in bruikleen bestaande uit:
   - 1 short of rokje
   - 1 wedstrijdshirt
   - 1 trainingspak (jas en broek)
Elk jaar krijgt de speler een paar nieuwe kousen (deze komen in eigen bezit, geen bruikleen).
Verder wordt voor elk team eenzelfde keepershirt ter beschikking gesteld.

Uitgifte kleding / Ruilen / Innemen Kledingplan
De kleding wordt gedistribueerd door Intersport Twinsport Leiden (Lammenschansweg 130H). Intersport zorgt naast de uitgifte voor het voorraadbeheer, het ruilen en de inname van de kleding bij einde deelname kledingplan.
Bij de eerste uitgifte van de materialen tekent de speler voor ontvangst van de kleding en het Reglement Kledingplan (zie hierna).

De kleding houdt de speler in eigen beheer en bovengenoemde artikelen (met uitzondering van de kousen) kunnen afzonderlijk van elkaar na elk seizoen ingewisseld worden voor een andere maat als het niet meer past. Eventuele omruil gedurende het lopende seizoen kan in overleg met de kledingcommissie via [email protected].

De kledingcommissie is het aanspreekpunt voor spelers en ouders voor vragen over het kledingplan. De commissieleden kan je terugvinden onder Vereniging / Commissies. Zij zijn bereikbaar via [email protected].

Bruikleenkosten & Borg Kledingplan
Elk competitie spelend jeugdlid neemt automatisch deel aan het kledingplan. Door sponsoring zijn de bruikleenkosten voor elk kledingpakket jaarlijks € 40,-. Daarnaast is éénmalig een borg van € 50,- per pakket verschuldigd. Deze bedragen worden gelijktijdig met de contributie geïncasseerd.

Bij einde deelname kledingplan moet de kleding (uitgezonderd de kousen) worden ingeleverd bij Intersport. Om de borg teruggestort te krijgen moet dit borgformulier worden geprint en bij kledinginname worden afgestempeld door Intersport. Vervolgens het afgestempelde formulier mailen naar [email protected]. Uitbetaling van de borg vindt vier keer per jaar plaats (per kwartaal einde).

NB: Als je je kleding niet inlevert, is Roomburg genoodzaakt de daadwerkelijke kosten van het kledingpakket minus de borg in rekening te brengen. Dit is omdat Roomburg voor elk niet ingeleverd pakket een nieuwe set moet aanschaffen. De daadwerkelijke kosten zijn vele malen hoger dan de bruikleenkosten.

Reglement Kledingplan
Het kledingplan brengt rechten en plichten met zich mee. Naast een betalingsverplichting heeft de speler ook een zorgplicht voor de kleding. Beschadiging, vernieling en/of vermissing dienen gemeld te worden en het wasvoorschrift dient nagekomen te worden. Alle regels zijn na te lezen in het Reglement Kledingplan.

Wasvoorschriften
De deelnemer aan het kledingplan draagt zelf zorg voor het wassen van de kleding volgens de volgende wasvoorschriften:
- Kleding zo snel mogelijk na gebruik wassen, niet te lang in de tas laten zitten
- De kleding dient binnenste buiten gekeerd gewassen te worden
- Wassen bij een temperatuur van max. 40 graden Celsius
- Nooit chemisch laten reinigen
- Niet strijken
- Wasmiddel zonder bleekmiddel gebruiken
- De kleding mag niet in de droger

Extra kleding
Via Intersport is het mogelijk om extra/aanvullende kleding aan te schaffen tegen de reguliere verkoopprijs.

Speciale teamkleding
Voor Roomburg teams die een trui of jas zelf willen laten sponsoren is een kledinglijn beschikbaar gesteld bij Intersport Leiden van onze leverancier *the indian maharadja. Gebruik van het Roomburg logo is onder alle omstandigheden exclusief voorbehouden aan de kledinglijn via Intersport en kan dus niet voor andere uitingen worden aangewend.

De lijn bestaat vooralsnog uit:
-    Mumbai Sweater oranje / navy
-    Jaipur Tech Hooded oranje / navy
-    Jaipur Softshell navy
-    Jaipur Rainjacket Unisex navy

De kledingstukken worden gratis voorzien van het Roomburg logo en zijn sterk gereduceerd in prijs. De kleding is bij Intersport op voorraad om te bekijken, te voelen en te passen.
De teamkleding kan door Intersport bedrukt worden met eigen sponsoren na goedkeuring door de sponsorcie (overleg via [email protected]). Je kunt de teamkleding gemakkelijk bestellen via dit orderformulier waarin prijzen van de kledingstukken én de bedrukking overzichtelijk is weergegeven. Download het orderformulier en stuur het ingevuld naar [email protected]. De kledingcommissie doet de rest!